Την ακύρωση του καταστατικού της ΕΠΟ ζητεί η πλευρά Τζώρτζογλου

Να  βγάλει το Ειρηνοδικείο «κόκκινη κάρτα» στο καταστατικό της ΕΠΟ ζητεί η πλευρά των Τζώρτζογγλου, Βοζικάκη και των σωματείων της ΕΠΣ Ηρακλείου (ΟΦΗ '94 και ΑΕ Καμηλαρίου) με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Η συζήτησή τους αναμένεται να προσδιοριστεί για αύριο ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης (9 π.μ.), δηλαδή μια ώρα πριν την έναρξη της εκλογικής ΓΣ.
Οι προσφεύγοντες θεωρούν μη νόμιμη τη σύγκλιση της ΓΣ, αφού κατά την άποψή τους δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ψήφιση του καταστατικού και αποτέλεσμα των εργασιών αυτής είναι η προκήρυξη των εκλογών και για αυτό κατατέθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα για τη μη διεξαγωγή τους. Παράλληλα καταγράφονται και μια σειρά από παρατυπίες στη ΓΣ, για παράδειγμα (σ.σ. δείτε αναλυτικά και στην προηγούμενη ανάρτησή μας) ότι ποτέ δεν ψηφίστηκε διάταξη για ψήφιση αναπληρωματικών συμβούλων της ομοσπονδίας που όμως περιλαμβάνεται στο νέο καταστατικό, κατά συνέπεια αυτής και σχετικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Παρασκευής. Μπορεί το καταστατικό να εγκρίθηκε, όμως δεν ήταν δυνατόν το Ειρηνοδικείο να γνωρίζει τι έγινε.
Και φυσικά δεν είναι η μοναδική παρατυπία των αρμοδίων που επισημαίνεται, σύμφωνα από πληροφορίες για το περιεχόμενο του δικαστικού εγγράφου. Επειδή το καταστατικό έχει κι άλλα… φάλτσα κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, με στόχο την ακύρωση του καταστατικού και σύγκλιση νέας ΓΣ για την ψήφιση νέου με νόμιμες διαδικασίες.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τους νομικούς ισχυρισμούς, υπάρχει και εμπαιγμός των ενώσεων από τον απεσταλμένο της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς. Ειδικότερα το πρωί της Παρασκευής, λίγη ώρα πριν από τη σύγκλιση της ΓΣ, ο Σέρβος είχε συναντηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με προέδρους ενώσεων, με σκοπό να ψηφιστεί το καταστατικό, από τις οποίες προέκυπτε ότι δεν θα περνούσε εφόσον ίσχυαν τα κωλύματα.
Ο Λάκοβιτς, και ενώπιον της ΓΣ μετά από ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Φρέρη που είχε ρωτήσει τον Σέρβο αν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές θα δεχθούν την απόσυρση των διατάξεων για τα κωλύματα παράγοντων, είχε διαβεβαιώσει (όπως νωρίτερα, ενώπιον μαρτύρων, τον Τζώρτζογλου) ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου το καταστατικό όχι μόνο αντέγραφε νόμο (περί κωλυμάτων παραγόντων) αλλά το… ομολογούσε κιόλας, κάτι που είναι… ασύλληπτο λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Όπως ασύλληπτο είναι ότι απέσυραν το παράρτημα Α του καταστατικού που ισοδυναμούσε με αντιγραφή του σχετικού νόμου, όμως πέρασε διάταξη για τα κωλύματα με άλλη μορφή (και εδώ είναι ο εμπαιγμός, επειδή αν δεν αποσύρονταν η διάταξη για τα κωλύματα δεν θα περνούσε το καταστατικό).
Όλα αυτά αποτελούν μεγάλη απόδειξη της συνεργασίας των εκπροσώπων των FIFA, UEFA (Αχαλκάτσι, Λάκοβιτς) με την κυβέρνηση και ουσιαστικά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο υπάρχει και με τη νέα διάταξη περί αναγκαστικής υπακοής της ΕΠΟ «στη έννομη τάξη», διάταξη που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο καταστατικό ομοσπονδίας, ούτε στα αντίστοιχα των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών.