Καταγγελία Καφτηράνη στην ΕΠΟ για παρατυπίες της ΕΠΣ Κυκλάδων

ΠΗΓΗ: www.sportcyclades.gr

Ο επικεφαλής του συνδυασμού της μειοψηφίας της ΕΠΣ Κυκλάδων, κ. Χρήστος Καφτηράνης, με επιστολή του κάνει λόγω για παρατυπίες στις αποφάσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων και επικεντρώνει στις εκλογές της ΕΠΟ, όπου τονίζει ότι οι διαδικασίες δεν έγιναν ως έπρεπε, ενώ μας κοινοποίησε και την επιστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καφτηράνη:
Δεν μπορούμε να μην πληροφορήσουμε τα Σωματεία και το φίλαθλο κόσμο του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου , για άλλη μια φορά , με ποιο τρόπο διοικείται η ΕΠΣΚ και πως παίρνονται οι αποφάσεις.
Δυστυχώς ούτε τα προσχήματα τηρούνται. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είτε γίνονται τηλεφωνικά , είτε και καθόλου και μάλιστα για θέματα πολυ σοβαρά.
Η πλειοψηφία της ΕΠΣΚ συνεχίζει να λειτουργεί ( αν λειτουργεί) με ένα πρωτόγνωρο τρόπο που δεν έχει και ούτε είχε ποτέ προηγούμενο.
Το καταστατικό το έχουν κάνει κουρελόχαρτο, αφού το άλλαξαν μετά την εκλογή τους ....άκουσον - άκουσον τα Σωματεία στις εκλογές ψήφισαν και εξέλεξαν 9 μέλη στο ΔΣ , οι εδώ εξυγιαντές πρόσθεσαν άλλα δυο για να ύπάρχει λέει πολυφωνία....παρεπιπτόντως κάποια από τα μέλη εχουν χαθεί εδώ και 6-7 μήνες..... ποια πολυφωνία;;;; Δυστυχώς η ΕΠΣΚ το έχουμε ξαναπεί έχει μεταφερθεί και λειτουργεί σε άλλους χώρους και με πρόσωπα μη εκλεγμένα!!!
Έτσι λοιπόν , στο δια ταύτα , η συνεδρίαση της περασμένης τρίτης που αφορούσε για μας σοβαρά θέματα , θυμίζω εκλογές ΕΠΟ , προκηρύξεις των πρωταθλημάτων , πραγματοποιήθηκε κατά τον κ. Φρέρη τηλεφωνικά!!!
Επαναλαμβάνω τηλεφωνικά και ΟΧΙ με τηλεδιάσκεψη όπως διαδίδεται....ΡΩΤΟΎΜΕ: Προβλέπεται από το καταστατικό τέτοιου είδους συνεδρίαση;;;
Μπορούμε να αναπτύξουμε διάλογο , να ακουστούν όλες οι απόψεις και να αποφασίσουμε;;; Φυσικά ΟΧΙ!!! Συνέβη και το τραγελαφικό ...οι προκηρύξεις , που δεν είχαν καν συζητηθεί στο ΔΣ , άρα δεν τις γνωρίζαμε -εκτός φυσικά από αυτόν τον παντογνώστη που τις γράφει - κάνοντας συρραφή από προηγούμενες ...,είχαν δημοσιευτεί από τα τοπικά ΜΜΕ την προηγούμενη μέρα!!!!
Έτσι λοιπόν άλλο ένα τηλεφωνικό ΔΣ αποφάσισε , κατά τον κ. Φρέρη , να στηρίξει η ΕΠΣΚ τον κ. Γραμμένο ως υποψ. πρόεδρο της ΕΠΟ και τον ίδιο τον κ. Φρέρη ως υποψήφιο αναπληρωματικό μέλος .
Φυσικά για τον άλλο υποψήφιο ούτε κουβέντα!!! Τι είχαμε αποφασίσει όμως στην ΓΣ του Ιουνίου;;;; Με δική μου πρόταση , την οποία αποδέχτηκε και ο κ. Φρέρης , δεσμευτήκαμε πως αν υπάρχουν δυο ή περισσότεροι υποψήφιοι να ερωτηθούν τα Σωματεία και μόνο τα Σωματεία να μας υποδείξουν ποιον από τους υποψηφίους θα στηρίζαμε.!!!
Έγινε αυτό ;;;; Ρωτήθηκαν τα Σωματεία;;; Φυσικά ΟΧΙ!!! Προσωπική επιλογή κάποιων για τους δικούς τους λόγους!!!
Για μας το ξαναλέμε για άλλη μια φορά η ΕΠΣΚ ανήκει στα Σωματεία και αυτά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αποφάσεις !!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους στείλαμε επιστολή στην εκλογική επιτροπή της προσωρινής Δ. ΕΠΟ κάνοντας γνωστό τον τρόπο συνεδρίασης του ΔΣ και ζητούμε την ακύρωση του.
Την απάντηση την γνωρίζουμε!! Εξάλλου" Γιάννης κερνά - Γιάννης πίνει" . Δεν μπορούμε όμως και να κωφεύουμε ή να εθελοτυφλούμε!!!
Δυστυχώς για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο ο συνδυασμός της πλεοψηφίας "η ισχύς εν τη ενώσει" βαδίζει ολοταχώς και οδηγείται σε μια "παρέα" με τίτλο "η ισχύς εν τη διαλύσει".
Η επιστολή προς την ΕΠΟ
Προς: Την Εκλογική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
ΘΕΜΑ: Δήλωση – Καταγγελία Χρήστου Καφτηράνη, μέλους Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων σχετικά με τις διαδικασίες υπόδειξης υποψηφίων και εκλογής εκπροσώπων της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων για την Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση στις 18.08.2017.
 Κύριε Πρόεδρε
Με την παρούσα επιθυμώ να καταγγείλω ενώπιον σας παράτυπες και παράνομες διαδικασίες που έλαβαν χώρα στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων σχετικά α. με υποδείξεις υποψηφίων  και β. με την εκπροσώπηση της Ένωσης στην Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 18.08.2016.
Στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και με δεδομένη την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης μεταξύ των μελών του Δ.Σ. (εξαιτίας των γεωγραφικών συνθηκών) εξελίχθηκε μια διαδικαστική παρωδία με την αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου κ. Φρέρη που καθιστά παράνομες όλες τις αποφάσεις για την συμμετοχή της Ε.Π.Σ. στην ως άνω Γενική Συνέλευση.
Ειδικότερα:
α. Τη Δευτέρα 07.08.2016 ρωτήθηκαν, μέσω απλής τηλεφωνικής επικοινωνίας με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Φρέρη, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης αν στηρίζουν ή όχι την υποψηφιότητα του κ. Γραμμένου για τη θέση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. στις επικείμενες εκλογές. Καμία απολύτως αναφορά στην ύπαρξη και άλλου υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου και βεβαίως καμία διάθεση να ερωτηθούν τα μέλη και για την δεύτερη υποψηφιότητα.
β. Την Τρίτη 08.08.2017 και ώρα 12.00 κληθήκαμε σε συνεδρίαση στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, όπου με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης η Ένωση θα αποφάσιζε για τη στάση της στη Γενική Συνέλευση των εκλογών. Αντί για τηλεδιάσκεψη, την οποία κανείς δεν κατάλαβε γιατί επικαλέστηκε ο Πρόεδρος από την ώρα που δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, γίναμε μάρτυρες …τηλεφωνικής διάσκεψης. Ο υπογράφων και ο κ. Ξαγοράρης, Ταμίας του Δ.Σ.,  μοναδικοί παρόντες με τον κ. Φρέρη, με φυσική παρουσία, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. παρακολουθούσαμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης να «επικοινωνεί» ( στην πραγματικότητα ή στην φαντασία του μας είναι άγνωστο) τηλεφωνικά με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., να «συνομιλεί», δήθεν, μαζί τους και να «εκμαιεύει», έτσι δήλωνε μετά το τέλος κάθε τηλεφωνικής συνομιλίας, τη συμφωνία τους τόσο στην στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Γραμμένου όσο και στην υπόδειξη του ιδίου του κ. Φρέρη, ως υποψηφίου για μια θέση αναπληρωματικού μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.
γ. Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε και για την εκλογή του αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων στην Γενική Συνέλευση. Απλές τηλεφωνικές επαφές, τις οποίες αυθαίρετα πραγματοποιούσε δήθεν ο κ. Φρέρης, χωρίς κανείς να είναι σε θέση εκείνη την ώρα να επιβεβαιώσει το παραμικρό. Ο. κ. Νίκος Παρίσης που «εκλέχθηκε» με τη διαδικασία αυτή δεν ήταν καν παρών στη συνεδρίαση
δ. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν έγινε στην πραγματικότητα ποτέ καμία συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως αυτή περιγράφεται στο καταστατικό της Ένωσης και είθισται να πραγματοποιείται για μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι οι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στην Ε.Π.Ο. Τι έγινε; Μια τηλέφωνική «περατζάδα» του κ. Φρέρη με μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. την οποία ο ίδιος πραγματοποιούσε και ο ίδιος επιβεβαίωνε, όπως και το αποτέλεσμα της.
Κατόπιν όλων αυτών καταγγέλλω ενώπιον σας την όλη διαδικασία ως παράνομη και παράτυπη, υποστηρίζω βάσιμα ότι δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ΄ελάχιστο στις καταστατικές διατάξεις και διαδικασίες της νόμιμης συνεδρίασης του οργάνου της Ένωσης, είναι πλήρως εκτός των οριζόμενων νόμιμων διαδικασιών για ανάλογες αποφάσεις και ζητώ:
α. Την ακύρωση της υποψηφιότητας του κ. Φρέρη για μια θέση αναπληρωματικού μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και την μη ανακήρυξη του από την Εκλογική Επιτροπή ως υποψηφίου.
β. Την ακύρωση της εκλογής του κ. Νίκου Παρίση, ως αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων στην Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση στις 18.08.2017 και την απαγόρευση συμμετοχής του στις εργασίες της.
Χρήστος Καφτηράνης