«Οργια» στους πίνακες, ακολουθούν οι «σφαγές»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πρέπει να ντρέπεται για τις αξιολογήσεις των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών ο αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα. Τον παρουσίασαν ως τον παράγοντα που θα αναλάμβανε τα πάντα, όμως, με βάση την… εικόνα των νέων πινάκων, δίνει την εντύπωση ότι δεν ήρθε μόνο ως «βιτρίνα» της… εξυγίανσης αλλά και ως… ουρά των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.
Η προπαγάνδα προσπαθεί να μας πείσει ότι έφυγαν οι «τραγουδισμένοι» διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές, όμως δεν μας λένε αναλυτικά τι έκαναν και είναι οι «τραγουδισμένοι». Κρύβουν ότι πρώτα οι συγκεκριμένοι ρέφερι στοχοποιήθηκαν, επειδή αυτό ήθελαν συγκεκριμένες ΠΑΕ, και τελικά κατέστρεψαν τις καριέρες τους, αναμενόμενο αφού παρέμεινε το παράνομο δίδυμο στην ΚΕΔ (μην ξεχνάμε ότι βάση του κανονισμού δεν είχαν τα προσόντα να μπουν και φυσικά ούτε τα απέκτησαν). Εκείνο που… απέκτησαν είναι παράσημα δήθεν εξυγίανσης.
Η αλήθεια είναι ότι έμειναν «τα αστέρια της εξυγίανσης», οι «τραγουδισμένοι» από τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων φιλάθλων, δηλαδή του Ολυμπιακού. Δηλαδή όσοι προκάλεσαν στο τελευταίο πρωτάθλημα. Εμειναν διαιτητές όπως οι Σιδηρόπουλος, Μάνταλος, Καλογερόπουλος, Βάτσιος, Στυλιαράς, Παπαδόπουλος και άλλοι αλλά και βοηθοί όπως οι Κωσταράς, Γρεβένης, Σταθόπουλος κτλ. Και ανέβηκαν διαιτητές όπως ο Διαμαντόπουλος που φάνηκε πως περνούσε εξετάσεις προχθές στο Περιστέρι (μαζί του ανέβηκε και ο βοηθός Μπουξμπάουμ που επίσης ήταν στο φιλικό και έπαιξε… λίμπερο κατά του Ολυμπιακού), ο Σκουλάς (από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπου προέδρος είναι ο Λασκαράκης) ή ο Κατσικογιάννης από την ΕΠΣ Ηπείρου (του Βρακά).
Στους πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών έκαναν… όργια, ενώ ακολουθούν οι… σφαγές (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική). Αφού πρώτα στοχοποιήθηκαν, από τους διαιτητές έφυγαν 16 και ανέβηκαν 8, από τους βοηθούς βγήκαν 22 και τα νέα πρόσωπα είναι οκτώ και από τους παρατηρητές έντεκα έμεινα εκτός και επτά είναι οι «νέοι».

ΕΓΙΝΑΝ χειρότερα και από αυτά που καταγγέλθηκαν για τη Μπενφίκα. Πρέπει να ντρέπονται Περέιρα και δίδυμο.

Αλλα λόγια, άλλες αποφάσεις
Γιατί άραγε διαφέρουν οι αποφάσεις για τους πίνακες από όσα έλεγε ο Περέιρα στους διαιτητές, στην πρώτη του γνωριμία (λέμε τώρα, αν μπορεί κάποιος να θυμάται 300 άτομα) πριν από τα αγωνιστικά τεστ; «Σας θέλω όλους στο πλευρό μου. Δεν υπάρχει Βορράς-Νότος, ούτε Ανατολή-Δύση και δεν πρόκειται να αδικήσω κανέναν. Είμαστε όλοι διαιτητές. Στηρίξτε με για να σας στηρίξω. Θέλω συνεργασία με όλους και αφοσίωση. Ολα θα πάνε καλά. Εμπιστοσύνη από εσάς, εμπιστοσύνη από εμάς», υποσχέθηκε ο Πορτογάλος.
Οι πληροφορίες ότι την ίδια ώρα γελούσαν οι «εξυγιαντές» και το δίδυμο ελέγχονται ως ανακριβείς…

Ενστικτο
Μετά των κριτηρίων που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε ο Περέιρα για τις αξιολογήσεις θα ήταν όπως δήλωσε επίσημα και το ένστικτό του. Μόνο που αυτό το… άτιμο τον οδήγησε κατευθείαν στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Άλλος είχε το όνομα, δηλαδή ο Περέιρα είναι αρχιδιαιτητής, άλλοι τη χάρη, δηλαδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης που τον απαξίωσαν με το… καλημέρα, καθώς οι πίνακες έχουν την σφραγίδα τους. Πιστεύει κάποιος το αντίθετο;

 Αντοχή
Πριν καλά καλά αναλάβει ο Περέιρα θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Με τους χθεσινούς πίνακες πόσο να αντέξει; Όπως δεν …άντεξε η FIFA της… εξυγίανσης που έβλεπε ότι δεν πήγαινε άλλο με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη και έφερε τον Περέιρα για νέο πεδίο δόξης λαμπρό! Πως θα σταθεί στους ορισμούς ο Πορτογάλος;


Ανέκδοτο
Στην παρουσίασή του ο Περέιρα, εκτός από το ένστικτό του, ανέφερε ότι κριτήριο θα είναι και τα αγωνιστικά τεστ. Κι όμως στους πίνακες είναι διαιτητές και βοηθοί που δεν τα πέρασαν και έμειναν εκτός άλλοι που τα πέρασαν! Και να σκεφτεί κανείς ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έδιναν «μπόνους» για όσους… πήγαιναν ψηλότερα από το όριο! Αν είναι απλά ανέκδοτο αλλά για θεατρική επιθεώρηση. «Δελφινάριο» η διαιτησία!


Χρώμα
«Αυτοί δεν είναι πίνακες αλλά πασαρέλα με …μοντέλα από κίτρινα ποδήλατα. Ο άλλος σύμμαχος …κοιμήθηκε», μας επεσήμανε άνθρωπος που παρακολουθεί τα θέματα της διαιτησίας. Όμως, δεν επεκτάθηκε περισσότερο και επειδή υπήρξε ευρηματικός το παραθέτουμε για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Μήπως άλλος είναι πάνω από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη;


«Αχάριστος Κουκουλάκης»
Οργή στην Κρήτη για τον Κουκουλάκη (φωτ.), με αφορμή τις αξιολογήσεις των διαιτητών. Είχε δυο στον πίνακα (Φουκάκης, Βοσκάκης), δεν έχει κανέναν, αν και στην ΚΕΔ ηγείται Κρητικός παράγοντας! Απόδειξη ότι οι πίνακες έχουν και προεκλογικό άρωμα, καθώς καμία από τις τέσσερις ΕΠΣ του νησιού δεν ψηφίζει Γραμμένο. «Επιβεβαιώνεται η φράση “ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος”», σημειώνει στην ανακοίνωσή του κατά του συντοπίτη του Κουκουλάκη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου.

Τους… κάρφωσε όλους ο Βασιλειάδης
Αφενός σημειώνουμε ότι ο Πειραιώτης Βασιλειάδης προέκυψε… εξυγιαντής! Αφετέρου, επειδή ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι συνομιλητής της FIFA με τη δήλωσή του για τους νέους πίνακες τους …κάρφωσε όλους, καθώς έκανε λόγο «για νέο ξεκίνημα», άρα όλοι (και κάποιοι από την ΠΔΕ/ΕΠΟ) γνώριζαν τι θα συμβεί. Φυσικά κι εμείς είχαμε επισημάνει έγκαιρα τι θα συμβεί και από την αρχή δεν μας… έπεισε ο Περέιρα (φωτ.) από τη στιγμή που έμεινε το δίδυμο.

 «Πρέπει ομάδες και παράγοντες να βοηθήσουν τη νέα ΚΕΔ. Να σταματήσουν οι φωνές και οι γκρίνιες», προέτρεψε ο Βασιλειάδης (φωτ.) στη δήλωσή του με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών. Αξιος διάδοχος του Κοντονή και ο Περαιώτης αφού κι αυτός ασχολείται με τη διαιτησία και έχει τις ίδιες απόψεις με τον Ζακυνθινό.


Από τη δήλωσή του προκύπτει πως ο Βασιλειάδης δεν άκουσε, ούτε είδε τα «καμάρια της εξυγίανσης» στο τελευταίο πρωτάθλημα, αν και ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν είδε τα λάθη που γίνονταν μόνιμα κατά του Ολυμπιακού και μόνιμα υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ. Ούτε το Κύπελλο είδε; Αυτούς τους διαιτητές «επιβράβευσαν». Οι άλλοι δεν σφύριξαν για να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.