Tσίπρας: Τριτεύον θέμα οι συνομιλίες του Καμμένου με τον ισοβίτη

***Στριμωγμένος ο Πρωθυπουργός από τις αποκαλύψεις, προσπαθεί απεγνωσμένα να υποβαθμίσει το σκάνδαλο
Πηγή: www.parapolitika.gr

Δευτερεύον και τριτεύον θέμα χαρακτήρισε τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη από το βήμα της Βουλής απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Γιάννου Παπαντωνίου, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια και κατακεραύνωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ήταν μέσα στην αίθουσα οι πρόεδροι των κομμάτων.
Τόνισε, δε, ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά σκάνδαλα για να ασχοληθεί ο πολιτικός κόσμος, αλλά η αντιπολίτευση επιλέγει να ασχοληθεί με δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα, όπως είναι οι συνομιλίες υπουργού με ισοβίτη. 
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το αστήριχτο επιχείρημα περί προσπάθειας αποκάλυψης της αλήθειας από τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση του NOOR1.
«Παιχνίδι αντιπερισπασμών από τη ΝΔ»
Αναφερόμενος ειδικότερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για την απουσία της από τη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι «πετά τη μπάλα στην εξέδρα».
«Υπήρξε για τη ΝΔ μόνο ένα πράγμα, το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον Καμμένο και αυτός του υπέδειξε να μιλήσει στη Δικαιοσύνη. Μόνο αυτό είναι σοβαρό ζήτημα που χρειάζεται εξεταστική, ο χορός των σκανδάλων και των εκατομμυρίων δεν υπήρξε για τη ΝΔ», πρόσθεσε.
«Είναι κατανοητό βέβαια γιατί ο κ. Μητσοτάκης απουσιάζει όταν συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς... Για εκείνον δεν υπήρξαν σκάνδαλα και μίζες, ούτε το Ερρίκος Ντυνάν, τα θαλασσοδάνεια και η Novartis, παρά μονάχα το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας κι εκείνος του υπέδειξε να πάει στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος προσέθεσε ότι αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο επαναλαμβάνει το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή:

«Επειδή δεν θέλει να συζητούνται οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των εποχών των παχέων αγελάδων. Και ως αντιπερισπασμό κραδαίνει ζητήματα δευτερεύσουσας και τριτεύουσας σημασίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Επίθεση κατά Σημίτη
Ο πρωθυπουργός επέκρινε την απουσία της Φώφης Γεννηματά από την αίθουσα και στη συνέχεια την κατηγόρησε ότι στοχοποιεί την κυβέρνηση για σκευωρία ενάντια στον Κώστα Σημίτη, για τον οποίο πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο πρωθυπουργός που έχει καταγραφεί ότι έβλεπε τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ και δεν έκανε τίποτα».
«Δεν είχε ιδέα ο κ. Σημίτης για τις δράσεις Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, για τις σακούλες Τσουκάτου, για ΟΤΕ, εξοπλιστικά, υποβρύχια και φρεγάτες; Είναι επιλογή σας να θέλετε να στηρίξετε την παράταξή σας με τα ίδια πρόσωπα. Μην το βάζετε στα πόδια όμως», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η λεγόμενη χρυσή εποχή της οικονομίας ήταν μια εποχή βαθιάς ηθικής παρακμής και αμοραλισμού.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, σημείωσε ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαλευκανθεί.