Superleague-Τηλεοπτικά: Τα μέσα και τα έξω εμπόδια στη διοργανώτρια – Όλο το παρασκήνιο

***Τι θα προτείνουν Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στη NOVA
Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων των Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με στελέχη της NOVA και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για τα τηλεοπτικά, ώστε να παραμείνει η Κεντρική Διαχείριση και για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους. Αυτό, δηλαδή το συνδρομητικό είναι το εξωτερικό εμπόδιο, αν προτιμάτε το ζητούμενο…
Οι τέσσερις ΠΑΕ θα δεσμευτούν για διατήρηση καλού κλίματος μεταξύ τους και για μη υποβάθμιση του προϊόντος. Η Λίγκα ελπίζει ότι θα υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες, με τη NOVA να προτείνει μείωση της τάξης του 18 % και τη διοργανώτρια να αντιπροτείνει 8 %.
Θα γίνει κουβέντα και για τα πλέι οφ. Στην παρούσα φάση δεν συζητείται η οριστική κατάργησή τους αλλά να μην γίνουν τη σεζόν 2017-18. Παρόλα αυτά συζητείται η μείωση των ομάδων από 16 σε 14,  με υποβιβασμό δύο ομάδων (15η και 16η), άνοδο του πρωταθλητή της Football League και μπαράζ μεταξύ τριών ομάδων (13ος και 14ος της Superleague και 2ος της Football League) για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Όμως, για να συμφωνήσουν στη μείωση των ομάδων οι «μικροί», και αυτό είναι το εσωτερικό εμπόδιο, πρέπει να μοιραστούν ένα επιπλέον ποσό ύψους 2 εκ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός αντιδρά και δεν θέλει να γίνει ανακατανομή των εσόδων. Η μια περίπτωση είναι αυτό να γίνει μέσω της χορηγίας (αν βρουν και μη θεωρείτε ακόμη ότι υπάρχει συμφωνία με τον Σαββίδη επειδή δεν έχουν πέσει οι υπογραφές) και η άλλη να καταβάλει η ΕΡΤ χρήματα με ανταπόδοση τη μετάδοση δυο αγώνων.