Κατάθεση Μαρινάκη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Noor1 - update

***Στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά μετά την μηνυτήρια αναφορά του με την οποία κατάγγειλε τη σκευωρία σε βάρος του

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά Π. Μπρακουμάτσο, προσήλθε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο ίδιος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη υπόθεση του πλοίου «Noor one», που τον Ιούνιο του 2014, είχε εντοπιστεί στην Ελευσίνα με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.
Ο κ. Μαρινάκης στη μηνυτήρια αναφορά του είχε καταγγείλει «σκευωρία σε βάρος του που μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστεί και να παραμερίσει για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».
Σημειώνεται ότι ο πρόσφατα ο καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του «Νoor one» επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, είχε αναφέρει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων -τη Δευτέρα 10 Ιουνίου συνεχίζεται η συζήτηση στο αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του- ότι ο ίδιος πιέστηκε από το συγκεκριμένο ανακριτικό υπάλληλο να εμπλέξει τον συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχε δώσει στοιχεία στις αρχές για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν.
Μάλιστα είχε αναφέρει, ότι οι μυστικές καταθέσεις του στις αρχές, με τις οποίες κατονόμαζε τρεις χρηματοδότες του φορτίου προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ πρωτόδικα παρά τα αιτήματα των συνηγόρων του. Ο αιτών έχει δηλώσει επίσης ότι όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών, εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του.
Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση εξαίρεσης της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα για την υπόθεση του «Νoor one» που είχαν ζητήσει με αίτημά τους οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη.
Το συμβούλιο εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας λειτουργεί για την υπόθεση μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Στο μικροσκόπιο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου μπήκαν από χθες οι σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει με μηνυτήρια αναφορά του ενώπιον της Δικαιοσύνης ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας από τον ίδιο τον μηνυτή, ο οποίος επικαλείται σειρά στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες , σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Τετάρτη, ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος.
Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μάλιστα ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πλήρη απόδειξη της αξιόποινης πράξης της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας που έχει καταγγείλει με τη μηνυτήρια αναφορά του.
Όπως είναι γνωστό με αυτήν ο επιχειρηματίας στρέφεται σε βάρος του αξιωματικού του λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη για να τον εμπλέξει στην υπόθεση του Noor 1.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι ο εισαγγελικός λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνάς του εάν … σκοντάψει σε πολιτικά πρόσωπα , αμέσως θα διαβιβάζει –σύμφωνα με το νόμο – το φάκελο στη Βουλή , τα μέλη της οποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα με βάση το Σύνταγμα για την διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.