«Noor 1»: Ο εισαγγελέας καλεί ως ύποπτους Τζίβα, Χριστοφορίδη και Τριανταφυλλόπουλο

***Μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Μετά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη, καλείται η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, ο λιμενικός και ο δημοσιογράφος

Ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Ο καταδικασμένος για εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1 έχει καταγγείλει πιέσεις τόσο από την κυρία Τζίβα και τον λιμενικό που εκτελούσε χρέη προανακριτικού υπαλλήλου, όσο και από τον δημοσιογράφο, προκειμένου να εμπλέξει με κατάθεσή του τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Της μηνυτήριας αναφοράς του Γιαννουσάκη ακολούθησε αυτή του κ. Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία για το σκέλος που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά επίσης στον κ. Μπρακουμάτσο.

Σε αυτή ο γνωστός εφοπλιστής έκανε λόγο για "σκευωρία" σε βάρος του, η οποία "μεθοδεύτηκε συστηματικά, για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης".

Οι Τζίβα, Χριστοφορίδης και Τριανταφυλλόπουλος καλούνται τώρα από τον εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί μετά τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις δυο αναφορές. Όπως, γιατί η κυρία Τζίβα πήγε "μαύρα" μεσάνυχτα στις φυλακές του Αυλώνα -που είναι μάλιστα και εκτός της δικαιοδοσίας της, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον Γιαννουσάκη, όταν ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει να πει τίποτα, ενώ ούτε την είχε καλέσει; Γιατί η εισαγγελέας έμεινε 3,5 ώρες μέσα στη φυλακή; Τι ακριβώς ερευνούσε γύρω από το Noor 1, όταν η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας και, ως γνωστόν, σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει συναφή έρευνα άλλος δικαστικός λειτουργός; Γιατί επέμενε τόσο ο λιμενικός, προσπαθώντας να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Πώς "κόλλησε" ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στον εκβιασμό που καταγγέλλει ο Γιαννουσάκης ότι δέχθηκε, για να στοχοποιήσει τον γνωστό εφοπλιστή;

Μέχρι τέλος του μήνα, οι ύποπτοι θα πρέπει να δώσουν σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις σε όλα αυτά, διαφορετικά κινδυνεύουν να διωχθούν για βαριά αδικήματα, όπως η κατάχρηση εξουσίας και η ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.



ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ