Κανένα αφήγημα για την ΕΠΟ - μενη μέρα

*** Σήμερα, μιλάμε στην ουσία για ένα οργανωτικό, λειτουργικό και διοικητικό πτώμα που σέρνει μεγαλεία του παρελθόντος και θυμίζει πυγμάχο που τον έχει στριμώξει ο αντίπαλος στα σχοινιά και τον σφυροκοπάει, χωρίς να μπορεί να καταλάβει καν από που του έρχονται...

Γενικευμένη παγωμάρα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Μετεωρολογικού χαρακτήρα αποτύπωση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στο επίπεδο των ενώσεων από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου μέχρι και σήμερα αλλά εξαιρετικά επαρκής για να αποτυπώσει το κλίμα. Βουβαμάρα, απορημένα βλέμματα, αναζήτηση υπευθύνων για το κανονιστικό  κάζο που υπέστησαν άπαντες οι μεγαλοσχήμονες και αστυνομικού χαρακτήρα ερμηνείες για το ποιος σχεδίασε και οργάνωσε το "τέλειο έγκλημα".
Σε τηλέφωνα που πήραν φωτιά, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που "άναψε", σε κάθε είδους ανταλλαγή απόψεων αναζητείται αφήγημα για την επόμενη μέρα και δεν βρίσκεται κανένα. Στέρεψαν οι κρήνες της εξυγίανσης και της κάθαρσης, διακόπηκε βίαια η ροή των δυνάμεων της αλλαγής. Τίποτε πλέον δεν είναι όπως πριν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη σημαντικότερη ευθύνη για ότι συνέβη τη φέρουν εκείνοι που δύο χρόνια τώρα αποδέχθηκαν τον ρόλο του Ιζνογκούντ. Τέτοια υπήρξε η ταραχή που κανείς δεν ήξερε τι έλεγε και -κυρίως- τι έγραφε. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανίστηκε ως είδηση η τεράστια ντρίμπλα των "άλλων", που εμφανίστηκαν (όσοι χρειάζονταν) να διασπώνται, ακριβώς για να γίνει κατορθωτό το κανονιστικό πραξικόπημα και να επιβεβαιωθούν οι υπόγειες συμφωνίες, τις οποίες οι δυνάμεις της εξυγίανσης έμαθαν όταν ψηφίστηκαν.
Κακή εικόνα με την έννοια ότι δεν είναι θετικό δείγμα η πλειοψηφία των Ενώσεων να αγνοεί τα πάντα και να οδεύει προς την καταστροφή με εκείνη την συγγνωστή υπερηφάνεια του ανέμελου επαναστάτη. Συνέβη όμως και πλέον δεν γυρίζει πίσω.
Τα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί και ακολουθεί πολύ σύντομα και το νεώτερο. Η σύμπτηξη των υπαρχόντων Ενώσεων σε δώδεκα το πολύ, σε μια προφανή απόπειρα να εξαφανιστεί κάθε πιθανότητα να ασκούν την παραμικρή εξουσία οι πρόεδροι τους και η αλλαγή του νομικού στάτους της ΕΠΟ από τριτοβάθμια σε δευτεροβάθμια Ομοσπονδία. Θρήνος και κοπετός.
Η FIFA, δια της απόλυτης δύναμης που διαθέτει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οι ορθοί διαχειριστές των ελληνικών πραγμάτων ( δια της FIFA) πέτυχαν σε έξι, μόλις, μήνες να καταστρέψουν ένα ολόκληρο οικοδόμημα επενδύοντας στην ανικανότητα των ενώσεων και της κυβέρνησης, στην κυρίαρχη αισθητική του μίσους, στην καθολική εξαγορά συνειδήσεων, στον ρεβανσισμό και την 'πατροκτονία" ενός συστήματος διοίκησης που έδειξε απολύτως αδύναμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του μόλις πιέστηκε σοβαρά.
Σήμερα, μιλάμε στην ουσία για ένα οργανωτικό, λειτουργικό και διοικητικό πτώμα που σέρνει μεγαλεία του παρελθόντος και θυμίζει πυγμάχο που τον έχει στριμώξει ο αντίπαλος στα σχοινιά και τον σφυροκοπάει, χωρίς να μπορεί να καταλάβει καν από που του έρχονται...

Γι΄αυτή την ΕΠΟ μιλάμε. Με ότι σημαίνει η νέα της μορφή για όλους που ασχολούνται μαζί της.