Μια τρύπα στο νερό αν μείνει το δίδυμο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γιατί η FIFA αποφάσισε να θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό αυστηρή επιτήρηση; Γιατί μπαίνει τόσο επιτροπή παρακολούθησης του ποδοσφαίρου και παράλληλα δεύτερη επιτροπή που θα επιβλέπει τα πάντα όλα στη διαιτησία; Η απάντηση είναι μια και μόνη αλλά και ταυτόχρονα τόσο απλή: Λόγω της διαιτησίας, αφού τα λάθη είναι εξόφθαλμα που έβγαλαν μάτια.
Ποιος φταίει για τα λάθη πέρα από κάθε λογική που γύρισαν τη διαιτησία πολλά χρόνια πίσω; Κι εδώ η απάντηση είναι απλή: Φταίνε οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, αφού αυτοί έκαναν τους ορισμούς, αυτοί παρείχαν ασυλία στους προκλητικούς ρέφερι, αυτοί απέκλεισαν αδικαιολόγητα διαιτητές, χωρίς να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή να κατηγορούνται για κάτι.
Θα είναι ή όχι παράλογο το δίδυμο της ΚΕΔ, που είναι και παράνομο αφού δεν πληροί τα προσόντα του κανονισμού, να παραμείνει, ακόμη και μετά το μπάχαλο που δημιούργησε; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα συνεχίσουν τα ίδια και χειρότερα, επειδή με την παραμονή τους θα σταλεί μήνυμα ότι εγκρίνεται η φιλοσοφία τους, άρα δεν θα ισχυροποιηθούν; Δεν θα σταλούν και ανάλογα μηνύματα στους ρέφερι που προκάλεσαν;
Τι σημασία έχει το τριετές συμβόλαιο; Θα είναι πρωτάκουστο να μην κριθούν εκ του αποτελέσματος. Αλλωστε το συγκεκριμένο συμβόλαιο, αν υπάρχει, πρόταση του Κουτσοκούμνη είναι από τον οποίο η FIFA αφαίρεσε τον φάκελο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, η επιλογή των Τριτσώνη, Κουκουλάκη από τον Κουτσοκούμνη έγινε και μάλιστα επειδή μπορεί να πληρούσαν συγκεκριμένα κριτήρια, πάντως όχι του κανονισμού.
Θα είναι παράλογο οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να παραμείνουν ακόμη και για ορισμούς του πρωταθλήματος Κ 17. Δεν έχουν κάνει μόνο κακό στη διαιτησία αλλά λόγω των επιτροπών που αναφέρουμε πιο πάνω, αποδεικνύεται ότι έκαναν κακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο…
Η κριτική είναι καθαρά με αθλητικά κριτήρια, απόρροια των ορισμών και των διαιτησιών…

ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ, Κουκουλάκης δεν έκαναν κακό μόνο στη διαιτησία αλλά στο σύνολο του ποδοσφαίρου


Μόνο βήματα προς τα πίσω
Με βάση όσα είδαμε στα γήπεδα, ειδικά στο Κύπελλο, αν μείνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, όπως θέλουν κάποιοι εντός της Ελλάδας που μπορεί να ερμηνευθεί ότι τους βολεύει, δεν θα έχουμε οπισθοδρόμηση, καθώς οι διαιτησίες της σεζόν 2016-17 ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών; Τι θα πει θα παρακολουθούνται; Μέχρι κι αυτό οι ίδιοι το κατάφεραν; Αν συμβεί αυτό, προκύπτει ότι οι Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς (εκπρόσωποι των FIFA, UEFA) δεν θα είναι συνεπής στις εξαγγελίες τους στη ΓΣ της ΕΠΟ. Δηλαδή ήρθαν στην Ελλάδα για να… δουλέψουν τις ενώσεις ή δέχθηκαν πιέσεις εκ των υστέρων;


Παγίδα
Τα ζήσαμε και με τον Κουτσοκούμνη που άλλα προανήγγειλε και άλλα έκανε. Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό και με τον Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς, οι οποίοι τόνισαν ξεκάθαρα ότι θα τοποθετηθούν ξένοι αρχιδιαιτητές σε πενταμελή ΚΕΔ που ταυτόχρονα θα παρακολουθούνται από την FIFA; Τίποτα δεν αποκλείεται αν αναλογιστούμε την παγίδα περί υπακοής της ΕΠΟ στην «έννομη τάξη», τη στιγμή που αφαίρεσαν τις διατάξεις για τα καλύματα.


Ενδείξεις
 Στην αρχή φάνηκε ότι οι ξένοι αρχιδιαιτητές θα έρθουν άμεσα, τώρα διαρρέουν ότι θα συμβεί μετά τις εκλογές της ΕΠΟ και κάπου εκεί ξεπροβάλει και ο Κάκος για την ΚΕΔ! Όλα δείχνουν ότι ασκούνται πιέσεις. Ποιοι μιλάνε με τη FIFA; Από τη μια ο Βασιλειάδης, από την άλλη η ΠΔΕ/ΕΠΟ.

Ελπίδα
 Ακόμη και αν έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία ελπίδα ούτε με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, βάσει των όσων προηγήθηκαν στην τελευταία σεζόν, ούτε με τον Κάκο, που ήταν να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ και πήγε στη σουίτα του Σαββίδη. Αλλωστε το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ, όπως έχει δείξει και στους ορισμούς των βοηθών και των τέταρτων για διεθνείς αγώνες επιμένει στη φιλοσοφία του.

Προσφυγή
 Μην νομίσετε ότι το νέο καταστατικό της ΕΠΟ είναι σίγουρο. Λόγω της… ντρίμπλας στις ενώσεις που έβγαλαν μεν τα κωλύματα, αλλά πέρασαν την υπακοή της ΕΠΟ στην «ελληνική έννομη τάξη» είναι σίγουρο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο δικαστικών προσφυγών. Ουδείς θα ψήφιζε διάταξη για τα κωλύματα, άρα προκύπτει ζήτημα έλλειψης συνεργασίας.

Τώρα είναι χειρότερα

Η απόδειξη ότι … εξυγίανση σημαίνει μαντάρα είναι πως συμπεριφέρθηκε η FIFA πέρσι και πως φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την τοποθέτηση δυο επιτροπών (παρακολούθησης και διαιτησίας). Στην επιστολή της Σαμούρα (φωτ.) με ημερομηνία 14/10/16 αναφέρεται «σε ισχυρισμούς που συνδέονται με τη διαιτησία» και σε πρώτο πλάνο ήταν η εξομάλυνση και η διενέργεια εκλογών στην ΕΠΟ. Βασικό έργο της ήταν η αναθεώρηση των κανονισμών και η συζήτηση με τις αθλητικές αρχές.

Ξεκάθαρα ο λόγος της κηδεμονίας του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη FIFA είναι η διαιτησία. Ξεκάθαρα φταίνε οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και όχι ο… Χατζηπετρής. Και πώς να μείνουν όταν δεν ακούσαμε έναν καλό λόγο για το έργο τους, ούτε από την ΠΔΕ, ούτε από τον Βασιλειάδη, ούτε από τους Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς (φωτ.).