Δικαιώθηκε το ποδοσφαιρικά αυτονόητο

***Αναμενόμενη η απόφαση για τον αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς, αφήστε τα «παπαγαλάκια» στον κόσμο τους 
Κανένας Ολυμπιακός δεν δικαιώθηκε για την υπόθεση της έφεσης επί της πρωτόδικης ποινής για τα δήθεν γεγονότα που δήθεν εξελίχθηκαν στον αγώνα με τον Πλατανιά και προκάλεσαν, κατόπιν δήθεν καταγγελίας, μια βαρύτατη ποινή σε βάρος των ερυθρολεύκων. Το ξαναγράφουμε προς γνώση (και συμμόρφωση): Καμία δικαίωση του Ολυμπιακού δεν προκύπτει από την πληρέστατη, εξαιρετική και ακριβή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και, συνεπώς, δεν έχουν καμία βάση οι κραυγές και τα αναθέματα διάφορων παπαγάλων της κακιάς ώρας.
Η Επιτροπή Εφέσεων με την απολύτως ποδοσφαιρική απόφασή της να κηρύξει απαράδεκτη την δίωξη σε βάρος του Ολυμπιακού και να επιστρέψει την υπόθεση σε αυτόν που την χειρίστηκε σε πρώτη φάση, δηλαδή στον κ. Σιμιτζόγλου, δικαίωσε:
α. Την παγκόσμια ποδοσφαιρική λογική σύμφωνα με την οποία καμία ομάδα στο ποδόσφαιρο δεν διώκεται και δεν απειλείται με οποιαδήποτε ποινή εάν οι εντεταλμένοι αρμόδιοι, δηλαδή οι παράγοντες του αγώνα, μέσω των επίσημων εκθέσεων τους δεν συνηγορούν υπέρ της δίωξης και της ποινής. Χωρίς να προκύπτει από τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα δικαίωμα άσκησης δίωξης και πιθανότητα επιβολής ποινής κάθε απόπειρα δίωξης είναι προβληματική εκ γενετής, άρα δεν μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε επίπτωση.
β. Την κοινή, περί τις ποδοσφαιρικές διαδικασίες, λογική πως η οποιαδήποτε ατομική καταγγελία που εκδηλώνεται ένα μήνα μετά από ένα αγώνα, οργανώνεται κραυγαλέα από συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και απηχεί δεδομένες και γνωστές επικοινωνιακές απόψεις δεν θα έπρεπε καν να απασχολεί εντεταλμένα δικαστικά του ποδοσφαίρου όργανα, καθώς είναι εκ προοιμίου καταγγελία που δέχεται έντονη αμφισβήτηση ή ακόμη και προϊόν συνομωσίας.
γ. Τις καταγεγραμμένες απορίες πληθώρας ειδικών και απλών ανθρώπων του αθλήματος για την σπουδή του κ. Σιμιτζόγλου να υιοθετήσει τις καταγγελίες μερίδας (και μάλιστα μειοψηφικής) των ανθρώπων του Πλατανιά περί δήθεν επεισοδίων σε βάρος τους, να ξεπεράσει την τεράστια χρονική υστέρηση ανάμεσα στο δήθεν γεγονός και στην επίσημη καταγγελία του, να ανατρέψει πλήρως την πρωτόδική πειθαρχική διαδικασία, την ποινή πουν επιβλήθηκε (πρόστιμο) και την τελεσιδικία της υπόθεσης (καθώς ο Πλατανιάς δεν άσκησε καν έφεση) και να φτάσει να πάρει το βάρος μιας νέας δίωξης που είχε τεράστια προβλήματα νομιμοποίησης.
Η Επιτροπή Εφέσεων όλα αυτά δικαίωσε και όχι τον Ολυμπιακό, με την έννοια πως στη θέση των ερυθρολεύκων θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη ομάδα ακόμη και από το μπλοκ της εξυγίανσης.
Υπήρξε δε αρκούντως ευγενική για να σκεφθεί να επιστρέψει την υπόθεση στον κ. Σιμιτζόγλου "για τις δικές του ενέργειες' αντί να την στείλει απευθείας στο αρχείο και να ενημερώσει με διαφορετικό τρόπο τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για το απαράδεκτο της δίωξης που άσκησε.
Ότι αυτή εδώ η ενημερωτική γωνιά πάλεψε για την δικαίωση του ποδοσφαιρικά αυτονόητου και για την υπεράσπιση της ποδοσφαιρικής ορθοδοξίας της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίσει για την απόφαση καθεαυτή. Την περίμενε άλλωστε επειδή όλη η κατασκευή ήταν απολύτως ανορθόδοξη ποδοσφαιρικά.

Πως γίνεται λοιπόν να πανηγυρίσει κάποιος για το ποδοσφαιρικό αυτονόητο;