Μακριά και αγαπημένοι

***Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις από την υπόθεση Καμμένου, με αποτέλεσμα η υπεράσπιση του «συγκυβερνήτη» να πέφτει στις πλάτες του Τσίπρα
Τρόπο διαφυγής από τη δίνη Καμμένου αναζητεί απεγνωσμένα ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να συστρατεύσει στον αγώνα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αμήχανα και επιφυλακτικά την υπόθεση.
Αν και αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις και συντάσσονται με την επίσημη γραμμή που κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης από τη ΝΔ και αντιπερισπασμό από τα σκάνδαλα Novartis, Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ» ή υποθέσεις ακόμη και της εποχής Σημίτη, οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να υπερασπιστούν για το παραμικρό πλέον τον Πάνο Καμμένο. Αλλωστε, ο προβληματισμός για το ετερόκλητο της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια... παλιά ιστορία.
Βασικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, όμως, είναι ότι στο εξής αντιμετωπίζει ενιαίο μέτωπο από την αντιπολίτευση, ενώ στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ώς τώρα ήταν στο απυρόβλητο. Και τούτο προκύπτει βασικά από τη δική του επιμονή να καλύπτει απόλυτα και με εμφατικό τρόπο τον συγκυβερνήτη του.

Σε ό,τι αφορά δε το «γαλάζιο» αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εφόσον στηριχθεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση, κλειδί για τις εξελίξεις θα είναι η στάση που θα επιλέξει ο ίδιος ο  Καμμένος. Εάν δηλαδή αποφασίσει να σηκώσει το γάντι, αισθανόμενος ασφαλής από την κάλυψη Τσίπρα, οι ψήφοι των βουλευτών των ΑΝΕΛ αρκούν για να προχωρήσει η Εξεταστική, ανεξάρτητα από τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ