Η σκευωρία, η αλήθεια και ... ο Κουβέλης!

Κακά τα ψέματα. Αν η κυβέρνηση ή ο σκληρός πυρήνας της είχε απτά στοιχεία σε βάρος του κ. Μαρινάκη για την περιβόητη υπόθεση του Noor 1 θα τον είχε τυλίξει σε μια κόλα χαρτί και αυτή τη φορά θα είχε ικανοποιήσει το χρόνιο όνειρο των συνεργαζόμενων με το Μαξίμου εγχώριων και ελλληνοποιημένων αλλοδαπών επιχειρηματιών να τον δουν πίσω από τα κάγκελα και την ναυτιλιακή και ποδοσφαιρική αυτοκρατορία του να καταρρέουν.
Ότι οι περί και εντός του Μαξίμου ανακατεύουν κάθε φορά τον ίδιο βούρκο επιχειρώντας να κατασκευάσουν όρους και προϋποθέσεις άσκησης δίωξης σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού με την αμέριστη συνδρομή καλοπληρωμένων επικοινωνιακών πιστολιών του παρελθόντος, που σήμερα τα έχει φάει η ανεργία (και η γκόμενα τα λεφτά), είναι η τρανότερη των αποδείξεων για την σκευωρία που σχεδιάστηκε από ειδικούς της νεοκομμουνιστικής ιντελιγκέντσιας σε συνεργασία με κολλητούς τους επιχειρηματίες και απλοϊκούς, δαρμένους, ψεκασμένους που έτυχε να ασκούν κυβερνητική εξουσία.
Μια σκευωρία  από εκείνες που, στο πρόσφατο παρελθόν, απέδιδαν και οικονομικά ( εξ ου και η ρήση " οι σημαντικότερες ειδήσεις είναι αυτές που δεν γράφονται"), καθώς αφορούσαν σε υπαρκτές παραβάσεις του θεσμικού πλαισίου της πολιτείας, αλλά στην περίπτωση Μαρινάκη έχει μετατραπεί, με δεδομένο πως καμία παραβατική συμπεριφορά δεν υφίσταται ( στην ουσία δεν καταγγέλεται καν), σε αυθεντικό όργανο πολιτικής αυτοκτονίας της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, οι σχεδιασμοί και οι επιδιώξεις έγιναν ορατές στους πάντες, η βασική συλλογιστική των σκευωρών αναμετράται πλέον με το φως της μέρας και το θύμα της σκευωρίας είναι πολύ σκληρό καρύδι.
Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση και με δεδομένο ότι το θύμα της σκευωρίας παλεύει με σύμμαχο την δική του αλήθεια (η οποία έχει αποκτήσει αντικειμενική υπόσταση από την ώρα που αυτή δεν έχει αμφισβητηθεί στην ουσία από κανένα) τα πράγματα ζόρισαν. Και ζόρισαν τόσο πολύ που, για να πάρει ανάσα η κυβέρνηση (μιας και αυτή πλέον παίζει όλο το παιχνίδι και έχει αναλάβει να ξεπλύνει και τους επιχειρηματίες φίλους της), βρήκε εν ζωή ακόμη και αυτό το αριστεροειδές τοτέμ που ονομάζεται Κουβέλης και το έβαλε να στηρίξει τις αποφάσεις της. Στην ουσία η κυβέρνηση αναζητάει ασφαλή και με ελάχιστο κόστος τρόπο να ξεφύγει από τα σκοινιά που έχει στριμωχτεί, επειδή πίστεψε πως, το έτος 2017 στην Ελλάδα, μπορούν να νεκραναστηθούν οι δίκες της Μόσχας του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, γνωστότερου ως Στάλιν με την τεχνογνωσία να μεταφέρεται αεροπορικώς στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Είναι τέτοια και τόση η αγωνία της να βρει τρόπο να αλλάξει την ατζέντα που ανασταίνει πολιτικά ανύπαρκτους (Κουβέλης), ξαναφέρνει τις πανελλήνιες εξετάσεις ( τις οποίες είχε καταργήσει), διαρρέει την έμμεση κατάργηση των capital control, παρακαλάει "να κάτσει κάτι για να φύγει η πολιτική σύγκρουση από το πεδίο του Noor 1" και οδηγεί, ως πρόβατα επί σφαγή, διάφορους αστείους υπουργεύοντες να απαντάνε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης με τη λογική του γνωστού ανέκδοτου για τους "μαύρους". Δεν υπάρχει αυτές τις μέρες στην εσωτερική πολιτική διαδικασία πιο αστεία εικόνα από υπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αποπειράται να δικαιολογήσει την κυβερνητική στάση κάλυψης της σκευωρίας. Ούτε στην καλύτερη επιθεώρηση δεν ακούγονται τέτοιες ατάκες.
Πλέον και ο πιο αδαής περί την υπόθεση έχει εδραία μια βασική πεποίθηση. Η κυβέρνηση στο σύνολό της ή ο σκληρός πυρήνας της, σε συνεργασία με συγκεκριμένους επιχειρηματίες της ναυτιλιακής και καπνικής οικονομίας, έκανε μια απολύτως λανθασμένη επιλογή. Πήρε στα χέρια της μια υπόθεση που είχε μηδενική αλήθεια, πολλή επικοινωνία, καμία ουσία, τόνους παραμύθι και εκατομμύρια υπονοούμενα, την οποία επιχείρησαν παλιότερα και άλλοι να χρησιμοποιήσουν, επένδυσε στη δύναμη της κυβερνητικής εξουσίας, υπονόησε διάφορα περί την δικαιοσύνη, ονειρεύτηκε, μέσω της δίωξης στον Μαρινάκη, την αποδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη και την δεκαετή παραμονή στην εξουσία του κ. Τσίπρα και ... έφαγε τα μούτρα της, Ο λόγος; Η αλήθεια πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται και ακόμη δυσκολότερα χειραγωτείται, ειδικά όταν το υποψήφιο θύμα είναι και μεγάλος και σκληρός παίκτης ( και όχι κανένας συνταξιούχος της πλάκας).

Κακά τα ψέματα! Τώρα ήρθε η ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κορυφαία αυτή σκευωρία να πιούν το πικρό ποτήρι μέχρι τον πάτο. Οδός διαφυγής δεν υπάρχει. Αποπειράθηκαν να βιάσουν βάναυσα και προκλητικά την αλήθεια και εισπράττουν τα επίχειρα των επιλογών τους. Η στάση τους θα μείνει στην ιστορία ως ακραίο παράδειγμα προς αποφυγή. Από κατέχοντες το ηθικό πλεονέκτημα και την απόλυτη αλήθεια της κυβερνώσας αριστεράς έγιναν καθαροί, καθημερινοί ψιλικατζήδες περί την νομή της εξουσίας. Τάχει αυτά η ζωή φίλτατοι... Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε.