Κατατέθηκε τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για τις εκλογές της ΕΠΟ

Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης κατέθεσε τροπολογία που «ακυρώνει» τον γνωστό ως νόμο Ορφανού (σ.σ. εκλογές στην ΕΠΟ με έναν εκλέκτορα ανά δέκα σωματεία) και η νέα διάταξη αναφέρει ότι οι αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας να γίνονται σύμφωνα με το καταστατικό της. Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Πέμπτη, ενώ αναμένεται η έγκριση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο. Εφόσον γίνουν αυτά, απομένει η FIFA να δώσει το πράσινο φως για να γίνουν εκλογές στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η τροπολογία που έχει σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:
Η παράγραφος 12 του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) αντικαθίσταται ως εξής:
«12. Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ` εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της».
Η αιτιολογική έκθεση σημειώνει:

«Κατόπιν της διενέργειας της καταστατικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) στις 30-6-2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο.»