Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

***Τα τέσσερα θέματα τεράστιας σημασίας από την εξέλιξη των οποίων θα προκύψει η νέα, συνολική, εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η κατάθεση, την Παρασκευή 07/07/2017, στο Ειρηνοδικείο του τελικού κειμένου του σχεδίου καταστατικού της ΕΠΟ ( όπως αυτό υποτίθεται πως εγκρίθηκε στην Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου, την ώρα που οι Ενώσεις - μέλη της Ομοσπονδίας αγνοούν το κείμενο που η κυβερνητικά υπόδουλη διορισμένη ΠΔΕ κατάθεσε) συνιστά χρονικά το δεύτερο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών στην Ομοσπονδία. Είχε προηγηθεί η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και η έγκριση των τροποποιήσεων με βαρύτατη ήττα για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο ζήτημα των κωλυμάτων.
Θεωρητικώς απομένουν, έως την διεξαγωγή των εκλογών άλλα τρία. Η έγκριση του νέου καταστατικού από την τακτική δικαιοσύνη, η τροποποίηση της περιβόητης διάταξης του "νόμου Ορφανού" με πρωτοβουλία του Βασιλειάδη και η προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης για την διεξαγωγή των εκλογών.
Τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένη την κατάσταση στην ελληνική κρατική γραφειοκρατία είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο, οι εκλογές να διεξαχθούν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου στην καλύτερη περίπτωση.
Θα πείτε "μικρό το κακό" για μια δίμηνη χρονική παράταση διεξαγωγής των εκλογών "της εξυγίανσης" και θα έχετε, υπό προϋποθέσεις, δίκιο, καθώς, όπως ο χρόνος κυλάει, προκύπτουν νέα, τεράστια ζητήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η διευθέτηση των οποίων δεν μπορεί, δυστυχώς, να περιμένει.
Μερικά από αυτά;
α.  Η εξέλιξη με την θητεία της σημερινής, απολύτως απαξιωμένης και χειραγωγημένης, ΠΔΕ/ΕΠΟ.( εκπνέει στις 31.07.2017)  ή η αντικατάσταση της από άλλη διαφορετικής σύνθεσης είναι μια υπόθεση που μπορεί να στείλει σαφή μηνύματα για τις διαθέσεις FIFA- κυβέρνησης σχετικά με όσα έγιναν στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και όσα αναμένονται στη νέα ή τουλάχιστον στην πρώτη φάση της.
β. Η θητεία της ΚΕΔ με την σημερινή, πλήρως καταρρακωμένη και ακυρωμένη μορφή της ή η αντικατάσταση της από άλλη, που όπως διαδίδεται μετ΄επιτάσεως θα έχει αλλοδαπή διοίκηση, την ώρα που οι κυρίαρχες δυνάμεις της σημερινής σύνθεσης αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν εν ζωή αυτούς που ο Κουτσοκούμνης τοποθέτησε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι η ευθύνη σύνταξης και έγκρισης των πινάκων διαιτητών και οι εν συνεχεία ορισμοί τους είναι πολύ μεγάλη και σημαντική υπόθεση για να αφεθούν στην σημερινή ΚΕΔ., το έργο της οποίας προκάλεσε ευθέως ακόμη και τους πλέον φανατικούς της "εξυγίανσης" και οδήγησαν σε γενικευμένες αντιδράσεις.
γ. Οι συνθέσεις των εκλεγμένων από την γενική Συνέλευση της ΕΠΟ δικαστικών επιτροπών που φαίνεται πως έχουν τεθεί στο στόχαστρο μερικών παπαγάλων παλαιάς κοπής από τη Βόρεια Ελλάδα και ήδη παρατηρούνται κινήσεις αντικατάστασης μερικών ή του όλου των μελών τους με νέα διαδικασία Γενικής Συνέλευσης υπό την πλήρη κάλυψη συγκεκριμένων κυβερνητικών παραγόντων. Η δικαιολογία; Μια νέα διοίκηση πρέπει να εκλέξει νέα δικαστικά όργανα.
δ. Η αλλαγή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου στον εθνικό αθλητικό νόμο, υπό το πρίσμα της πλήρους εναρμόνισης της με το καταστατικό της ΕΠΟ. Η διάταξη για την διεξαγωγή των εκλογών είναι ένα μόνο θέμα,. Υπάρχουν άλλα, δεκάδες, ζητήματα που χρειάζονται άμεση διευθέτηση και τροποποίηση με κορυφαίο όλων την διάταξη του άρθρο 15 του ν. 4326/2015 που αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου. Αυτή η θεσμική διαδικασία τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας και εναρμόνισης με το καταστατικό της ΕΠΟ αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να επανεκκινήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από εκεί που το σταμάτησε η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική μανία καταστροφής κάθε ιδιωτικού.
Πρόκειται για θέματα τεράστιας σημασίας από την εξέλιξη των οποίων θα καθοριστεί η μορφή των εγχώριων διοργανώσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα στοιχηθούν οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις, θα διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, θα προκύψει η νέα, συνολική, εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ότι ζητήματα ανάλογης σοβαρότητας δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ο σημερινός εσμός είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιος, ειδικά στους υπερεθνικούς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς, που να κατανοεί την ανάγκη άμεσων διευθετήσεων, καθώς οι καιροί ου μενετοί.