Μητσοτάκης: «Καταθέτουμε αίτημα για εξεταστική επιτροπή για τον Καμμένο»

www.parapolitika.gr

Αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου-Γιαννουσάκη θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.
«Αν καταψηφίσουν το αίτημα, είναι εκτεθειμένοι. Χθες ρώτησα δύο φορές τον Τσίπρα αν γνώριζε για τις συνομιλίες. Αν ναι, έπρεπε να το πει. Αν όχι, έχει έναν ανεξέλεγκτο υπουργό. Όλα στο φως», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ.
«Φαντάζομαι ότι Τσίπρας-Καμμένος θα συμφωνήσουν με το αίτημα. Η δικαιολογία Τσίπρα δεν στέκει, γιατί όλες οι εξεταστικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλληλα ανοιχτές στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι δεν έχει προσωπικές σχέσεις με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη. «Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κύριο Μαρινάκη και οι σχέσεις μου με όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από τον θεσμικό ρόλο μου. Τσίπρας και Παππάς τον συναντούσαν και πανηγύριζαν για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. 

Όποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή. Αλλά αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες να μιλά υπουργός με ισοβίτη. Δεν είναι δουλειά του κ. Καμμένου να μπλέκεται στα χωράφια της Δικαιοσύνης. Επικοινωνεί και με άλλους ισοβίτες; Δεν στέκει η εξήγηση του Καμμένου ότι τον πήρε τηλέφωνο για να μην φοβάται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.