Στο κενό η σκευωρία – Δικαίωση Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα με τον Πλατανιά – Απαράδεκτη η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε καταγγείλει από την αρχή στους Σιμιτζόγλου, Βασιλειάδη τη σκευωρία που επιχειρούσαν σε βάρος του, και μάλιστα ένα μήνα μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά, με σκοπό να τιμωρηθεί άδικα ο σύλλογος. Και μάλιστα οι σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει με ονόματα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λόγο για «μεθόδευση, στην οποία συμμετέχουν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης» (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Αρχικά ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Οργανο της Superleague, όμως άπαντες ξεγυμνώθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή των «ερυθρολεύκων» και κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Μια απόφαση που 100 % είναι νομικά σωστή και μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε τους λόγους.
Αναλυτικά:
Απόφαση 40/12-7-2017
«Δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.
Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες».
Εμείς τα είχαμε γράψει από τις 25 Μαϊου, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ:

Οι 10 αλήθειες που τους ξεφτιλίζουν
***Πρόκληση αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί για την ανύπαρκτη υπόθεση με τον Πλατανιά
***Από αύριο και μετά η απόφαση και δεν υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης βαθμών


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παρότι η προπαγάνδα, υπόδουλη στα «θέλω» του ΠΑΟΚ, οργιάζει για να πετύχει αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό για τον αγώνα της 1ης Απριλίου με τον Πλατανιά, η πραγματικότητα έρχεται να τους εκθέσει στην τρίτη απόπειρα που κάνουν για να βλάψουν τους πρωταθλητές. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» σάς παρουσιάζει όσα έγιναν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague, όπου στον φάκελο της πειθαρχικής δίωξης περιλαμβάνονταν μόνο δέκα καταθέσεις παικτών και ανθρώπων του Πλατανιά (και του Παράσχου που τονίζει ότι απλά του καταγγέλθηκαν φραστικές επιθέσεις), όμως ο Ολυμπιακός παρουσίασε τις υπόλοιπες 19 που με 10 αλήθειες οδηγούν την σκευωρία σε πανηγυρική κατάρρευση. Εν ολίγοις ο Α κατέθεσε ότι ο Β έχει φάει ξύλο, όμως ο Β στη δική του κατάθεση τονίζει ότι δεν έγινε κάτι. Όπως σχολίασε και ο εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ, Βασίλης Δημακόπουλος οι καταθέσεις είναι γεμάτες αντιφάσεις και αόριστες.
Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης ξεκινά από την Παρασκευή και μετά καθώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που πραγματοποίησε πρόσθετη παρέμβαση, έλαβαν προθεσμία για υπομνήματα. Ομως, θα είναι σκάνδαλο αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί, καθώς αποδείχθηκε ότι πρόκειται για ανύπαρκτη υπόθεση.
Πρώτος για το… ξετίναγμα των δέκα καταθέσεων (των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά Κοκκάλα, Μαραγκού, Στάθη, Καρυπίδη, Βάντερσον, Μουνάφο, Γιορέντε και Αποστολόπουλου, του εκπροσώπου Κ. Μαλανδράκη, του γενικού αρχηγού Κ. Κοσμαδάκη) ξεκίνησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βασίλης Δημακόπουλος:
1) «Η αστυνομία φέρεται να ήταν παρούσα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι προαναφερθέντες. Ομως, στην έκθεσή τους οι Αστυνομικές Αρχές δεν αναφέρουν τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, ο οποίος αναφέρεται σε αντεγκλήσεις και φραστικές επιθέσεις».
2) «Σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού της ΠΑΕ Πλατανιάς, κ. Σφυράκη, κανένα μέλος της αποστολής δεν τραυματίστηκε. Ο Γιορέντε λέει ότι ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στα αποδυτήρια, όμως ο κ. Σφυράκης αναφέρει ότι καθυστέρησαν να μπουν, επειδή ήλεγξε έναν τραυματισμό του Γιορέντε στο φρύδι, ο οποίος προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, ο γιατρός του Πλατανιά στην κατάθεσή του δεν αναφέρεται σε τραυματισμό ποδοσφαιριστή».
3) «Ο Γιορέντε αμέσως μετά τον αγώνα αγκαλιάζεται και ευχαριστεί τους πάντες».
4) «Ο Μανούσος, ο οποίος ήταν ο σκόρερ, αναφέρει ότι δεν τον πείραξε κανείς. Και προσθέτει ότι, μετά από 11 χρόνια στα γήπεδα, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν (σ.σ.: βρισιές). Επίσης, ο Μανούσος τονίζει πως “αυτά που διαβάζω για κλοτσιές και μπουνιές είναι για γέλια”».
Τη… σκυτάλη πήρε ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας, που πρόσθεσε στα παραπάνω:
5) «Ο κ. Μαλανδράκης (σ.σ. εκπρόσωπος του Πλατανιά) αναφέρει ότι δέχτηκε επίθεση, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν».
6) «Ο κ. Μαλανδράκης προσθέτει στην κατάθεσή του ότι προστάτευσε τη φυσιοθεραπεύτρια κυρία Κοκολόγιαννη, κάτι που ο τελευταία δεν επιβεβαιώνει».
7) «Ο κ. Παράσχος δεν επιβεβαιώνει ότι προστάτευσε τον γυμναστή κ. Παπαδάκη, ο οποίος λέει ότι γλίστρησε. Ο προπονητής του Πλατανιά κατέθεσε ότι δεν ήταν παρών, παρότι 3-4 του κατήγγειλαν φραστική επίθεση».
8) «Επίσης, στην κατάθεσή του ο ποδοσφαιριστής Γιακουμάκης, ο οποίος από το καλοκαίρι θα είναι παίκτης της ΑΕΚ, λέει ότι είδε τον γυμναστή να γλιστρά και τον βοήθησε να σηκωθεί. Ο ίδιος ο Παπαδάκης λέει ότι γλίστρησε και δεν τον ακούμπησε κανείς».
9) «Ο ποδοσφαιριστής Αποστολόπουλος στις 20 Απριλίου δήλωσε ότι δεν έγινε τίποτα, ενώ με την κατάθεσή του αυτοαναιρείται».
10) «Στις 10 καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην πειθαρχική δίωξη αναφέρεται ότι χτυπήθηκαν οι Παπαδάκης, Κοσμαδάκης και Σωτηρίου, οι οποίοι στις δικές τους καταθέσεις λένε ότι δεν έγινε τίποτα»!



«Απαράδεκτη η δίωξη του κ. Σιμιτζόγλου»
ΥΠΑΡΧΕΙ δεδικασμένο κατά της πρόσθετης παρέμβασης του ΠΑΟΚ

Αιχμές για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου άφησε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος, επειδή άσκησε δίωξη με δέκα καταθέσεις και δεν έλαβε υπόψη του τις υπόλοιπες 19 που λένε ότι δεν έγινε κάτι, ενώ χαρακτήρισε και παράνομη τη χρήση υλικού από προανάκριση. Ο κ. Δημακόπουλος αναφέρθηκε στην πειθαρχική δίωξή του κατά του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας τα εξής: «Δεν υπάρχουν επίσης επώνυμες καταγγελίες, ώστε να μπορέσει να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, αλλά και τα δημοσιεύματα δεν τα επικαλείται, άρα θα πρέπει να κριθεί απαράδεκτη η δίωξη. Από εκεί και πέρα το Φύλλο Αγώνα δεν επισημαίνει τίποτα αναφορικά με αυτά που εμπεριέχονται στη δίωξη και επίσης ο παρατηρητής αγώνα δεν αναφέρει κάτι, που να επιτρέπει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Παράνομη είναι η χρήση υλικού από προανάκριση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις εναντίον της ΠΑΕ, που υπερασπίζομαι. Θα δείτε ότι οι καταθέσεις, που διαψεύδουν ότι έγινε κάτι στο Καραϊσκάκη και που είναι περισσότερες, δεν περιλαμβάνονται στη δίωξη. Ολα αυτά θα πρέπει να δείτε ότι έγιναν όψιμα, έναν μήνα μετά τον αγώνα».

Παράλληλα ο κ. Δημακόπουλος χαρακτήρισε μη νόμιμη την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Προσκόμισε, μάλιστα, και δύο αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβασή της, ενώ πρόσθεσε ότι «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που παρεμβαίνει, αξιοποιεί δύο ποδοσφαιριστές της αντιπάλου ομάδας με δηλώσεις σε Μέσα που ελέγχει για να γίνει αναπαραγωγή. Αυτά προσδίδουν τη σκοπιμότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε την απαλλαγή του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να δικαιολογήσει την παρέμβασή της χρησιμοποιεί μόνο κάποια δημοσιεύματα».