Η FIFA ζήτησε από τον Τζώρτζογλου να καταγράψει τα… αίσχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

***Η ΕΠΣ Ηρακλείου θέλει να αναβιώσει τον τελικό του Euro 2004 (Ελλάδα-Πορτογαλία) και να φιλοξενήσει τους επόμενους αγώνες της Εθνικής
Η συγκεκριμένη είδηση προέκυψε από την συνεδρίαση της ΕΠΣ Ηρακλείου, καθώς ο πρόεδρός της Νίκος Τζώρτζγλου ζήτησε την έγκριση του ΔΣ, ώστε να σταλεί επιστολή στη FIFA για τις «κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ΕΠΟ, διαιτησία, επεισόδια, πόλεμος μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ κ.α.». Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση θα δείτε ότι τη συγκεκριμένη… ανάλυση ζήτησε η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ακόμη η ΕΠΣ Ηρακλείου φιλοδοξεί να αναβιώσει τον τελικό του Euro 2004, ενώ υπέβαλε αίτημα να φιλοξενήσει στο Παγκρήτιο τους επόμενους αγώνες της Εθνικής με την Εσθονία και το Βέλγιο.
Αναλυτικά:
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1) Να σταλεί επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ ώστε να φιλοξενηθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ελλάδα-Εσθονία στις 31 Αυγούστου και Ελλάδα-Βέλγιο στις 3 Σεπτεμβρίου.
2) Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νικόλαος Τζώρτζογλου να κάνει ενέργειες για την διοργάνωση του επόμενου event στο Ηράκλειο, το οποίο πιθανόν να είναι ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας-Πορτογαλίας του 2004, αναβιώνοντας ο τελικός του EURO!

3) Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νικόλαος Τζώρτζογλου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τους εκπροσώπους της FIFA. Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να σταλεί στην FIFA επιστολή, όπως ζητήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, και στην επιστολή αυτή να περιγράφεται η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο (κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ΕΠΟ, διαιτησία, επεισόδια, πόλεμος μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ κ.α.).