Απουσία που σημαίνει πλήρη αποτυχία…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν νορμάλ, θα έπρεπε στη σημερινή ΓΣ της ΕΠΟ να δεσπόζει η παρουσία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Όλοι θυμόμαστε τον Κύπριο τοποτηρητή που έβαλε η FIFA για να κάνει εξομάλυνση, όμως από τις αποφάσεις προκύπτει πως ακολούθησε το δρόμο της παράδοσης του αυτοδιοίκητου στο κράτος, με μια διοικούσα με άρωμα Κοντονή και με μια ΚΕΔ, όπου στη θητεία της οι διαιτητές έκαναν λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ των άλλων ομάδων, ενώ αλλοίωσαν και έναν ολόκληρο θεσμό όπως το Κύπελλο.
Πλέον οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κουτσοκούμνης όχι μόνο θα αποφεύγει την Ελλάδα αλλά και τον εθνικό εναέριο χώρο, πιθανόν με τη μορφή χιούμορ ή ίσως για να περιγράψουν το μέγεθος της αποτυχίας του. Η ουσία είναι ότι η FIFA τού αφαίρεσε το φάκελο του ελληνικού ποδοσφαίρου που αποτελεί επιβεβαίωση ότι η… εξυγίανση κατάντησε γελοιότητα, άρα απέτυχαν και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Κουτσοκούμνης τόσο για την ΠΔΕ/ΕΠΟ και πολύ περισσότερο για την ΚΕΔ.
Ειδικά στη διαιτησία έγινε το… έλα να δεις. Εκεί έπεσε το μεγαλύτερο βάρος συγκεκριμένων κύκλων, με τους ιθύνοντες απλά να παρατηρούν, με αποτέλεσμα να γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει να κάνει με την επιτήρησή της, με απόφαση της FIFA και με προφανή σκοπό να μην ξαναδούμε τα αίσχη. Είτε δρομολογηθούν εκλογές, είτε νέα διοικούσα και είναι αυτονόητο ότι δεν θα περιλαμβάνονται τα πρόσωπα της σημερινής κατάστασης, η οποία οδήγησε πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το ζητούμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να απεμπλακεί από τα συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ που θα τα λέγαμε και επιχειρηματικά που μόνο στόχο έχουν να πολεμούν τον Ολυμπιακό.


ΣΤΗ FIFA δεν πήραν χαμπάρι μόνο τον Κουτσοκούμνη. Τα ξέρουν όλα και για όλους

Μπλόκο
Η τωρινή ΚΕΔ (Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας) έχει καταστρώσει τα… πλάνα της. Ηδη υπάρχει φημολογία ότι έχουν έτοιμους τους πίνακες και θα τους βγάλουν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Θα είναι παράνομοι πίνακες από παράνομη επιτροπή, ακόμη και με την έννοια ότι δεν είναι στα πρότυπα της FIFA. Αυτούς τους πίνακες, όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις στη σημερινή ΓΣ της ΕΠΟ.

Στήριξη
Η τριμελής, ενώ η FIFA θέλει να είναι πενταμελής, ΚΕΔ είναι στον αέρα. Εχει δει κανείς στήριξη, είτε από την FIFA, είτε από την ΠΔΕ/ΕΠΟ, είτε από τον Βασιλειάδη, τόσο στο… έργο που δεν προσέφεραν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, όσο και ονομαστικά προς τα πρόσωπά τους; Αλλαγές θέλουν όλοι και το λένε.

Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κανονικά δεν πρέπει να κάνουν όνειρα για νέους πίνακες, επειδή δεν έχουν δικαίωμα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η θητεία τους είναι συνδεδεμένη με της ΠΔΕ, επειδή αυτή τους επέλεξε, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουλίου. Από κει και πέρα όλα εξαρτώνται από την FIFA. Αυτή αποφασίζει.

Απορία: Αραγε οι πρόεδροι των ενώσεων θα απευθύνουν ερωτήσεις στην σημερινή ΓΣ της ΕΠΟ περί τους ύψους των αμοιβών, τόσο της ΠΔΕ/ΕΠΟ, όσο και των μελών της ΚΕΔ; Θα ρωτήσουν στο πλαίσιο του οικονομικού απολογισμού της διοικούσας αν αληθεύουν οι πληροφορίες για ποσά-πρόκληση αλλά και από πού προκύπτει ότι οι διοικούντες την ομοσπονδία πρέπει να αμείβονται; Θα πάρουν απαντήσεις;