Βασιλειάδης: «Επιτρέπουμε να γίνει η καταστατική γενική συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να προχωρήσει μπροστά σ' ένα διάφανο περιβάλλον»

***«Μπαίνουμε στην τελική φάση, στο τελικό στάδιο της επόμενης μέρας στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία»
***«Εφόσον το νέο καταστατικό της ΕΠΟ έχει τα εχέγγυα αυτά που εμείς σαν πολιτεία ζητάμε και ζητούσαμε εδώ και δύο χρόνια να υπάρχουν έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα, η νομιμότητα και η λογοδοσία και η ορθή διακυβέρνηση, τότε σαφέστατα θ' ανοίξει και ο δρόμος για τις εκλογές στην ΕΠΟ»
***«Μεγάλη αλλαγή στη διαιτησία το video assistant referee»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μιλάει αποκλειστικά στα κανάλια Novasports και τον Γιώργο Βασιλείου, λίγη ώρα πριν την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή:
Για τις σκέψεις του για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: “Κάνουμε ορισμένα βήματα προς τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού νομικού πλαισίου για τον αθλητισμό. Ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα. Φέρνουμε μια τομή στον τομέα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων για να τελειώσουμε κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον με τις συνεχείς παρατάσεις και στο αέναο χάος που υπάρχει στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Ταυτόχρονα, ερχόμαστε ν' αναγνωρίσουμε αθλητικά δικαιώματα σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, στους νεφροπαθείς, στα παιδιά με διανοητική καθυστέρηση και την ίδια ώρα λύνουμε ζητήματα μικρά που ταλανίζουν τον αθλητισμό. Ταυτόχρονα και ενδεχόμενα αδικεί και την όλη νομοθετική προσπάθεια μπαίνουμε στην τελική φάση, στο τελικό στάδιο της επόμενης μέρας στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Στο τελικό στάδιο για την επιστροφή στην ομαλότητα και στην κανονικότητα. Επιτρέπουμε να γίνει η καταστατική γενική συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να προχωρήσει μπροστά σ' ένα διάφανο περιβάλλον με αρχές σωστής διακυβέρνησης, ορθής διακυβέρνησης, διαφανείς και λογοδοσίας. Νομίζω, ότι μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε σήμερα, αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή συνάντηση με τους φορείς, όπου στο σύνολό τους οι εμπλεκόμενοι φορείς μ' αυτό το νομοσχέδιο εξέφρασαν θετική άποψη και έχω την αίσθηση και την πεποίθηση ότι και το σύνολο της αντιπολίτευσης στα επιμέρους άρθρα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στο τέλος θα συναινέσει γιατί όλοι γνωρίζουμε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Μ' αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος και για τις εκλογές στην ΕΠΟ, διότι είναι ένα θέμα που “καίει” το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό...
“Ναι, εφόσον το νέο καταστατικό της ΕΠΟ έχει τα εχέγγυα αυτά που εμείς σαν πολιτεία ζητάμε και ζητούσαμε εδώ και δύο χρόνια να υπάρχουν έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα, η νομιμότητα και η λογοδοσία και η ορθή διακυβέρνηση, τότε σαφέστατα θ' ανοίξει και ο δρόμος για τις εκλογές στην ΕΠΟ. Σκοπός μας είναι αν όλα πάνε καλά, μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στον Ιούλιο να έχουμε έρθει στη νέα κατάσταση. Στη νέα πραγματικότητα, στην ομαλότητα. Από εκεί και μετά και μέσα στη χρονιά και με τις αλλαγές που θα έρθουν και αυτά που πετύχαμε και κερδίσαμε, από το video assistant referee, τη μεγάλη αλλαγή στη διαιτησία, τους κανόνες που θα δούμε το επόμενο διάστημα, τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, στο κανονιστικό πλαίσιο του ποδοσφαίρου, την αυστηροποίηση των μέτρων που το ίδιο το ποδόσφαιρο επιβάλλει στα συμμετέχοντα μέρη νομίζω πως μόνο αισιόδοξοι, σ' αυτό το κομμάτι, μπορούμε να είμαστε. Από εκεί και μετά συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να μπορέσουμε να φέρουμε μια νέα μέρα στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού”.

Πως τη φαντάζεστε, πως την περιμένετε την επόμενη, τη νέα μέρα, καθώς όλα αυτά γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί το προϊόν, το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση ο ελληνικός αθλητισμός...

“Τη νέα μέρα θέλω να τη φαντάζομαι, ως μια μέρα με νηφαλιότητα και όραμα για το μέλλον και κυρίως τα επιχειρηματικά συμφέροντα που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο εμπλέκονται στον αθλητισμό να μην συγχέουν τις επιχειρήσεις τους με τον αθλητισμό. Κυρίως, ο επιχειρηματικός “πόλεμος” που υπάρχει σε πολλά πεδία να μην γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης στον αθλητικό χώρο γιατί τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, έχω την αίσθηση ότι εάν όλοι επιδείξουμε σοβαρότητα και νηφαλιότητα, πολλές φορές αυτό λείπει, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το προϊόν αυτό καθ' αυτό, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σ' ένα σημείο αδιεξόδου. Βλέπουμε συνεχείς μειώσεις στα τηλεοπτικά συμβόλαια, βλέπουμε την απροθυμία οποιουδήποτε να θέλει να διαφημιστεί μέσα από το προϊόν και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αυτό πρέπει να το φτιάξουμε γιατί το ποδόσφαιρο, γενικά ο αθλητισμός, είναι ένας μεγάλος κύκλος εργασιών, αφορά πάρα πολύ κόσμο, είτε στη μαζική του μορφή, είτε στην επαγγελματική του μορφή. Αφορά πάρα πολλές οικογένειες που βρίσκουν δουλειά και ζουν απ' αυτό. Πρέπει να οργανωθεί σωστά, ορθολογικά για να έχει μέλλον, ν' αποκτήσει την οικονομική δυναμική που χρειάζεται για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερες οικονομικά μέρες και καλύτερες αθλητικά μέρες”.