Απαιτούν να μη βγουν νέοι πίνακες διαιτητών

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ουδεμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει πλέον στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, τα μέλη της παράνομης ΚΕΔ, και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν και παραιτηθούν, τόσο το καλύτερο για αυτούς. Η διαιτησία, με τις φήμες να οργιάζουν ότι βιάζονται να βγάλουν πίνακες και μάλιστα στην ποδοσφαιρική πιάτσα κυκλοφορεί ότι τους έχουν ήδη έτοιμους (σ.σ. εδώ είμαστε για τυχόν διαψεύσεις), θα βρεθεί στο… κάδρο των σημερινών συναντήσεων του κλιμακίου της FIFA με προέδρους ενώσεων. Συγκεκριμένα έχουν κληθεί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκης Καρράς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθήνας, Παναγιώτης Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, Γιώργος Ανατολάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου, Χρήστος Καραβασίλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Τάκης Παππάς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέραν από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, τη διερεύνηση της πιθανότητας να εξευρεθεί λύση προέδρου κοινής αποδοχής, θα τεθούν και επιμέρους θέματα. Ενα από αυτά θα είναι και η διαιτησία. Η απαίτηση αρκετών προέδρων ενώσεων από τους προαναφερόμενους θα είναι να μη βγουν νέοι πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Θα επικαλεστούν πως ευθύνη γι’ αυτούς θα πρέπει να έχει η εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ και παράλληλα ότι δεν προκύπτει ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν τέτοια αρμοδιότητα. Αλλωστε, η ΚΕΔ με ευθύνη του Κουτσοκούμνη έχει στελεχωθεί με τρόπο που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, βάσει του οποίου το δίδυμο της ΚΕΔ δεν έχει τα προσόντα, όμως το σημαντικό είναι ότι θα καταγγελθούν όχι μόνο τα πολλά διαιτητικά λάθη στη διάρκεια της διαιτησίας, αλλά και ταυτόχρονα τις «μαύρες λίστες» διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών με… άρωμα συγκεκριμένων ΠΑΕ.


ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ να βγάλουν πίνακες πριν τις εκλογές της ΕΠΟ και τους έχουν έτοιμους


Ο… χορός των προτάσεων

Τζάμπα κόπο έκαναν από την ΠΔΕ/ΕΠΟ αναφορικά με τις προτάσεις τους για τους κανονισμούς (Πειθαρχικός Κώδικας, ΚΑΠ κτλ.) και από την ΚΕΔ αναφορικά με τις προτάσεις των Τριτσώνη, Κουκουλάκη για τη διαιτησία. Οι περισσότεροι πήγαν στον… κάλαθο των αχρήστων από τη FIFA και οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες.
Μόνο ντόρο προσπάθησαν να κάνουν, χώρια που καθυστέρησαν, αφού όλα αυτά έπρεπε να είχαν ήδη ψηφιστεί! Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες προτάσεις κρίθηκαν περιττές από τη FIFA, ενώ πηγές αναφέρουν πως προτάθηκαν και διατάξεις για τον Πειθαρχικό Κώδικα και τον ΚΑΠ, οι οποίες ήδη υπάρχουν!

 
Αλλαγές

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτά που ξέραμε και ζήσαμε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2016-17. Δεν αποτελεί μυστικό πως η διαιτησία ευνοούσε συστηματικά τους ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και πως οι ρέφερι επιδόθηκαν σε διαγωνισμό λαθών μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, παρά τα συνεχή μπλόκα. Κάποτε θα τα μάθαινε η FIFA και να που τα έμαθε.


Ζόρια

Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ευθύνη ανέλαβαν με αποκλεισμούς διαιτητών από τους ορισμούς; Εχουν καταλάβει κάτι από τις επιστολές κάποιων, αλλά και από αυτές των ΕΠΣ Πειραιά και Ρεθύμνου για Σπάθα και Βοσκάκη; Γνωρίζουν τα ζόρια που τους περιμένουν επειδή δεν τους στοχοποίησαν ως ρέφερι, αλλά και ως άτομα;

Κώδικας

Για να δείξουν ότι κάτι κάνουν… βάφτισαν κώδικα τον κανονισμό διαιτησίας (που αποκαλείται σύστημα διαιτησίας ποδοσφαίρου). Ομως, ούτε η ΠΔΕ/ΕΠΟ ούτε οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης γνώριζαν πως αυτός κάθε χρόνο εγκρίνεται από την UEFA. Αρα, τι αλλαγές να κάνουν; Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εισήγηση να υπάρχει όριο ορισμών για να έχει δικαίωμα κάποιος ρέφερι να αξιολογηθεί στην κατηγορία του. Δεν ξέρουν ότι διεθνώς μετράνε οι βαθμολογίες;


Βασικό

Τριτσώνης και Κουκουλάκης, αλλά και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, γνωρίζουν αν υπάρχει κανονισμός της UEFA για το πότε δεν πρέπει να ορίζεται ένας διαιτητής που εμπλέκεται σε δικαστική υπόθεση; Γνωρίζουν αν υπάρχει προηγούμενο με το ιταλικό «Κοριόπολις»; Εχουν ακούσει κάτι για τεκμήριο αθωότητας; Γιατί δεν απάντησαν σε κανέναν;


Ο όρος του Βασιλειάδη

Ο βασικός στόχος είναι να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ μέχρι τις 20 Ιουλίου, επειδή FIFA και UEFA δεν θέλουν διορισμένες διοικήσεις. Πάντως, θεωρεί ότι ο Βασιλειάδης έχει πρόθεση να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και για αυτό το λόγο έκανε δεκτό τον όρο του να υπάρχει επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που να παρακολουθεί τα πεπραγμένα της εκλεγμένης διοίκησης αλλά και της ΚΕΔ. Ομως, για να γίνουν εκλογές πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά το αυτοδιοίκητο.


Περί video referee

Η FIFA θα καλύψει τα έξοδα για να υπάρχει το… βοήθημα του instant replay στην Ελλάδα, αλλά και σε Πορτογαλία, Ρωσία. Το video referee, όπως αλλιώς αποκαλείται, θα είναι μόνο για φάσεις όπως πέναλτι, αποβολές ή αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή. Φυσικά θα το χειρίζεται διαιτητής που θα συνεργάζεται με τον ρέφερι του αγώνα. Η πλάκα θα είναι να διαφωνούν με τις αποφάσεις οι Βασιλάκης, Βαρούχας στην τηλεκριτική τους!


Οι πίνακες είναι έτοιμοι, κυκλοφορεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Δεν είναι δα και κάτι δύσκολο. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, πέραν από τους αποκλεισμούς των διαιτητών, έδειξαν ότι τους υπόλοιπους τους αντιμετωπίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αλλοι έπαιζαν συνέχεια, δεν λαμβάνονταν υπόψη τα λάθη τους και άλλοι μια στο τόσο παρότι δεν έκαναν λάθη!

Ολα δείχνουν ότι υποχωρεί το σενάριο για ΚΕΔ εξωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί που θα στελεχώσουν την κορυφή της πυραμίδας της διαιτησίας, θα είναι από την Ελλάδα και θα επιτηρούνται από τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, τον Κροάτη πρώην παίκτη της Μίλαν που είναι αναπληρωτής διευθυντής της FIFA. Ακόμη και αν γίνουν εκλογές, θα γίνει προσπάθεια για ΚΕΔ κοινής αποδοχής.