Αιχμές για την παράταξη Ψαρρόπουλου (ΕΠΣ Λέσβου): «Προκύπτει προσωπική συμφωνία με την παράταξη Γραμμένου, της οποίας το περιεχόμενο γνωρίζουν οι συμμετέχοντες»

***Αναφέρει στην επιστολή του ο ταμίας της ΕΠΣ Λέσβου Παναγιώτης Ανδριώτης, εξηγώντας τους λόγους που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές


*** «Δεν υπήρξε από την παράταξη (σ.σ. Ψαρρόπουλου) συγκεκριμένο πρόγραμμα, ίσως μία μερική μικρή ανακούφιση των οικονομικών των σωματείων, από όσα φημολογούνται, αλλά και αυτό εάν συμβαίνει είναι πρόσκαιρο και για προεκλογικούς λόγους»
*** «Το σχεδόν ανοιχτού τύπου-κλειστό ψηφοδέλτιο (γι’ αυτό βέβαια ουδεμία ευθύνη φέρει η παράταξη που διεκδικεί την ψήφο των σωματείων), δεν εγγυάται φρεσκάδα, διάθεση, πλουραλισμό και σύνθεση»
*** «Σήμερα η εν λόγω  υποψηφιότητα (σ.σ. Γραμμένου) δεν ενώνει, δεν δημιουργεί την απαραίτητη συναίνεση που απαιτείται»
*** «Θα μιλάμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που σήμερα είναι αιχμάλωτο των διαδικασιών  και των συμφερόντων γενικότερα»
*** «Η ΕΠΟ κάλυπτε τα έξοδα μετακίνησης των νησιώτικων σωματείων αυτό σταμάτησε και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»

ΠΗΓΗ: www.nealesvou.gr
Τους λόγους που δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣΛ που θα γίνουν στις 5 Ιουνίου, εξηγεί με επιστολή του προς τα σωματεία και τους παράγοντες του νησιού, ο σημερινός ταμίας της Ένωσης Παναγιώτης Ανδριώτης. Παρά το γεγονός πως δέχτηκε πρόταση να συμπορευτεί και αυτή την τετραετία με την παράταξη Ψαρρόπουλου, ο ίδιος αρνήθηκε θεωρώντας – όπως αναφέρει – πως οι εκλογές αυτές δεν γεννούν ελπίδα και ανανέωση:
«Σε λίγες  ημέρες  γίνονται οι εκλογές στην ΕΠΣ Λέσβου, για την ανάδειξη  νέου Δ.Σ.  στο οποίο συμμετείχα την τελευταία τετραετία, κατέχοντας  την θέση του ταμία. Με την επιστολή μου αυτή, έρχομαι δημόσια να εξηγήσω, στους φιλάθλους της Λέσβου και της Λήμνου, καθώς και στα σωματεία, τους λόγους για τους οποίους δεν έθεσα εκ νέου υποψηφιότητα.
Κατά την άποψή μου οι εκλογές όπου γίνονται γεννούν ελπίδα και ανανέωση, και πρέπει να έχουν και την απαραίτητη φρεσκάδα. Στην περίπτωση των εκλογών της ΕΠΣ Λέσβου κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, γίνεται μία ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ… προηγούμενων καταστάσεων.
Δεν υπήρξε από την παράταξη που διεκδικεί την  ψήφο των σωματείων συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν υπάρχουν ανάλογες δεσμεύσεις για αυτό, αντίθετα υπάρχουν γενικόλογες αναφορές, και ίσως μία μερική μικρή ανακούφιση των οικονομικών των σωματείων, από όσα φημολογούνται, αλλά και αυτό εάν συμβαίνει είναι πρόσκαιρο και για προεκλογικούς λόγους.
Η νησιωτικότητα που αφανίζει τα οικονομικά των σωματείων και επηρεάζει τα σωματεία, που αγωνίζονται στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, είναι απούσα από την προεκλογική ατζέντα. Ποτέ δεν διεκδικήθηκε, το αντίθετο μάλιστα, ενώ υπήρχε παλαιότερα και η ΕΠΟ κάλυπτε τα έξοδα μετακίνησης των νησιώτικων σωματείων αυτό σταμάτησε και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Δεν υπάρχει πλουραλισμός στις υποψηφιότητες, απουσιάζουν οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει σαν παράγοντες τα  ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτοί οι άνθρωποι κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε στο ψηφοδέλτιο να έχουν ιδιαίτερη παρουσία, κάτι που δεν συμβαίνει.
Η παράταξη του κ. Ψαρρόπουλου, και οι σημερινοί υποψήφιοι, έχουν τοποθετηθεί υπέρ της υποψηφιότητας Γραμμένου. Προσωπικά πριν από αρκετό καιρό είχα διαχωρίσει δημόσια την θέση μου.  Σήμερα η εν λόγω  υποψηφιότητα δεν ενώνει, δεν δημιουργεί την απαραίτητη συναίνεση που απαιτείται και βέβαια εάν ΘΕΣΜΙΚΑ ο κ. Γραμμένος και η παράταξη που εκπροσωπεί, είχαν τοποθετηθεί  και δεσμευτεί για τα προβλήματα της ΕΠΣ Λέσβου, δεν θα είχα κανένα λόγο. Εδώ όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αντίθετα προκύπτει, μια προσωπική συμφωνία, της οποίας το περιεχόμενο γνωρίζουν  οι συμμετέχοντες.
Τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. και προσωπικά ο ίδιος κληθήκαμε κάποια στιγμή να συμπληρώσουμε  από μία υπεύθυνη δήλωση με τυποποιημένο κείμενο, προκειμένου όλες αυτές οι δηλώσεις να σταλούν στον ΟΠΑΠ, για να επιχορηγηθεί θεσμικά η ΕΠΣ Λέσβου στη βάση μιας τριετίας. Το κάναμε όλοι. Η  υπόθεση της έκτακτης  επιχορήγησης δεν προχώρησε, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους.
Το σχεδόν ανοιχτού τύπου-κλειστό ψηφοδέλτιο (γι’ αυτό βέβαια ουδεμία ευθύνη φέρει η παράταξη που διεκδικεί την ψήφο των σωματείων), δεν εγγυάται φρεσκάδα, διάθεση, πλουραλισμό και σύνθεση, και ακόμη ο επικεφαλής της παράταξης δεν δεσμεύεται δημόσια ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, για την οποία προφανώς θα λάβει ψήφο, κάτι που είναι δεοντολογικό και απόλυτα φυσικό.
Η διοικητική λειτουργία της ΕΠΣ Λέσβου είναι ανεπαρκής και σαν τέτοια γεννά προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά και συγκεκριμένα. Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου. Πλήρης αποδοχή, διόρθωση καμιά. Ποιος εγγυάται ότι η νέα Διοίκηση θα θελήσει να τα αντιμετωπίσει, αφού στα τέσσερα χρόνια αρκέστηκε μόνο στις διαπιστώσεις;
Το ίδιο το ποδόσφαιρο σήμερα πεθαίνει. Συχνά-πυκνά ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, αναφέρεται σε διάφορα τραγελαφικά, και με σχόλια καθόλου κολακευτικά. Εδώ κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, κάποιοι σκέπτονται τι με νοιάζει εμένα, κάποιοι δεν αντιδρούν γιατί δεν μπορούν, άλλοι μόνο  παρακολουθούν τα γεγονότα και όλοι μαζί πάμε στον πάτο του βαρελιού.
Λύση υπάρχει; Η απάντηση είναι ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν, λύση είναι η δύναμη των πολλών. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως λύση να είναι και η ΑΠΟΧΗ, γιατί εάν συμμετέχεις σε κάτι παθητικά, διαμορφώνεις εξελίξεις και για αυτές είσαι υπεύθυνος.

Δεν διαπιστώνω  επομένως ότι υπάρχει ελπίδα και  γι’ αυτό απάντησα αρνητικά  στην πρόταση που μου έγινε, από τον απερχόμενο και κατά πάσα πιθανότητα  μελλοντικό πρόεδρο, να συμμετάσχω μαζί με την ομάδα του, στην  διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου, και η οποία πρόταση ήταν άκρως  τιμητική για εμένα, και γι’ αυτό τον ευχαριστώ. Δεν μπορούσα να απαντήσω διαφορετικά, όταν οι αρχές μου και οι αξίες μου δεν συναντώνται με την υφιστάμενη κατάσταση. Kατά συνέπεια  απουσιάζει η προοπτική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στην οικογένεια του οποίου ανήκω και υπηρετώ. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Λέσβου και της Λήμνου, για την συνεργασία που είχαμε, και ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια για το  πρόσωπό  μου. Επίσης ευχαριστώ τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. για την συνεργασία και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους. Πιστεύω ότι κάποια παρακαταθήκη αφήνω σε ό,τι αφορά τον τομέα που διαχειρίστηκα, δηλαδή τα οικονομικά της ΕΠΣ Λέσβου. Στους αθλητές και τους διαιτητές  εύχομαι να είναι υγιείς, και βέβαια με όλους θα συζητάμε, εάν μας δίνεται η ευκαιρία, και θα μιλάμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που σήμερα είναι αιχμάλωτο των διαδικασιών  και των συμφερόντων γενικότερα».