Ελλειψη εμπιστοσύνης στον Σαββίδη για την χορηγία

***Στις 13 Ιουλίου η κλήρωση του πρωταθλήματος
«Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμβάσεων Κεντρικής Χορηγίας με τις εταιρίες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλλάς ΑΕ», ανακοίνωσε η Superleague μετά το ΔΣ της Παρασκευής (23/06). Η χορηγία εγκρίθηκε με ψήφους 13-2 και αυτοί που μειοψήφησαν είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.
Στα περί έγκρισης της χορηγίας βάλτε και ένα ερωτηματικό αφού ο Σαββίδης δεν τήρησε τη συμφωνία της σεζόν που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοργανώτρια θα δώσει τρεις εβδομάδες προθεσμία στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και εάν δεν δοθούν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί, με την ταυτόχρονη υπογραφή των συμβάσεων, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε 1.000.000 ευρώ για τη φετινή σεζόν και 5.000.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.
Από εκεί και πέρα, η NOVA είχε ενημερώσει προ ημερών πως προτίθεται να κάνει μείωση 20%, αλλά εγγράφως ζήτησε τελικά μείωση της τάξης του 10%. Ανένδοτες ήταν οι 12 ομάδες πλην των μεγάλων, οι οποίες αντέδρασαν έντονα σε αυτή την πρόταση.
Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε επίσης ότι η κλήρωση για τη Σούπερ Λίγκα της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου.
Αναλυτικά:
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία:
α/ Η βαθμολογία κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2016 – 17.
β/ Η βαθμολογία Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League 2016 – 17.
2/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League 2016 – 17.

3/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμβάσεων Κεντρικής Χορηγίας με τις εταιρίες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλλάς ΑΕ».