ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ… ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ: Η ΓΣ βάζει φρένο στους νέους πίνακες

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τριτσώνης και Κουκουλάκης έχουν δικαίωμα να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Αυτό δεν απαγορεύεται. Όμως, τα σχέδια που έχουν σχέση με την επόμενη μέρα της διαιτησίας θα υποχρεωθούν να τα κρατήσουν για τους εαυτούς τους, επειδή πλέον δεν είναι ανεξέλεγκτοι.
Στη διαιτητική πιάτσα κυκλοφορεί ότι το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ έχει έτοιμους τους νέους πίνακες, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας Τάκη Καρρά στο κλιμάκιο της FIFA. Όμως, επειδή όλοι γνωρίζουν τι είδους πίνακες θα βγάλουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, στη ΓΣ της ΕΠΟ θα μπει τέλος στα… κόλπα της δήθεν εξυγίανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η ομοσπονδία οδεύει σε εκλογές θα τεθεί θέμα στη ΓΣ της ΕΠΟ (30/06) να μην βγουν νέοι πίνακες διαιτητών, κάτι που πρέπει να αποτελέσει έργο της ΚΕΔ που θα ορίσει η εκλογμένη διοίκηση της ΕΠΟ. Αλλωστε, δεν προκύπτει από πουθενά η τωρινή ΚΕΔ έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα.
Η αίσθηση που αποκόμισαν οι πρόεδροι των ενώσεων στην κουβέντα που έκαναν με το κλιμάκιο της FIFA (Λάκοβιτς, Βασάλο, Ακχακάλτσι και Ρηγόπουλος) είναι ότι γνωρίζουν άριστα το… μπάχαλο της εξυγίανσης. Παράλληλα άκουσαν και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκο Τζώρτζογλου να αναφέρεται και στις παραβιάσεις των κανονισμών αλλά και στα τερατώδη διαιτητικά λάθη, όπως επίσης και στις ευθύνες του Κουτσοκούμνη αλλά και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Οι ξένοι απεσταλμένοι γνώριζαν δεν τηρείται ούτε η Συνθήκη Διαιτησίας της UEFA.
Όπως επεσήμαναν δεν θα γίνουν δομικές αλλαγές στη διαιτησία και παράλληλα με την επιτήρηση-παρακολούθηση της νέας διοίκησης για έναν χρόνο θα γίνεται το ίδιο και στη διαιτησία. Αρα, όλα δείχνουν ότι κλείνει ένα απαράδεκτο κεφάλαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Η UEFA θα είναι δίπλα στη διαιτησία», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ενός έτους θα υπάρχει και στις αποφάσεις για τη διαιτησία, όχι μόνο σε αυτές της νέας διοίκησης


Και ο κρίνων κρίνεται

Οι της ΠΔΕ/ΕΠΟ ξέρουν τι τους περιμένει στη ΓΣ της ΕΠΟ; Γνωρίζουν ότι οι ενώσεις θα ζητήσουν εξηγήσεις, τόσο για τις αμοιβές τους, ιδιαίτερα υψηλές σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν, όσο και για τις απολύσεις υπαλλήλων, παράλληλα με τις προσλήψεις άλλων οκτώ (και μάλιστα) με σύμβαση αορίστου χρόνου, όπως επίσης αναφέρουν οι πληροφορίες; Δεν θα αντιδράσουν οι ενώσεις σε όλα αυτά; Από τη μια πλευρά υπήρξαν οι έρευνες της ΠΔΕ για «σκάνδαλα» των προηγούμενων διοικήσεων, όπως τα αποκάλεσαν οι ίδιοι, όμως δεν έρχεται η ώρα που και ο κρίνων κρίνεται;

Απόλυτο ξεγύμνωμα
Ακόμη και νέα ΠΔΕ/ΕΠΟ, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές μετά τις 31 Ιουλίου, να χρειαστεί να ορίσει η FIFA η τωρινή δεν έχει καμία τύχη για επέκταση της θητείας της. «Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν εξουσιοδοτήσαμε κανέναν», είναι οι απαντήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, έδινε το κλιμάκιο, σε καταγγελίες για απολύσεις υπαλλήλων, για αποκλεισμούς διαιτητών και επαναφορά των κομμένων του καλοκαιριού, για το ότι τιμωρούνταν ρέφερι αλλά έπαιζαν την επόμενη αγωνιστική, για παραβιάσεις κανονισμών κτλ.

Τα σχέδια του διδύμου
Τριτσώνης και Κουκουλάκης δεν είχαν τα προσόντα να μπουν στην ΚΕΔ. Ο πρώτος πέρασε τις εξετάσεις ως παρατηρητής αλλά δεν ορίστηκε σε κανένα ματς. Ο δεύτερος δεν είχε κάνει καν δήλωση αποχώρησης από την ενεργό δράση. Μαζί με το καταστατικό και τους κανονισμούς, η FIFA θα ανακοινώσει και τις αποφάσεις της για τη διαιτησία, όπως επίσης και το νέο κανονισμό. Παρόλα αυτά οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης σχεδιάζουν να γίνουν διεθνείς παρατηρητές!


Ποιοι δυο από τους Βασάρα, Μπίκα, Τσαχειλίδη και Ζωγράφο θα μείνουν εκτός για να γίνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης διεθνείς παρατηρητές; Αντε, ο ένας μπορεί να είναι ο Ζωγράφος που είναι έμπειρος στην Ελλάδα, όχι όμως στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει πρόβλημα. Όμως, μήπως βιάζονται επειδή τέτοιες προτάσεις γίνονται τον Οκτώβριο;


Αν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης βγάλουν νέους πίνακες διαιτητών θα πρόκειται για σκάνδαλο, όπως σκάνδαλο αποτέλεσαν και οι αποκλεισμοί διαιτητών από τους ορισμούς, οι οποίοι κατά σύμπτωση βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ. Η ΠΔΕ/ΕΠΟ διαβεβαίωνε ότι αρμόδιος για τη διαιτησία είναι ο Κουτσοκούμνης. Όμως, κούνησε μαντίλι, άρα η τωρινή διοικούσα θα πρέπει να τους σταματήσει. Αλλωστε, οι πίνακες χρειάζονται και έγκριση ΔΣ.