Φόβος και τρόμος για τις εξετάσεις

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ανάστατοι είναι αρκετοί διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές, παραμονές των γραπτών εξετάσεων οι οποίες ξεκινούν αύριο και σταδιακά θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουλίου, συγκεκριμένα στις 03/07. Από τη μια είναι φωνές που ακούγονται ότι έχουν βγει ήδη πίνακες, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλθηκε και στο κλιμάκιο της FIFA από προέδρους ενώσεων, από την άλλη ο φόβος αρκετών ρέφερι, ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα τηρήσουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, χωρίς φυσικά αυτό να εκπλήσσει κανέναν, καθώς έδωσαν αρκετές αφορμές.
Κατ’ αρχήν στους ορισμούς, χωρίζοντας τους ρέφερι, βοηθούς και παρατηρητές που βρίσκονται στους πίνακες σε «παιδιά» και «αποπαίδια». Σε όλα αυτά προσθέστε και τις καταγγελίες που έγιναν στα αγωνιστικά τεστ του Φεβρουαρίου περί στοχοποίησης συγκεκριμένων διαιτητών (σύμφωνα πάντα με καταγγελίες άλλοι τα έβγαλαν επειδή φάνηκε ότι στηρίχθηκαν, άλλοι κόπηκαν και θεώρησαν ότι αυτό έγινε άδικα). Μάλιστα δεν έλειψαν και φραστικές επιθέσεις εναντίον του διδύμου στη διάρκεια των αγωνιστικών τεστ.
Από όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τις τωρινές πληροφορίες προκύπτει, ότι υπάρχουν διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές, οι οποίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, ενόψει των γραπτών εξετάσεων. Κάτι πρέπει να γίνει, λοιπόν, δεδομένου ότι οι φετινές γραπτές εξετάσεις δεν γίνονται με το σύστημα των 800 πολλαπλών ερωτήσεων με τις πολλαπλές απαντήσεις αλλά με βάση την ύλη όλου του βιβλίου, από εκεί θα βγάλουν τις ερωτήσεις και θα δίνονται πολλαπλές απαντήσεις προς επιλογή.
Είναι πολλοί οι λόγοι λοιπόν που επιβάλλεται να παρέμβει η ΠΔΕ/ΕΠΟ για να εξασφαλίσει την ομαλότητα στις εξετάσεις. Δεν λέμε ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα κάνουν κάτι, όμως και οι ίδιοι για να προφυλάξουν τους εαυτούς τους, μια καλή ιδέα είναι να ζητήσουν τον ορισμό ανεξάρτητων εξεταστών.

ΕΙΝΑΙ αυτονόητο ότι ο καθένας θα έχει δικαίωμα να ξαναδεί το γραπτό του

Προτάθηκε στη FIFA
Η μόνη διέξοδος των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, προκειμένου να εκφράσουν τους φόβους τους για τις γραπτές εξετάσεις αλλά και για την ακαταλληλότητα των Τριτσώνη, Κουκουλάκη να τους κρίνουν, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό είναι παράνομα στην ΚΕΔ και ουδέποτε θήτευσαν ως παρατηρητές ενώ ο Κρητικός δεν είναι καν εκπαιδευτής, είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων. Σε αυτούς εξέφρασαν παράπονα, με αποτέλεσμα στη συνάντηση με το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA να υποβάλουν αίτημα να παραστεί εκπρόσωπός τους στη διαδικασία των εξετάσεων και στα αγωνιστικά τεστ που θα γίνουν αρχές Αυγούστου!


Υποχρέωση
Αν η ΠΔΕ/ΕΠΟ, επαναλαμβάνουμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατηγορούμε για κάτι τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, δεν κάνει κινήσεις για να εξασφαλίσει το αδιάβλητο των γραπτών εξετάσεων δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρώτα από το Πάρκο Γουδί έλεγαν ότι υπεύθυνος για την ΚΕΔ είναι ο Κουτσοκούμνης, όμως πλέον ο Κύπριος «δεν υπάρχει» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ακόμη υποχρέωση της ΠΔΕ/ΕΠΟ είναι να τους σταματήσει να μη βγάλουν πίνακες.

Το μέλλον

Πρόεδροι ενώσεων ζήτησαν από τη FIFA να μη βγουν πίνακες από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Μια λογική… απαίτηση, αφού στις 31 Ιουλίου λήγει η θητεία της διοικούσας. Αν βγουν, θα δεσμεύσουν είτε την επόμενη διοικούσα είτε την εκλεγμένη διοίκηση. Γιατί να είναι στον… αέρα μόνο η ΠΔΕ και όχι η ΚΕΔ;

Ο… χαμός

Εξετάσεις μόνο με την ύλη του βιβλίου των Κανόνων του Παιχνιδιού έγιναν και πριν από μερικά χρόνια στο σεμινάριο της Καλαμάτας. Και επικράτησε ο… χαμός. Αρκετοί που αυτούς που κόπηκαν έλεγαν ότι αυτό συνέβη άδικα. Μάλιστα, ο σάλος ήταν τόσο μεγάλος, με συνέπεια να αποφασιστεί να μην μετρήσουν οι επιδόσεις στα γραπτά. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα πρέπει να θυμούνται πολύ καλά το μπάχαλο, επειδή συμμετείχαν ως διαιτητές.

Η λίστα

Γιατί να είναι κακό να υπάρχουν αντιδράσεις ενόψει των εξετάσεων για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, οι οποίοι σύμφωνα με τον κανονισμό δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στην ΚΕΔ; Οι ΠΑΕ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έβγαλαν «μαύρες λίστες» διαιτητών και κατά σύμπτωση δεν τους όριζαν; Επίσης, έβαζαν ή όχι μέχρι και τιμωρημένους διαιτητές να σφυρίζουν;

Η συγκέντρωση της παράταξης του Γραμμένου στη Θεσσαλονίκη ήταν τόσο ανεξάρτητη ώστε σύμφωνα με δημοσιεύματα έλαβαν μέρος και οι Μάκης Γκαγκάτσης, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και Μάλαμας Τεβεκέλης από πλευράς ΠΑΟΚ χωρίς να μιλήσουν; Γνωρίζουν ή όχι ότι η FIFA έχει πληροφορηθεί και δεν είδε με καλό μάτι όσα γίνονται στις ενώσεις;

Στην ομοσπονδία, ακόμη και αν ενεργοποιηθεί το Plan B της FIFA και δεν γίνουν εκλογές αλλά προκύψει νέα διοικούσα επιτροπή, θεωρείται σίγουρο ότι θα λειτουργήσει και Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με συμμετοχή εκπροσώπων των μεγάλων ΠΑΕ, όπως επιθυμεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Θεωρείται λοιπόν απίθανο να μην έχει γνώμη για την ΚΕΔ. Αλλωστε αυτό ψιθυρίζεται ήδη και θα είναι έκπληξη αν δεν συμβεί.