«Μπλόκο» στο καταστατικό

Το κατάφερε κι αυτό η ΠΔΕ/ΕΠΟ, κάτι που ισοδυναμεί με όσκαρ ανικανότητας. «Κατάφερε» να φέρει στη ΓΣ της ΕΠΟ, η οποία γίνεται σήμερα (10 π.μ.) στο Μέγαρο της ΕΟΕ, ένα καταστατικό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις ενώσεις και όλα δείχνουν ότι δεν περνάει, καθώς είναι έντονο το άρωμα Κοντονή και όχι μόνον.
Οι ενώσεις δεν είναι κορόιδα και δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα καταστατικό που τους εστάλη, χωρίς καν να είναι σημειωμένες οι αλλαγές. Και μόνο αυτό δείχνει το… μαγείρεμα που έπεσε!
Με τον… μπαμπούλα της FIFA νομίζουν ότι θα τρομάξουν τις ενώσεις, υποτιμώντας τους εκπροσώπους τους, λες και απευθύνονται σε ανθρώπους υποανάπτυκτης χώρας. Και δεν είναι μόνο το άρθρο με τα κωλύματα παραγόντων, όπου σε μια αποθέωση της δημοκρατίας που θα ζήλευε και η Βόρεια Κορέα, αρκεί κάποιος να κατηγορηθεί για κακούργημα, στην Ελλάδα ζούμε και θυμίζουμε ότι ευδοκιμούν οι σκευωρίες, για να μείνει έκπτωτος. Ορατός και ο κίνδυνος να γεμίσει το ποδόσφαιρο αχυρανθρώπους. Παράλληλα υπάρχουν κι άλλες επιμέρους διατάξεις που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα ένας υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΠΟ να προτείνεται από τρεις ενώσεις, όμως να μην αρκεί ο αριθμός των ενώσεων για να προτείνει υποψήφιους για δυο ψηφοδέλτια! Χώρια που στην περίπτωση αυτή οι εκλογές γίνονται με ανοιχτά χαρτιά. Υπάρχουν κι άλλα πολλά… τέρατα στο καταστατικό που χρειάζονται ολόκληρο βιβλίο για ανάλυση.
Για να περάσει το καταστατικό απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων, ήτοι 133 στους 178, καθώς δεν ψηφίζει η ΕΠΣ Λάρισας. Με την ευκαιρία στο νέο καταστατικό για αλλαγές θέλουν να βάλουν τα 2/3 των ψήφων, ώστε να χρειάζεται μικρότερη πλειοψηφία.
Η απειλή του Grexit δεν πιάνει. Οι διατάξεις που θέλουν να περάσουν δεν υπάρχουν στο καταστατικό της FIFA, ούτε σε άλλη ομοσπονδία παγκοσμίως. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέα διοικούσα, κανονική διοικούσα, την οποία θα επιλέξει η FIFA, προκειμένου να μπει τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού κάποιοι κατάντησαν ΔΕΚΟ την Ομοσπονδία.