Ξεχάστηκε ή κρύφτηκε;

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 11 μήνες από την τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.  Το αποτέλεσμα ήταν η υπερψήφιση  του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού των πεπραγμένων της διοίκησης του κ. Παπαχρήστου.
Υπήρξαν όμως και σωματεία που όχι μόνο μειοψήφησαν αλλά  και ζήτησαν  διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών της Ένωσης την τελευταία τριετία. Δεν έμειναν και δεν περίμεναν απάντηση από την διοίκηση της Ένωσης τους, ακολούθησε και καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας της ομοσπονδίας. Καταλόγισαν μεταξύ των άλλων και την απουσία της εξελεγκτικής επιτροπής από την τελευταία Γενική Συνέλευση η οποία όφειλε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα τους.  
Τα σωματεία κλήθηκαν και κατέθεσαν στο ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας τον περασμένο Οκτώβριο.
Την κατάθεση τους την πήρε η ανακρίτρια δικαστικός Βασιλική Καρακώστα βάσει των διατάξεων των άρθρων 27 και 28 του κώδικα Δεοντολογίας όπως αυτός ισχύει από 14/7/2016.
Επιπρόσθετα τον επόμενο μήνα (Νοέμβριος του 2016) η κα. Καρακώστα κάλεσε και πήρε  κατάθεση από  τον πρώην γενικό γραμμάτια της ΕΠΣΑ κ. Γιώργο Λαγούδη ο όποιος με δηλώσεις του στον τύπο είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ για προσωπική πολιτική και ότι οι ενέργειες του όταν αυθαίρετες ζημιώνοντας την εικόνα και τα οικονομικά της Ένωσης.
Από τότε, εδώ και 7 μήνες η  πορεία και η εξέλιξη της υπόθεσης αγνοείται από τους καταγγέλλοντες. Δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για το αν η καταγγελίες έχουν βάση ή όχι.
Τα δεδομένα για την υπόθεση είναι δυο . Είτε η  ανακρίτρια εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι να γίνει δέκτη η καταγγελία και βάζει την υπόθεση στο αρχείο, είτε αξιολογεί ως σημαντικές τις καταγγελίες και εισηγείται να έρθει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Προκαλεί πάντως εύλογα ερωτηματικά η αργοπορία της διαδικασίας όταν μάλιστα επιλαμβάνονται σε αυτή δικαστές της τακτικής δικαιοσύνης .