Ξηλώνεται το… πουλόβερ της δήθεν εξυγίανσης

Είναι αδύνατον η FIFA, κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται στην Αθήνα, να αγνοήσει όσα έγιναν φέτος στη διαιτησία, τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί, τόσο από κάποιες, ενώσεις, όσο και από ΠΑΕ, καθώς δεν είναι κρυφό ότι ο Ολυμπιακός έστειλε ολόκληρο φάκελο για τον Κουτσοκούμνη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα τοποθετήσει και νέο τοποτηρητή που πιθανόν θα είναι ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της, ο παλιός άσος της Μίλαν, Σβόνιμιρ Μπόμπαν. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ο Κροάτης θα πάρει τις αποφάσεις και η επόμενη μέρα στη διαιτησία δεν θα περιλαμβάνει τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη.
Επί Κουτσοκούμνη (που πλέον δεν έχει καμία σχέση με τον φάκελο της Ελλάδας), ΠΔΕ/ΕΠΟ και του παράνομου διδύμου της ΚΕΔ, η διαιτησία φάνταζε ξέφραγο αμπέλι. Πάρθηκαν αποφάσεις που όχι μόνο έρχονται κόντρα στον κανονισμό, όχι μόνον εξυπηρετούσαν μια κατάσταση που την αποκάλεσαν… εξυγίανση, με οσμή εξυπηρέτησης συμφερόντων συγκεκριμένα ομάδων. Το φοβερό είναι πως από την επιστολή της FIFA με ημερομηνία 14/10/16, δεν προκύπτει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέθεσε αρμοδιότητα στα της διαιτησίας στον Κουτσοκούμνη, στη διοικούσα της ΕΠΟ, που πήρε αποφάσεις να αλλάξουν κανονισμοί μεσούσης της περιόδου, και κατ’ επέκταση στην παράνομη ΚΕΔ που επανέφερε στους πίνακες τους κομμένους ρέφερι του καλοκαιριού.
Οπως φάνηκε κατά της διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στη διαιτησία πλέχτηκε ένα… πουλόβερ, χωρίς να καταλογίζουμε ευθύνη στους αρμοδίους που προαναφέραμε, όμως έχουν ευθύνη για την ανοχή τους. Οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι είχαν αντιληφθεί τη στοχοποίηση του Ολυμπιακού, καθώς τα μπλόκα, μέσω διαιτητικών λαθών, διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ προσθέστε και την καταγγελία Βρέντζου στη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τον Βασιλειάδη (10/4) ότι «η διαιτησία δεν είναι υπό τη FIFA, αλλά υπό τον Θωμά».

ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο ότι η FIFA αφαίρεσε από τον Κουτσοκούμνη τον φάκελο του ελληνικού ποδοσφαίρου


Σκηνικό ανωμαλίας
 Ολα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν συνιστούν αρρωστημένη κατάσταση; Πόσο τυχαίο είναι ότι ενώ η διαιτησία αδικούσε συστηματικά τον Ολυμπιακό, οι ρέφερι δεν τιμωρούνταν, την ίδια στιγμή έπαιζε 80-20 υπέρ των ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι δεν έπεφταν… καμπάνες; Αλλοιώθηκε ή όχι ο θεσμός του Κυπέλλου με τα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά, αλλά και με το λάθος του Καλφόγλου στον τελικό; Πόσο υγιές είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως δήθεν εγγυητής της δήθεν εξυγίανσης, ο Σαββίδης, δηλώνει ότι θα διαγράψει τον Καλογερόπουλο;


Επίδειξη
Μάλιστα το θράσος στον ΠΑΟΚ ήταν τόσο μεγάλο που δεν έκανε μόνο ο Σαββίδης επίδειξη δύναμης. «Εχουν αφαιρεθεί από τους πίνακες κάποιοι διαιτητές. Βάλαμε τους ύποπτους στην άκρη και δώσαμε να καταλάβουν όλοι ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης», είχε δηλώσει στις 3 Μαρτίου ο υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκου, και ουσιαστικά «αντικατέστησε» την ΚΕΔ. Παρ’ όλα αυτά Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν.

 Το… ρεκόρ
 Τριτσώνης και Κουκουλάκης κατάφεραν το απίθανο. Επαιζαν μόνοι τους και ήρθαν δεύτεροι! Αρχικά ξεκίνησαν ως ΚΕΔ γενικής αποδοχής, όμως στην πορεία, αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις των ομάδων, η κατάσταση επιδεινωνόταν και από όσα έλεγαν οι παράγοντες σε πηγαδάκια, όταν μαζεύονταν στη Λίγκα, η πλειοψηφία τους δεν θέλει την παραμονή τους.


Επαφές
Ηρθε στην Ελλάδα κλιμάκιο των FIFA, UEFA (Βασάλο, Ακιαχιόσκι, Λάκοβιτς, Ρηγόπουλος) για να συζητήσει με τον Βασιλειάδη και με αρκετούς προέδρους ενώσεων για τις αλλαγές στους νόμους και στο καταστατικό της ΕΠΟ και στους κανονισμούς, αντίστοιχα. Ομως, το γεγονός ότι κλήθηκαν και αρκετοί πρόεδροι ενώσεων που είναι στον αντίπαλο πόλο της παράταξης του Βαγγέλη Γραμμένου, δείχνει ότι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ξέρουν τι γίνεται.


Παρόντες
Με το κλιμάκιο των FIFA, UEFA θα συναντηθούν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, της ΕΠΣ Πειραιά, Γιώργος Ανατολάκης, της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκης Καρράς, και της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου, Χρήστος Καραβασίλης, της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Γιάννης Παππάς, οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την παράταξη Γραμμένου. Πιθανόν σε αυτούς να προστεθεί και ένας-δύο ακόμη.


Κανονισμοί διαιτησίας
«Η FIFA και η UEFA ζήτησαν να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο νέος κώδικας διαιτησίας, ευθύνη που έχει αναλάβει η ΚΕΔ, σε συνεργασία με τους νομικούς της ΠΔΕ», μας ενημέρωνε η διοικούσα με Δελτίο Τύπου στις 23 Μαρτίου. Δηλαδή, θα υλοποιηθούν οι εισηγήσεις των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, οι οποίοι και πέρα για πέρα άπειροι παράγοντες της διαιτησίας είναι, ενώ έχουν παραβεί τον ισχύοντα κανονισμό και μάλιστα σε κραυγαλέες περιπτώσεις (αποκλεισμοί διαιτητών, επιστροφή κομμένων);


Γνωρίζουν πολύ καλά
Καθόλου τυχαία η πρόκληση προέδρων ενώσεων που αποτελούν τον αντίπαλο πόλο του Γραμμένου, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις με το κλιμάκιο των FIFA, UEFA. Αποδεικνύεται ότι οι υπερκείμενες αρχές γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητη η δήλωση του Σαββίδη «ο δικός μας Γραμμένος», όπως και οι καταγγελίες για εκλογές σε κάποιες ενώσεις. Αλλωστε, από την ποδοσφαιρική πιάτσα προκύπτει ότι δεν έχει την πλειοψηφία.


Αρκετοί πρόεδροι ενώσεων, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και της δικής του παράταξης, καταλογίζουν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευάγγελο Γραμμένο, ότι έχει μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα των ενώσεων στο διάστημα της θητείας τους. Αν και οι περισσότερες αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.


Επί θητείας τους στην ΚΕΔ οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης κατάφεραν και κάτι ακόμα… εντυπωσιακό. Να… αδειάσουν μέχρι και τον Δημήτρη Καλύβα, το τρίτο μέλος της επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε χαμηλό βαθμό, δηλαδή παρέπεμψε, τον Καραντώνη επειδή ως τέταρτος στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 δεν απέβαλε τον Ιβιτς, όμως μετά από δύο αγωνιστικές στα πλέι οφ τον έβαλαν να σφυρίζει Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0.