Ενώσεις, τακτική και... συνολική ήττα!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καραμέλα

Ατέλειωτη η… καραμέλα ότι ο Γραμμένος θα κερδίσει τις εκλογές της ΕΠΟ και ότι το κλιμάκιο της FIFA τον αντιμετώπισε σαν επερχόμενο πρόεδρο. Όμως, αν ίσχυε δεν θα καλούσε σε άλλη συνάντηση προέδρους ενώσεων που δεν πρόσκεινται στην παράταξή του; Πολλοί βιάζονται να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως δεν γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το καταστατικό, πρόεδρο της ΕΠΟ θα μπορούν να προτείνουν και οι ΠΑΕ.

Ενότητα

Κάποιοι πρόεδροι ενώσεων μιλούσαν για ενότητα στις τάξεις τους, χωρίς παρατάξεις και ταμπέλες, από την πρώτη μέρα του διορισμού της ΠΔΕ/ΕΠΟ. Όμως, ο Ευάγγελος Γραμμένος προτιμούσε να… ράβει κουστούμια προέδρου της ομοσπονδίας, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, παρά να ξεκινήσει διάλογο με όλους, επειδή ο… εχθρός ήταν ένας και φυσικά όχι οι αντίπαλες ενώσεις.

Χαμένες
Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις έχουν καταλάβει πόσα κεκτημένα χάνουν με βάση το νέο καταστατικό της ΕΠΟ; Οι πρόεδροί τους έχουν αντιληφθεί πόσο υποχωρεί η δύναμή τους στα πράγματα της ομοσπονδίας; Αραγε, σε ποιόν θα χρεώσουν όλα αυτά; Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυξάνει τη δύναμή του και το πόσο πολύ αποδεικνύεται από ότι θα μπορεί μια ΠΑΕ να προτείνει και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ. Και είμαστε στην αρχή…

Το μέλλον

Κάποια πράγματα που βγήκαν από τη συζήτηση των ενώσεων με την FIFA σχετίζονται με το μέλλον. Ένα σχέδιο που επεξεργάζονται, πιθανόν για τις μεθεπόμενες εκλογές, οι ενώσεις να μετατραπούν σε περιφέρειες, ανάλογα με τους 13 δευτεροβάθμιους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό θα ισοδυναμεί με περαιτέρω αύξηση της δύναμης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.