Γιατί στη Superleague «βράζουν» με Σαββίδη

***Τα γνωστά, οι διαιτητές θα την πληρώσουν πάλι καθώς χορηγία δεν… φαίνεται για φέτος, άρα αμοιβές γιοκ!

«Μέτωπο» κατά του Ιβάν Σαββίδη σχηματίστηκε στην Superleague με αφορμή ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν δείχνει… φως για την καταβολή του ποσού για την χορηγία της Superleague, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης ενώ οι διαιτητές κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι και για το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τον Οκτώβριου του 2016 η εταιρία Dimera, συμφερόντων του Σαββίδη, κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, που προέβλεπε ποσό 2.250.000€ φέτος και 2.750.000€ την επόμενη χρονιά.
Όμως, από τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ετσι το θέμα απασχόλησε το ΔΣ της Δευτέρας (09/05). Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος και Τάκης Αγραφιώτης ζήτησαν Superleague να προσφύγει στα δικαστήρια για να ζητήσει την τακτοποίηση της συμφωνίας. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση. Η υπομονή όλων εξαντλήθηκε. Ζημιώνονται τα συμφέροντα της Superleague», ειπώθηκε από την πλευρά των «ερυθρολεύκων»
«Η αξιοπιστία σας άλλωστε φαίνεται και από τον τρόπο που υπαναχωρήσατε στο θέμα της χορηγίας της Λίγκας. Δεν εφαρμόζετε τη συμφωνία εδώ και έξι μήνες. Ακόμα περιμένει η λίγκα τη χορηγία σας και έχει χάσει τα λεφτά των άλλων χορηγών», τόνισε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος.
Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή που θα στελεχώνουν οι Γιώργος Σπανός, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Μποροβήλος με σκοπό τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να ρωτηθεί αν θα υλοποιήσει τη συμφωνία. «Θα ρωτήσω εγώ τον κ. Σαββίδη για να ξεκαθαρίσω τι θα γίνει», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.
Ακολούθως η πλευρά Σαββίδη διέρρευσε ότι θέλει η συμφωνία να υλοποιηθεί τη νέα σεζόν για τους εξής λόγους:
«Η Λίγκα είχε στείλει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη ένα προσχέδιο συμβολαίου... copy paste του ΟΠΑΠ. Η "Σουρωτή" ή το "Μακεδονία Παλλάς" όμως δεν είναι κρατικές εταιρίες και θέλουν άλλου είδους διασφαλίσεις. Οι διαπραγματεύσεις με το νομικό και το εμπορικό τμήμα της Λίγκας κράτησαν μέχρι τις αρχές Απριλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να διαφημιστούν όπως πρέπει οι εταιρίες.
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι άνθρωπος που αθετεί το λόγο του, πόσω μάλλον τα συμβόλαια που υπογράφει. Χρειάζεται να γίνει μια κουβέντα με την διοίκηση της Λίγκας για το κατά πόσο είναι αποδεκτό η σύμβαση να επεκταθεί ώστε να πρόκειται ουσιαστικά και τυπικά για μια διετή συμφωνία, όπως εξαρχής πρότεινε ο κ. Σαββίδης».

Συμπέρασμα: Οι διαιτητές θα την πληρώσουν αφού για δεύτερη σερί σεζόν η Λίγκα δεν πρόκειται να είναι συνεπής στην καταβολή των αμοιβών τους, καθώς ουκ εάν λάβεις εκ του μη έχοντος.