Η FIFA ρίχνει φως στο τούνελ της αποτυχίας

Σύμφωνα με την απόφαση της FIFA η θητεία της ΠΔΕ/ΕΠΟ λήγει σήμερα. Στο εξής όλα βρίσκονται στον αέρα, εξαρτώμενα από τις αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία αναμένεται στις 8 Ιουνίου στην Αθήνα.
Με την επιλογή των προσώπων για τη διοικούσα, για την ΚΕΔ αλλά και με τη …φιλοσοφία των τακτικών δικαστηρίων στην αθλητική δικαιοσύνη, η κατάσταση παρομοιάζεται με καμένη γη. Δεν πρωτοτυπούμε, καθώς και μόνο το γεγονός ότι έδιωξαν κακήν κακώς τον Κουτσουκούμνη, ο οποίος με τις αποφάσεις του, ικανοποιώντας τα γούστα συγκεκριμένων εγχώριων επιχειρηματιών, με τις ήδη γνωστές σχέσεις τους με συγκεκριμένα πρόσωπα της κυβέρνησης, αρκεί να καταδείξει ότι η λέξη αποτυχία δεν είναι καν υπερβολική στην περιγραφή της συγκεκριμένης κατάστασης.
Κανονικά σήμερα θα έπρεπε να είναι γνωστό πότε θα γίνουν εκλογές. Όμως, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο και μόνο εικασίες μπορούν να υπάρξουν. Με κανονική διοίκηση η ΕΠΟ το πρώτο δεκαήμερο η ΓΣ θα επικύρωνε τους κανονισμούς, η οποίοι θα ήταν γνωστοί επειδή θα είχαν περάσει από το ΔΣ της ΕΠΟ, όπως θα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και τυχόν αλλαγές στο καταστατικό. Αντίθετα, ουδείς γνωρίζει τίποτα, επειδή τίποτα δεν είναι έτοιμο, άρα και μόνο το τελευταίο καταδεικνύει ότι η ΠΔΕ/ ΕΠΟ έδωσε ρεσιτάλ ανικανότητας. Στο τελευταίο προσθέστε και τα αίσχη στον τελικό κυπέλλου. Και μόνο η ανακοίνωση της ΠΔΕ/ΕΠΟ ότι «η διοργάνωση ήταν επιτυχής», δείχνει και πόσο ήταν στον κόσμο τους, ενώ κατά τα άλλα υποτίθεται ότι έγινε εξυγίανση.
Ειδικά στη διαιτησία η συγκεκριμένη λέξη ξεφτιλίστηκε, με τη σφραγίδα των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Αποκλεισμοί διαιτητών από τους ορισμούς, με συνέπεια την άδικη στοχοποίησή τους, ασυλία σε συγκεκριμένους. Θυμηθείτε μόνο όσα προηγήθηκαν με τη στοχοποίηση του Ολυμπιακού και μην ξεχνάτε ότι με διαιτητικές αποφάσεις αλλοιώθηκε μια ολόκληρη διοργάνωση, το Κύπελλο.
Προσθέστε και την αποτυχία της αθλητικής δικαιοσύνης. Απόδειξη ότι ακόμη δεν έχει βγει ούτε πρωτόδικη απόφαση για τα αίσχη στον τελικό κυπέλλου, για ένα ματς που έγινε στις 6 Μάϊου. Αν και την Παρασκευή πρέπει να δηλωθούν οι ομάδες στην UEFA, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απειλούνται με αφαίρεση βαθμών, κάτι που θα επηρεάσει τη βαθμολογία των πλέι οφ. Δεν είναι δυνατόν το ποδόσφαιρο να έχει ρυθμούς κρατικής υπηρεσίας…

Εν αναμονή της FIFA, για να βγάλει, για δεύτερη φορά μετά από οκτώ μήνες το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από το τούνελ της απόλυτης αποτυχίας. Φυσικά, για αυτή δεν ευθύνονται οι προηγούμενες διοικήσεις, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν τα γνωστά οπαδικά παπαγαλάκια.