Σε ρόλο κομματικού κομισάριου

***Οι Ενώσεις πρέπει να κινητοποιηθούν ώστε να μη συμμετάσχει στην αποστολή ο κ. Δρόσος και να δηλώσουν εγγράφως στη FIFA ότι δεν εκπροσωπούνται επ΄ουδενί από τον εν λόγω κύριο
Απορίες και μάλιστα εύλογες προκαλεί η πιθανότητα να συμμετέχει στην, υπό τον κ. Βασιλειάδη, αποστολή της κυβέρνησης στην έδρα της FIFA για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Ιωάννης Δρόσος, προεδρεύων της ΠΔΕ, συνεργάτης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του κ. Τσοχατζόπουλου και συντάκτης του 'μας άφησε χρόνους" νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Δρόσος (σύμφωνα με δηλώσεις και έγγραφά του):
α. Δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Το δήλωσε ευθαρσώς ο ίδιος την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του κυβερνητικού κομισάριου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση από τη στάση του αυτή. Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος, με μια συγκλονιστική υπηρεσιακή εγκύκλιο τις πρώτες μέρες της θητείας του, να αποποιηθεί κάθε υπογραφής, άρα και ευθύνης για όλα τα τεκταινόμενα στην ΕΠΟ, διαμοιράζοντας, λες και ήταν τα "ιμάτια του Κυρίου", την εξουσία στους 'από κάτω" (όπως πίστευε).
β. Έχει απωλέσει κάθε νομιμοποίηση στο σώμα των Ενώσεων, τις οποίες συστηματικά και σκοπίμως αγνοεί και υποβαθμίζει, ενώ την ίδια ώρα αναζητεί εναγωνίως τρόπο για να περιορίσει καταστατικά το εύρος της συμμετοχής του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στη διοίκηση της ΕΠΟ Οι συνομιλητές του από τον χώρο είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Στην ουσία ουδείς ασχολείται μαζί του.
γ. Είναι εκ των κορυφαίων υπευθύνων για το παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό φιάσκο της διοργάνωσης στο "Μπερνα - Μπέου" του χειρότερου Τελικού Αγώνα στο Κύπελλο Επαγγελματικών Ομάδων. Συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες και στις σχετικές αποφάσεις, επέβαλε, δια των κολλητών του του Μεγάρου Μαξίμου, στον "υφιστάμενο"  κ. Βασιλειάδη την διεξαγωγή του αγώνα με τις χειρότερες, δυνατές, συνθήκες και συνέβαλε, ως εκ της θέσεώς του και μόνο, στην κατασπατάληση μισού, περίπου, εκατομμυρίου ευρώ για τις αναγκαίες βελτιώσεις του γηπέδου και εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν.
δ.Καταγράφεται, στην παγκόσμια λίστα των ελάχιστων διορισμένων από κυβερνήσεις στο ποδόσφαιρο, ως " ο Πρόεδρος που έβλεπε τις γλάστρες να περνούν" από δίπλα του στον εξαιρετικά φυλασσόμενο από ισχυρότατες δυνάμεις ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας χώρο της εξέδρας των επισήμων.
Τι δουλειά έχει, τότε, ο κ. Δρόσος στη FIFA;". Σε τι μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία, σε μια τόσο κρίσιμη συνάντηση, ενός ανθρώπου που είναι ομολογημένα κυβερνητικός υπάλληλος, εκπροσωπεί στην ΠΔΕ/ΕΠΟ τον στενό κυβερνητικό πυρήνα και δεν δείχνει καμία, απολύτως, διάθεση όχι να υπερασπιστεί, αλλά ούτε να αναφέρει κάτι περί ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας;
Σε τίποτε. Κι αυτός, ακριβώς, θα είναι ο ρόλος του, αν τελικά οι Ενώσεις αποδεχθούν να συμμετάσχει στην αποστολή ο κ. Δρόσος και δεν κινητοποιηθούν για να δηλώσουν εγγράφως στη FIFA ότι δεν εκπροσωπούνται επ΄ουδενί από τον εν λόγω κύριο.
Να παρακολουθεί στενά και ασφυκτικά τον κ. Βασιλειάδη στις επαφές του με την Γενική Γραμματέα της FIFA κα Σαμούρα. Κάτι σαν κυβερνητικός πράκτορας, δηλαδή, επιφορτισμένος να εμποδίσει κάθε πιθανότητα να ξεφύγει ο κ. Βασιλειάδης από την σκληρή κομματική γραμμή περί δήθεν κάθαρσης, εξυγίανσης και εξομάλυνσης και να ενημερώνει απνευστί τον βασικό του πολιτικό μέντορα στο Μαξίμου για τις εξελίξεις, ώστε αν απαιτηθεί ο κ. υπουργός να αντιληφθεί εκ νέου ποια είναι η γραμμή, ποιος την εκπόνησε και ποιος την εκφράζει.
Τον ρόλο τoυκομματικoύ κομισάριoυ στην Σοβιετία του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι ζήλωσε για τον εαυτό του ο κ. καθηγητής της Νομικής και αυτόν θα παίξει ενώπιον της κας Σαμούρα.

Ωραίος ρόλος και,κυρίως σύγχρονος για ένα καθηγητή Νομικής!!!!