Ποζίδης: «Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι» - «Καλώ όλους τους συναδέλφους προέδρους των Ενώσεων, με αφορμή όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, να συνταχθούμε σε ένα ρεύμα δημιουργικής αντίδρασης»

***Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας τονίζει ότι «αυτό που έζησα στον τελικό ξεπέρασε κάθε φαντασία»
*** «Ηταν εφάμιλλος του κλίματος που δημιούργησαν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επιτευχθεί ο σκοπός με οποιοδήποτε μέσο, με κάθε τρόπο»
***Επίσης, επισημαίνει «το κλίμα επιβολής και επικράτησης σε ένα δήθεν νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον διαχέεται με πολύ αρνητικό και επικίνδυνο τρόπο» που «σχεδόν αυτοακυρώνεται, αποδεικνύοντας τη μεγάλη αναντιστοιχία εξαγγελιών και πραγματικών προθέσεων και στόχων»
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΣ Κέρκυρας Παναγιώτη Ποζίδη με αφορμή τον τελικό-αίσχος στο Πανθεσσαλικό:
Ο τελικός της ντροπής και η επόμενη ημέρα
Αποφάσισα να παρακολουθήσω τον (ιστορικό:) τελικό κυπέλλου στο Βόλο έχοντας την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχω σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Ανεξάρτητα από σωματεία, φήμες και αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Ταξίδεψα στο Βόλο πιστεύοντας ότι όσα άκουγα τις προηγούμενες ημέρες αποτελούσαν υπερβολές και αβάσιμες προκαταλήψεις και σκοπιμότητες.
Αυτό που έζησα ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Υποτυπώδης έλεγχος, χαοτική κατάσταση στις κερκίδες, αδράνεια και απάθεια στα επεισόδια που εξελίσσονταν… ένα απίστευτο πανηγύρι που σε έκανε να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι σε έναν επίσημο αγώνα της σύγχρονης Ελλάδας και να αισθάνεσαι φόβο για τη σωματική σου ακεραιότητα.
Ούτε στην τελευταία κατηγορία του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν διεξάγονται αγώνες με τόσες παραλείψεις και επικίνδυνα λάθη.
Ήταν ένας τελικός παρωδία που το μόνο που το μόνο που κατάφερε είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και η απαξίωση του αθλήματος. Δε νομίζω ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τον κοινό νου για να γίνει διαχείριση ενός τέτοιου αγώνα.
Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι
Τελικά ο τελικός ήταν εφάμιλλος του κλίματος που δημιούργησαν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επιτευχθεί ο σκοπός με οποιοδήποτε μέσο, με κάθε τρόπο. Το κλίμα επιβολής και επικράτησης σε ένα δήθεν νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον διαχέεται με πολύ αρνητικό και επικίνδυνο τρόπο. Σχεδόν αυτοακυρώνεται, αποδεικνύοντας τη μεγάλη αναντιστοιχία εξαγγελιών και πραγματικών προθέσεων και στόχων.
Σε αυτό το περιβάλλον που αποκτά χαρακτηριστικά ανοιχτής σύγκρουσης με απρόβλεπτες και ίσως ανεξέλεγκτες καταστάσεις που το μόνο που σίγουρα δεν ευνοεί είναι το ποδόσφαιρο και τη αξιοπιστία όσων ασχολούνται μια επιλογή υπάρχει: συνεργασία, συνεννόηση, καθαροί όροι στο παιχνίδι και υπεράσπιση του ποδοσφαίρου.
Στην πορεία προς το μέλλον του ποδοσφαίρου κυρίαρχο ρόλο επιβάλλεται να διαδραματίσουν οι Ενώσεις. Να αναλάβουν την ευθύνη της διαμόρφωσης των όρων του μέλλοντος και με ενότητα να σταθούν θεματοφύλακες σε όσους επιβουλεύονται το χώρο και επιδιώκουν την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.
Καλώ όλους τους συναδέλφους προέδρους  των Ενώσεων, με αφορμή όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, να συνταχθούμε σε ένα ρεύμα δημιουργικής αντίδρασης σε όσα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς και να απαιτήσουμε την ομαλότητα στο ποδόσφαιρο.
Σε μια περίοδο που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεινοπαθεί εμείς πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου που επενδύει στη δική μας δύναμη και απαίτηση.
Χαρίζω στους εμπνευστές των όρων διεξαγωγής του τελικού, αλλά και στους υπαίτιους της κατάστασης τη γλάστρα  με το λουλούδι που έπεσε μαζί με πολλές άλλες δίπλα από τη σύζυγό μου και την πήρε για ενθύμιο στην Κέρκυρα.

Παναγιώτης Ποζίδης

Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Κέρκυρας