Καμία στήριξη στο δίδυμο της ΚΕΔ

***Τελειώνουν Τριτσώνης, Κουκουλάκης

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θα παρατηρήσατε ότι μετά την προχθεσινή συνάντηση της ΠΔΕ/ΕΠΟ με τον Γιώργο Βασιλειάδη, τόσο στο κοινό δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο σάιτ της ομοσπονδίας όσο και στις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στη διαιτησία. Ούτε λέξη…
Κι όμως, οι δυο πλευρές είχαν συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, η οποία κράτησε 2,5 ώρες. Επίσης, θα θυμάστε και παλαιότερες δηλώσεις του Βασιλειάδη ότι ήθελε το ένα, ήθελε το άλλο για τη διαιτησία.
Η ΚΕΔ αμφισβητείται από το σύνολο του ποδοσφαίρου, κραδασμοί υπάρχουν ακόμη και στο πρωτάθλημα της Football League, όμως δεν υπήρξε ουδεμία στήριξη στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που έπρεπε ήδη να είχαν παραιτηθεί. Τόσο η ΠΔΕ/ΕΠΟ όσο και ο Βασιλειάδης απέφυγαν να τους προσφέρουν στήριξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να είπε ότι η διαιτησία έγκειται στο αυτοδιοίκητο, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει. Αλλωστε, η βάση για την προχθεσινή συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδία ήταν η κατοχύρωσή του, με την επαναφορά της διάταξης του νόμου Ορφανού.
Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μείνουν. Ηδη χάθηκαν και οι φωνές αυτών που έλεγαν ότι είναι κατοχυρωμένοι λόγω τριετούς συμβολαίου. Αλλωστε, επί των ημερών τους και με τόσα «διαιτητικά εγκλήματα», είναι ξεκάθαρο ότι η διαιτησία δεν έκανε βήματα προς τα εμπρός, παρά προς τα πίσω με… προορισμό το σκοτάδι.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, στη συνάντηση των ΠΑΕ με τον Βασιλειάδη κατήγγειλε ότι «η διαιτησία δεν είναι υπό τη FIFA αλλά υπό τον Θωμά», ενώ ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, κατηγόρησε το παράνομο δίδυμο ότι δεν κάνει ορισμούς και δεν απάντησαν ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση.

Σχέδια στο… καλάθι

Μετά την προχθεσινή συνάντηση της ΠΔΕ/ΕΠΟ με τον Βασιλειάδη είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η υπόθεση-εκλογές ΕΠΟ μπαίνει στην τελική ευθεία. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν μπορούν να βγάλουν πίνακες ενόψει της σεζόν 2017-18, αφού επέρχεται εκλεγμένη διοίκηση στην Ομοσπονδία και νέα ΚΕΔ με πρόεδρο παράγοντα και άλλα τέσσερα μέλη πρώην διαιτητές. Αυτό είναι το φυσιολογικό μοντέλο στη διαιτησία και όχι οι δύο να ορίζουν μαζί τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Το δίδυμο της ΚΕΔ έδειχνε με τους ορισμούς τι θα έκανε αν έβγαζε πίνακες, όμως μένουν… παγωτό.

Εκτρωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης επιχειρούν να περάσουν διάταξη στον κανονισμό σύμφωνα με την οποία οι ρέφερι, οι βοηθοί και οι παρατηρητές που δεν έχουν οριστεί σε πέντε παιχνίδια, να έχουν δικαίωμα αξιολόγησης μόνο στη χαμηλότερη κατηγορία από αυτή που ανήκουν. Φυσικά και πρόκειται για διάταξη-έκτρωμα, αφού οι ίδιοι τους όριζαν, δεν είχαν λόγους να μην τους βάζουν. Δηλαδή, και στοχοποιημένοι, και υποβιβασμένοι;

Απόδοση

Σε όλες τις χώρες κριτήριο για την αξιολόγηση του διαιτητή αποτελεί η απόδοσή του. Ομως, το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ έχει διαφορετική έμπνευση. Δηλαδή, οι διαιτητές δεν βαθμολογούνταν από τους παρατηρητές που οι ίδιοι όριζαν; Η εισήγησή τους, αν και δύσκολα θα περάσει από τη FIFA, για όριο αγώνων δεν έχει λογική.

Τα λάθη

Το φυσιολογικό στις αξιολογήσεις των διαιτητών που δεν θα τις κάνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης είναι να ληφθούν υπόψη οι βαθμολογίες των διαιτητών. Δηλαδή θα μείνουν στους πίνακες ο Σιδηρόπουλος, ο Καλογερόπουλος, ο Μάνταλος, ο Κύζας, ο Παπαπέτρου, ο Βάτσιος και βοηθοί όπως οι Κωσταράς, Σταθόπουλος, Γρεβένης, Ακρίβος και θα φύγουν άλλοι; Δεν έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο; Τι σημασία έχει αν τους όριζαν συνέχεια;

Η εικόνα

Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κατάλαβαν ότι όλος ο κόσμος τούς πήρε χαμπάρι; Γνωρίζουν ότι αρκετές ομάδες της Λίγκας έβγαλαν ανακοινώσεις για τη διαιτησία, ενώ στη Football League γελάει το σύμπαν με όσα έγιναν, με τελευταία απόδειξη το πέναλτι στους φιλοξενούμενους στο ματς ΟΦΗ-Απόλλων 1-1 από τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας); Αυτόν θα τον κάνουν διεθνή;

Ο Κομίνης στον τελικό

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε χθες τις επιλογές για τον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον οποίο θα σφυρίξει ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Σημειώστε ότι φέτος ο διεθνής ρέφερι ορίστηκε σε τρία παιχνίδια της ΑΕΚ και σε κανένα του ΠΑΟΚ, ενώ πέρσι σε 11 ματς πρωταθλήματος ορίστηκε πέντε φορές στην ΑΕΚ και σε δύο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0. Τα υπόλοιπα ας τα εξηγήσει ο Τεβεκέλης που είναι σύμβουλος διαιτησίας του Σαββίδη.

Εκεί τους κατάντησαν

Επιπρόσθετος στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι ο Σιδηρόπουλος! Μα είναι δυνατόν ο κορυφαίος της ελίτ κατηγορίας να είναι υπό τις εντολές του Κομίνη που ανήκει στην τρίτη κατηγορία της UEFA, σαν να λέμε η μέρα με τη νύχτα; Είναι απόδειξη της καλής χρονιάς που είχε ο Σιδηρόπουλος. Σαν να του κάνουν χάρη που τον βάζουν στον τελικό! Το ίδιο ισχύει και για τον τέταρτο Καλογερόπουλο που επίσης είχε πολύ κακή χρονιά. 

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ
-Αν οι ενώσεις δεν ξυπνήσουν, κινδυνεύουν να χάσουν τα ποσοστά των διαιτητών που σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ από τον Οκτώβριο του 2009 είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν από τότε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος κανονισμός διαιτησίας των Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν θα προβλέπει ποσοστά των ρέφερι προς τις ενώσεις.


-Υπάρχει… συμμαχία, μεταξύ δύο, για να καταργηθούν τα ποσοστά που οφείλουν να καταβάλουν οι διαιτητές στις ενώσεις και αρκετοί θα συμφωνήσουν ότι θα είναι φωτογραφική διάταξη. Υπάρχει κάποιος που βρίσκεται σε τρομερή κόντρα με την ένωσή του, που βγήκε από τους πίνακες επειδή δεν κατέβαλε τα ποσοστά, με την Κοντή που ενδιαφέρεται να ξεχαστεί το θέμα του άνδρα της.

Σχόλια