Οι επτά αποδείξεις-φωτιά που «καίνε» τον ΠΑΟΚ και τους σκευωρούς

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Η αλήθεια είναι με το μέρος του Ολυμπιακού και από τις αποδείξεις-φωτιά «καίγονται» ο ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα όσοι επιχειρούν τη σκευωρία σε βάρος των πρωταθλητών για να αρπάξουν τον τίτλο που κέρδισε πανάξια μέσα στα γήπεδα.
Αναλυτικά:

1) Ο Ολυμπιακός κατονόμασε αυτούς που επιχειρούν σκευωρία εναντίον του, στέλνοντας στα σκουπίδια την κατάθεση του Αποστολόπουλου, ο οποίος στις 20 Απριλίου δήλωσε ότι «εγώ δεν μπήκα στη φυσούνα στο ημίχρονο, δεν έχω καθαρή εικόνα, άκουσα ότι έγιναν κάποια πράγματα μέσα στη φυσούνα» και λίγες μέρες μετά κατέθεσε ενόρκως ότι έφαγε ξύλο στη φυσούνα!

2) Ελλειψη αξιοπιστίας. Αν πράγματι στο Καραϊσκάκη, στις 1 Απριλίου, στο ματς της 26ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 είχε γίνει κάτι, θα γινόταν «σημαία» και δεν θα τα… θυμόντουσαν έναν μήνα μετά. Αλλωστε η μόνη τους... μέριμνα είναι πώς θα βλάψουν τους «ερυθρόλευκους», αφού αγωνιστικά βρίσκονται χρόνια πίσω, πλέον αυτό ισχύει και από πλευράς νοοτροπίας, θα άφηναν τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη; Εντάξει, φοβήθηκαν να κάνουν δήθεν καταγγελίες αμέσως μετά τον αγώνα, φοβήθηκαν 2-3 μέρες μετά και δεν φοβούνται τώρα; Τι έχει αλλάξει; Απλά, κάποιος τους… σπρώχνει σε φαντασιώσεις.

3) Τα στοιχεία που επίσης έχει ο Ολυμπιακός είναι το φύλλο αγώνα του Ζαχαριάδη (της ΕΠΣ Μακεδονίας, έτσι;), η έκθεση του παρατηρητή της Superleague και η έκθεση της αστυνομίας. Ειδικά το φύλλο αγώνα δεν χωρά ανταπόδειξη. Για την ακρίβεια πρόκειται για ατράνταχτες αποδείξεις, όπως το ίδιο ισχύει και με τις δηλώσεις που έκανε ο Αποστολόπουλος, ο οποίος στις 20/04 δήλωσε ότι έκανε ζέσταμα στην ανάπαυλα και μετά από λίγες μέρες ότι δέχθηκε επίθεση στη φυσούνα.

4) Δεν αναφέρουμε τυχαία ότι ο διαιτητής Ζαχαριάδης είναι της ΕΠΣ Μακεδονίας, δηλαδή της ΕΠΣ του Γραμμένου. Οι διαιτητές επιβλέπουν πάντα την είσοδο και την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το αναλαμβάνει τόσο ο πρώτος βοηθός όσο και ο τέταρτος. Στο Καραϊσκάκη ήταν αντίστοιχα ο Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) και ο Ευαγγέλλου (Αθηνών), δηλαδή όπως και ο Ζαχαριάδης από ενώσεις του «δικού μας Γραμμένου», όπως παραδέχθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης. Αν γινόταν ο… χαμός που λένε, θα τα έβλεπε και ο Ζαχαριάδης. Μπορούσαν να κάνουν και καταγγελία για να γραφθεί στο φύλλο αγώνα.

5) Οι δηλώσεις των παικτών του Πλατανιά (Μπανανά, Μανούσος), όπως και η δήλωση του Ιλια Ιβιτς ότι μίλησε με τον Αποστολόπουλο και δεν του είπε πως έγινε κάτι μετά το ματς. 

6) Το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την κατάθεση του βοηθού παρατηρητή αγώνα, Περικλή Λασκαράκη (προέδρου της ΕΠΣ Θεσσαλίας και δικηγόρου του Μπέου), σχετικά με την υπόθεση του ημιτελικού Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2. Ο κ. Λασκαράκης κατέθεσε δήθεν για επίθεση εναντίον του στο ημίχρονο και οι αθλητικοί δικαστές… απαντούν: «Πέραν των ανωτέρω, δεν αποδείχθηκε ότι κατά του βοηθού παρατηρητή ασκήθηκε οιαδήποτε άλλη μορφή βίας, αφενός με διότι , αν και ο ίδιος αναφέρει ότι δέχθηκε λακτίσματα παρουσία αστυνομικών υπαλλήλων, ουδέν σχετικό αναγράφεται στην έκθεση της αστυνομίας. Αφετέρου δε, στο δεύτερο ημίχρονο ο ίδιος βοηθός παρατηρητής εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντά του, πράγμα που δεν θα ήταν σε θέσει να κάνει, εάν είχε τραυματισθεί». 


7) Οι χθεσινές συναντήσεις του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και συντονιστή της ΠΑΕ, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου με τους Καρυπίδη και Στάθη στην Πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τη σκευωρία που επιχειρείται σε βάρος του. Ταυτόχρονα τίθενται και δυο ερωτήματα: α) Είναι τυχαίο πως αμέσως μετά βγήκε η είδηση ότι όλος ο Πλατανιάς κλήθηκε για ένορκες καταθέσεις;, β) Πώς ο ΠΑΟΚ γνώριζε τι θα καταθέσουν;