Στον Ευάγγελο Μαρινάκη ο ΔΟΛ -update

***Με διπλάσια προσφορά από τον Σαββίδη
***Ποιοι είναι οι τίτλοι του Οργανισμού
Πλειοδότης για τον ΔΟΛ είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης, με προσφορά σχεδόν 23 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε προσφορά 22.892.600 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προσφορές, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, κατέθεσε προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA κατέθεσε προσφορά 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία κατέθεσε προσφορά ύψους 100.000 ευρώ.
Ο ειδικός διαχειριστής του Οργανισμού άνοιξε πέντε φακέλους προσφορών για τους τίτλους και τις συμμετοχές του ΔΟΛ. 
Προσφορές κατέθεσαν: ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, μία κυπριακή εταιρία, ένα άλλο εταιρικό σχήμα και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. 
Για τον διαγωνισμό που αφορά στην ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ κατατέθηκαν τρεις προσφορές. Πλειοδότης για τα ακίνητα είναι η Alpha Αστικά Ακίνητα, που κατέθεσε προσφορά σχεδόν 3,780 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά, η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.
Οι τίτλοι του Οργανισμού
Ο διαγωνισμός αφορούσε 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», τo 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL, τo 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”,το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”, το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», και «Εποχές». Πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.
Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο. 
Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:
α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)
β) Βήμα (1945 – σήμερα)
γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)
δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και
ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)
Επιπλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά.
Ακόμα, το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγήκε στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα.
Ποιος είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης
Ο Ευάγγελος Μαρινάκης διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. από την ίδρυσή της. Επίσης διαθέτει σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, της ναυτιλίας και του real estate. Ο κ. Μαρινάκης έχει σπουδάσει στη Μεγάλη Βρετανία και διαθέτει Πτυχίο στη «Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων» και Master’s στις «Διεθνείς Σχέσεις».
Ο Ευάγγελος Μαρινάκης τον Αύγουστο του 2010 συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έγινε κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου με ποσοστό 70%, αφού ήλθε σε συμφωνία με τον τότε Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, η ομάδα κέρδισε τα Πρωταθλήματα της περιόδου 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015 και 2015/2016 ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας το 2011/12, 2012/13 και 2014/15. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Superleague, από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Τον Μάιο του 2014 ο κ. Μαρινάκης εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά κερδίζοντας περισσότερο από το 50% των ψήφων του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», του οποίου ηγείται ο κ. Γ. Μώραλης, Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και ιδιωτικά, ο κ. Μαρινάκης τελεί σημαντικό κοινωνικό έργο. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, τον Οκτώβριο του 2013 ανακοινώθηκε η μεγάλη διεθνής συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την UNICEF για τη χρηματοδότηση του 100% Campaign, του σημαντικότερου προγράμματος εμβολιασμού παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής ο Ολυμπιακός έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για τον εμβολιασμό παιδιών σε περιοχές όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, ενώ η φανέλα του συλλόγου φέρει με υπερηφάνεια το λογότυπο της UNICEF.
Υποστηρίζει οικονομικά τη λειτουργία του μουσείου Καζαντζάκη στην Κρήτη, του σπουδαίου Έλληνα ποιητή και συγγραφέα του οποίου τα έργα έχουν κάνει γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει στηρίξει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Πακιστάν και την Αϊτή, την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας από το καταστροφικό τσουνάμι, την περιβαλλοντική οργάνωση ‘Αρκτούρος’, το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς και τις οργανώσεις για τα παιδιά ‘Αργώ’, ‘Μαζί για το Παιδί’ και το ‘Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα’.
Σημαντική είναι και η συνεχής στήριξη του προς το Ίδρυμα ‘Ελπίδα’ και την τεράστια προσπάθεια που κάνει για τα παιδιά και τις οικογένειες τους που δίνουν την δική τους καθημερινή «μάχη». Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της προσφοράς του είναι η κάλυψη όλων των εξόδων για τα καθημερινά συσσίτια και τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των Ιερών Μητροπόλεων Πειραιά και Νίκαιας, καθώς και για τα συσσίτια που διανέμονται μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου σε όλες τις ενορίες των γειτονικών νησιών για πολύτεκνες οικογένειες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος και στο μεγάλο, παγκόσμιο, θέμα των προσφύγων. Με εντολή του Προέδρου του Ολυμπιακού ετοιμάζονταν καθημερινά στις κουζίνες του «Γ. Καραϊσκάκης» χιλιάδες μερίδες φαγητού, τις οποίες μαζί με χιλιάδες είδη ρουχισμού, μοίραζαν κάθε μέρα οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιρίστες του Συλλόγου στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο Λιμάνι του Πειραιά. 
Πηγή: www.parapolitika.gr