Μακάριος υπουργός και ιδιωτικοί στρατοί

***Το σωτήριο έτος 2017 ο υπουργεύων το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει και πολιτεύεται ακόμη με την ιδέα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που συντηρούν ιδιωτικούς στρατούς οπαδών
Χρειάστηκε ένας χρόνος, δύο Τελικοί αγώνες Κυπέλλου, δύο υφυπουργοί αθλητισμού, μια Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ., δύο ψηφισθέντες νόμοι σχετικά με το ποδόσφαιρο, μια FIFA και μία UEFA για να επιβεβαιωθεί με πανηγυρικό τρόπο το ρηθέν υπό του προφήτου " τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν; Με ήλιο τάβαζα με ήλιο τάβγαζα"... Ο εστί μεθερμηνευόμενο "μια οπή εις το ύδωρ".
Όλοι οι στόχοι αυτής της απίστευτης, για αστική δημοκρατία, παρέμβασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις κυβερνητικές ευλογίες της κυβέρνησης και με αιχμή του δόρατος τον ασφυκτικό έλεγχο μιας βασικής εξουσίας κατέρρευσαν με εκκωφαντικό θόρυβο και συσσώρευσαν αντί επαίνων κραυγές και αναθέματα προς την κυβέρνηση και τους υπουργούς της.
Γελάει το σύμπαν με τις μοναδικής αστειότητας δικαιολογίες με την επίκληση των οποίων επιχειρούν κυβερνητικά παπαγαλάκια να αποστούν από τις βαρύτατες ευθύνες τους, να τις μεταφέρουν, γενικώς και αορίστως, "στην κακούργα κενωνία" και να διαβεβαιώσουν, για εκατομμυριοστή φορά, πως ... σχεδιάζουν ένα σχεδιασμένο σχέδιο με σχεδιασμένες παρεμβάσεις και σχεδιαστικές προδιαγραφές, οι οποίες ( να είστε βέβαιοι) θα επιλύσουν όλα τα προβλήματα.
Τελευταία εκδοχή αυτής της κυβερνητικής παρλαπίπας που καταλήγει, μέσω των αφόρητων γενικοτήτων, σε υπουργική αφωνία η φοβερή και τρομερή συνέντευξη του υπουργεύοντος (όταν δεν χρειάζεται να συγκρουστεί με την ομάδα Φλαμπουράρη, Παππά, Κοντονή, υπό τις παραινέσεις Σαββίδη - Μελισσανίδη) κ. Βασιλειάδη, ο οποίος, ως δεινός αριστερής εκδοχής νομικός (τώρα το θυμήθηκε) κατάφερε σε ένα κείμενο άνω των 4.000 λέξεων να μην πει τίποτε. Μοναδική επιτυχία! Γκραν σουξέ!! Ο δύσμοιρος ελληνικός αθλητισμός (γενικά) και το ελληνικό ποδόσφαιρο (ειδικά) φορτώθηκαν ακόμη ένα μεταρρυθμιστή, που κοιμάται και ονειρεύεται ρήξεις με τις κατεστημένες λογικές και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει τη σκληρή κυβερνητική πραγματικότητα στην οποία είναι ενταγμένος, ως η τελευταία τρύπα της φλογέρας, και με την απαραίτητη επαναστατική ψυχραιμία απέναντι στον ταξικό εχθρό... αλλάζει πλευρό.
Το σωτήριο έτος 2017 ο υπουργεύων το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει και πολιτεύεται ακόμη με την ιδέα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που συντηρούν ιδιωτικούς στρατούς οπαδών, τους οποίους ελέγχουν και χρησιμοποιούν, άρα μια σειρά κανονιστικών τροποποιήσεων που θα προβλέπει σκληρές ποινές για τις εταιρείες θα μειώσει, έως εξαφανίσεως, την οργάνωση και τη λειτουργία των στρατών αυτών, άρα θα "καταργήσει" τα επεισόδια.
Και δεν υπάρχει ένα γύρω του να του πει " εντάξει όλα αυτά κύριε υπουργέ! Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να οργανώσουν, στο επίπεδο της οπαδικής συμπεριφοράς, ένα άρτιο τελικό από την ώρα που, όπως λες, ελέγχουν τους οπαδικούς στρατούς, άρα με τους δύο προέδρους σε αγαστή φιλία δεν θα ήταν εύκολο να τους δοθεί εντολή να μην ανοίξει μύτη και όλα να εξελιχθούν ομαλότατα;"
Μην αναμένετε απάντηση. Δεν υπάρχει κανείς, επειδή κανείς δεν θέλει να παραδεχθεί το αυτονόητο. Ο σκληρός πυρήνας των οργανωμένων οπαδών έχει αυτονομηθεί από τις ομάδες, τις ΠΑΕ και τους προέδρους. Έχει οργανωθεί και λειτουργεί με βάση δικούς του οικονομικούς σχεδιασμούς που παραπέμπουν πολλές φορές στο οργανωμένο έγκλημα, με όλα τα συμπαρομαρτούντα (συγκρούσεις για τον έλεγχο του οικονομικού, περί την ΠΑΕ, χώρου, τυφλές αναμετρήσεις, οικονομικές συναλλαγές, εκτός νόμου δραστηριότητες κ.λ.π.). Ο ίδιος πυρήνας ελέγχει κυριαρχικά ο ίδιος τη σχέση του με την ΠΑΕ. Αυτός καθορίζει την πολιτική της ΠΑΕ και του προέδρου, τις μετεγγραφές, τις μετακινήσεις, τις κάθε είδους ενισχύσεις, την επικοινωνιακή εικόνα της ομάδας και του προέδρου, όλα όσα ζουν και κινούνται εντός και περί την ομάδα. Καμία ενέργεια της ΠΑΕ δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει αν δεν έχει την έγκρισή του. Κι όταν χρειαστεί ο ίδιος σκληρός πυρήνας έχει την απάντηση με την επίδειξη της σκληρότερης βίας, απέναντι στην οποία η ΠΑΕ και ο πρόεδρος είναι παντελώς ανήμποροι.
Δεν τα ξέρετε όλα αυτά κύριε Βασιλειάδη; Αν τα αγνοείτε είστε παντελώς απληροφόρητος. Αν τα γνωρίζετε και τα ξεπερνάτε είστε παντελώς ... πολιτικάντης. Σε κάθε περίπτωση υπουργός κυβέρνησης που (όπως ο ίδιος διατυμπανίζετε) έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με το φαινόμενο δεν είστε.

Ξεκινάτε, λοιπόν, από την αρχή τις δηλώσεις σας και μέχρι τότε ξαναδιαβάστε όσα είπατε. καλό θα σας κάνει.