Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για ΠΔΕ/ΕΠΟ και ΚΕΔ – Επιστολή της ΕΠΣ Ρεθύμνου με αφορμή της «εξαφάνιση» του Βοσκάκη από τους ορισμούς

***Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοια επιστολή έστειλε και ο Κρητικός ρέφερι αλλά το προκλητικό είναι ότι δεν απάντησαν
***Θα τολμήσουν να απαντήσουν γραπτώς ή θα αποφεύγουν τις ευθύνες τους, διαδίδοντας ότι αυτό θέλει η FIFA;
***Εχουν καταλάβει, ΠΔΕ/ΕΠΟ και ΚΕΔ σε πόσο δύσκολη θέση είναι αφού δεν έχουν δικαιολογία για τη στοχοποίηση των διαιτητών;
Καταπέλτης είναι η επιστολή της ΕΠΣ Ρεθύμνου προς την ΠΔΕ/ΕΠΟ, τον κ. Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της διοικούσας κ. Δρόσο, τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, την Επιτροπή Δεοντολογίας και την ΚΕΔ/ΕΠΟ (συγκεκριμένα προς του κ.κ. Τριτσώνη, Κουκουλάκη), με την οποία ζητεί του λόγους που δεν ορίστηκε σε κανένα παιχνίδι ο έμπειρος διαιτητής Μιχάλης Βοσκάκης, όπως επίσης και τους λόγους που δεν απάντησαν σε σχετική επιστολή του ίδιου του έμπειρου ρέφερι, ο οποίος ταυτόχρονα είχε ζητήσει και προφορικές εξηγήσεις. Παράλληλα η ΕΠΣ Ρεθύμνου τονίζει ότι ο Βοσκάκης συμμετέχει κανονικά τόσο στους αγώνες της ΕΠΣ Ρεθύμνου, όσο και στα επιμορφωτικά μαθήματα των διαιτητών. Επίσης, ερωτά αν ο μη ορισμός του έχει σχέση με δηλώσεις συγκεκριμένου παράγοντα και κατά την άποψή μας «φωτογραφίζει» τον Χρήστο Παναγόπουλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ζήτησε με δημόσιες δηλώσεις του να μην ορίζονται συγκεκριμένοι διαιτητές, μεταξύ αυτών και ο Βοσκάκης.
ΠΔΕ/ΕΠΟ και ΚΕΔ (δηλαδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης) πλέον βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους. 
Κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει ότι η «εξαφάνιση» των διαιτητών που βρίσκονται στις «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ αποτελεί μεγάλο θέμα, αφού αυτόματα σημαίνει και τη στοχοποίησή τους χωρίς φυσικά να κατηγορούνται για κάτι. Αλλωστε, ως γνωστόν όλοι οι ρέφερι υπογράφουν διοριστήριο που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι δεσμευτικό και για τις δυο πλευρές. Το χειρότερο είναι ότι κανείς εκ των αρμοδίων δεν παίρνει πρωτοβουλία να απαντήσει εγγράφως, παρά με λόγια του αέρα, δηλαδή με δικαιολογίες που δεν έχουν καμία βάση, κάτι που είναι σούπερ προκλητικό, τη στιγμή που όλη τη σεζόν όριζαν διαιτητές οι οποίοι συναγωνίζονταν στο πιο θα κάνει το πιο κραυγαλέο λάθος.
Γιατί οι αρμόδιοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Παναγόπουλου για τον Βοσκάκη και για άλλους διαιτητές:

Παναγόπουλος: «Οι θέσεις του Παναθηναϊκού για τους διαιτητές παραμένουν οι ίδιες»

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον ορισμό Βασάρα ως επιδιαιτητή και τόνισε πως το τριφύλλι δεν αλλάζει ρότα όσον αφορά τους Παππά, Σπάθα, Μάνταλο, Αρετόπουλο, Βοσκάκη.
Τελευταία ενημέρωση 05/09/2016, 18:03
Ο Χρήστος Παναγόπουλος επανέλαβε τη θέση του Παναθηναϊκού σχετικά με τον ορισμό του Κύρου Βασάρα ως επιδιαιτητή. «Διαφωνούμε με αυτή την επιλογή, αλλά επιτέλους βγήκε από το παρασκήνιο στο προσκήνιο», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της πράσινης ΠΑΕ έκανε σαφές -για ακόμα μια φορά- πως η διαιτησία είναι «άρρωστη» στην Ελλάδα, τόνισε πως ο σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος με τους «αυθαίρετους ορισμούς της ΕΠΟ στον πίνακα» και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αν υπάρξουν ορισμοί-πρόκληση με ρέφερι, οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 και τους Βασίλη Παπαθεοδώρου-Άρη Ασβεστά

«Είναι διάφανο, καθαρό και αξιοπρεπές να τα βγάζουμε όλα στο φως και να τα μαθαίνει ο κόσμος. Εμείς είχαμε πει στο παρελθόν πως δεν θέλουμε πρωτάθλημα με Βασάρες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με την παρασκηνιακή του συμμετοχή του στα δρώμενα. Στην προχθεσινή αποτυχημένη συνάντηση ήταν παρών κι αυτός και η γυναίκα του. Αν ποτέ γινόταν συνάντηση και με τις ομάδες, θα ήταν ξανά παρόντες οι δυο τους. Υπ’ αυτή την έννοια, ο κύριος Βασάρας δεν ήταν απλώς εκπαιδευτής διαιτητών, ήταν η προσωπικότητα που λόγω εμπειρίας ουσιαστικά ορίζει τα πράγματα της ελληνικής διαιτησίας. Εμείς ζητήσαμε να βγει στο προσκήνιο και να κριθεί, όπως κρινόμαστε όλοι. Τουλάχιστον πλέον είναι πιο καθαρή η κατάσταση, αφού επιτέλους βγήκε… Εμείς διαφωνούμε με αυτή την επιλογή, αλλά τη στιγμή που έγινε και όπως έγινε από τις… επιτροπές, προχωράμε».

«Ο Παναθηναϊκός δε κάνει ποτέ υπόγειες και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για τα θέματα διαιτησίας. Τα λέμε ευθέως και οι θέσεις μας δεν αλλάζουν. Ωραία, ο Βασάρας βγήκε στο προσκήνιο, όπως ζητάγαμε, αλλά οι θέσεις μας για διαιτητές μένουν οι ίδιες. Δεν θέλουμε τους συγκεκριμένους κυρίους στον πίνακα διαιτησίας (Σπάθας, Παππάς, Αρετόπουλος, Μάνταλος, Βοσκάκης). Αυτοί οι πίνακες δεν ορίστηκαν όπως θα έπρεπε, αλλά αυθαιρέτως από την ΕΠΟ. Ορίστηκε ο Βασσάρας ως επιδιαιτητής, ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να περιμένουμε την FIFA για τον ορισμό. Παγκόσμια πρωτοτυπία το ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός αν στους προσεχείς ορισμούς, διαιτητής του αγώνα του είναι ο Αρετόπουλος και τέταρτος ο Παππάς, απάντησε: «Τότε, ο παραλογισμός θα έχει φτάσει στα άκρα του και εκείνη τη στιγμή θα σας πούμε πώς θα αντιδράσουμε… Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τι θα κάνουμε σε αυτή την κατάσταση. Τα έχουμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια κατάσταση αλλοπρόσαλλη στην ΕΠΟ, με μια Σούπερ Λίγκα που θέλει να αλλάξει τα πάντα, με έναν υπουργό που λέει προσέξτε τι κάνετε με τη διαιτησία. Μέσα σε αυτό το κλίμα, καλώς να κάνουν και να βάλουν τον Παππά και θα δούμε… Ό,τι περνούσε από το χέρι μιας ΠΑΕ, όπως εμείς, το κάναμε. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και άλλες Αρχές. Τι άλλο να κάνει ο Παναθηναϊκός; Να… αυτοκτονήσει στη μέση του δρόμου;»

Με αφορμή τις δηλώσεις Γκιρτζίκη που… προέτρεψε τον κ. Παναγόπουλο να μην αναφέρεται ονομαστικά σε διαιτητές, απάντησε: «Να δούμε από μεθαύριο, που ο κύριος Γκιρτζίκης δεν θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, ποιος θα έχει δικαίωμα παρέμβασης και ποιος όχι όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρά θέματα. Να δούμε αν θα μπορεί να κρίνει ο Παναθηναϊκός ή όχι… Την Πέμπτη που θα έχει παραιτηθεί, θα τον… βραβεύσουμε»!


«Για την FIFA είμαστε απόλυτα σίγουροι πως γνωρίζουν το πρόβλημα με τη διαιτησία, εξ’ ου και υπάρχουν συνεχώς επιστολές γι’ αυτό, κάτι που είναι πρωτοφανές για μια παγκόσμια ομοσπονδία, δείγμα όμως και της κατάστασης που επικρατεί. Η FIFA λέει πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πάσχει λόγω της άρρωστης διαιτησίας. Δεν έχει ξαναγίνει παγκοσμίως αυτό το πράγμα. Η UEFA δεν έχει λόγο να μείνει σιωπηλή. Να μας πει και ο κ. Θεοδωρίδης, που είναι Έλληνας και υψηλόβαθμο στέλεχος στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αν συμφωνεί ή όχι με την FIFA, αν είναι της ίδιας αντιλήψεως ή όχι για τη διαιτησία στην χώρα μας».