Ζητείται δικαιοσύνη

***Σκάνδαλο αν δεν μειωθεί η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών
***Τα νομικά όπλα που καταδεικνύουν και την αδικία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δεύτερος… γύρος σήμερα στην υπόθεση του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, αφού στις 16:00 εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Οι αθλητικοί δικαστές καλούνται να κλείσουν τα αυτιά τους στην προπαγάνδα, καθώς θα είναι σκάνδαλο αν δεν μειωθεί η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς θεατές, δεδομένου ότι το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης είναι διάτρητο.

Τα νομικά όπλα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, είναι τα εξής:

1) Οι αθλητικοί δικαστές δεν πείστηκαν από την κατάθεση Λασκαράκη, του φίλου του Μπέου. Κι όμως, ο Ολυμπιακός «έφαγε» τέσσερις αγωνιστικές. «Δεν αποδείχθηκε ότι κατά του βοηθού παρατηρητή ασκήθηκε οιαδήποτε άλλη μορφή βίας, αφενός μεν διότι, αν και ο ίδιος αναφέρει ότι δέχθηκε λακτίσματα παρουσία αστυνομικών υπαλλήλων, ουδέν σχετικό αναγράφεται στην έκθεση της αστυνομίας. Αφετέρου δε, στο δεύτερο ημίχρονο ο ίδιος βοηθός παρατηρητής εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντά του, πράγμα που δεν θα ήταν σε θέσει να κάνει εάν είχε τραυματιστεί», αναφέρουν στο σκεπτικό τους.

2) Στο Καραϊσκάκη δεν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια και κακώς έγινε δεκτή η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Απλά κάποιοι φίλαθλοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, επιχειρώντας να εισέλθουν στην είσοδο των VIP και αφού είχαν πληροφορηθεί την επίθεση της αστυνομίας σε παίκτες, σε έναν χώρο που δεν έχει σχέση με τα αποδυτήρια, όπως κακώς δέχθηκε η Πειθαρχική Επιτροπή.

3) Δεν υπάρχει πράξη βίας σε βάρος του Παπαπέτρου. Τι θα πει λεκτικός προπηλακισμός. Ούτε βρίσιμο δεν είναι η φράση: «μας γαμ… σήμερα, τι κάνατε ρε;» που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

4) Με βάση τον κανονισμό έπρεπε να απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ.

5) Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 β του Πειθαρχικού Κώδικα για την επιβολή ποινής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή. Οχι η έκθεση της αστυνομίας, από την οποία προέκυψε η δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια.

6) Είναι δυνατόν δύο οπαδοί να τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς, με κράνη, ρόπαλα, ασπίδες; Κι όμως, αυτό μας λέει το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης!

ΠΑΟΚ: Κατήφορος στη γελοιότητα χωρίς τέλος

Ξεπερνά και τη γελοιότητα η πρόσθετη παρέμβασή του για Μοντέστο, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν γίνονταν αυτά

«Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πεντέξι»… Ετσι δεν λέει το γνωστό ρητό; Επειδή σκανδαλωδώς έγινε δεκτή η πρόσθετη παρέμβασή του για το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ίδιο… τροπάριο! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε πρόσθετη παρέμβαση και για την υπόθεση Μοντέστο, η οποία εκδικάζεται σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Πρόκειται για τη ρεβάνς του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, όπου ο παρατηρητής Βρακάς έδειξε απίστευτο ζήλο στο να κυνηγήσει τους «ερυθρόλευκους», αφού η έκθεσή του μπάζει από παντού.

Είναι προφανές ότι ο κατήφορος του ΠΑΟΚ δεν έχει τελειωμό, αφού και πάλι επιδιώκει αφαίρεση βαθμών για ένα περιστατικό που υπάρχει δεδικασμένο. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, έπιασε από τον λαιμό βοηθό και τον απείλησε μέχρι και ότι θα τον σκοτώσει και η ομάδα του Περιστερίου τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική. Για ένα περιστατικό πολύ σοβαρό…