Στραβός γιαλός…

***Δίνεται η εντύπωση πως οι ενώσεις θα κληθούν σαν… πρόβατα στο μαντρί να ψηφίσουν τις αλλαγές στο καταστατικό και τους κανονισμούς
***Θα το ανεχτούν;



Πόσο παρακάτω μπορεί να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο επί ημερών ΠΔΕ/ΕΠΟ και υπό τον κυβερνητικό ζυγό; Οι εκλογές της Ομοσπονδίας είναι το δέντρο, το δάσος είναι αλλού. Η αφετερία θα έπρεπε να είναι οι αλλαγές στο καταστατικό και στους κανονισμούς, όπου το σκοτάδι καλά κρατεί.
Δίνεται η εντύπωση πως οι ενώσεις θα κληθούν να ψηφίσουν τυχόν αλλαγές, στο καταστατικό και στους κανονισμούς, σαν ...πρόβατα στο μαντρί. Θα το καταφέρουν; Ηδη θα έπρεπε να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, όμως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο.
Είναι απορίας άξιον γιατί κανείς δεν ενημερώνει τις ενώσεις, τόσο για τις επερχόμενες αλλαγές, όσο (το κυριότερο)  για τα αποτελέσματα της συνάντησης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τη FIFA. Ούτε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, αφού τον είχαν αποκλείσει (επειδή ο Βασιλειάδης φέρεται να παρεξηγήθηκε που τον… προσπέρασε στο θέμα της διεξαγωγής του και μίλησε απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου) με αποτέλεσμα ο κ. καθηγητής να ξεροσταλιάζει σε διπλανό δωμάτιο και μετά φέρονται να του ανακοίνωσαν τις αποφάσεις.
Όμως, είναι δυνατόν οι ενώσεις να ενημερωθούν από τον κ. Βασιλειάδη; Φυσικά και όχι. Άλλωστε δεν έχει αρμοδιότητα να το κάνει.
Φημολογείται ότι θα έρθει επιστολή της FIFA ή το εξίσου πιθανό να έρθει η Γενική Γραμματέας Φατμά Σαμούρα τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα. Όμως, μέχρι τότε να υπάρχει ένα κενό, για την ακρίβεια σκοτάδι, στην πλευρά των ποδοσφαιρικών ενώσεων, προσέξτε αυτών που θα κληθούν να ψηφίσουν τις αλλαγές.
Και επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εμπιστοσύνη σε μια επιτροπή, στην ΠΔΕ/ΕΠΟ,  που έχει κάνει του κόσμου τις παρανομίες στους κανονισμούς, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να υπάρχουν «φωτογραφικές διατάξεις» που δεν είναι της FIFA, παρά ελληνική… πατέντα. Μπορεί αυτό να συμβεί και για προεκλογικούς λόγους, αφού δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι η ΠΔΕ/ΕΠΟ είναι ανεξάρτητη, τόσο από το κράτος, όσο και από συγκεκριμένες ΠΑΕ.
Αλλωστε μέχρι και στην διοργάνωση του τελικού κυπέλλου χάλια τα έκαναν οι της διοικούσας. Για να μην θυμίσουμε τους ορισμούς κάποιων παρατηρητών…
ΥΓ: Επειδή κάποιοι μπορεί να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα, τονίζουμε ότι το παρόν κείμενο δεν είναι εναντίον των εκλογών (το αντίθετο), ούτε έχει σχέση με τη συγκέντρωση στο Βόλο, όπου περίμεναν 38 ενώσεις και λένε ότι πήγαν 34 (συν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστα Βρακά που απουσίασε λόγω πένθους), άλλοι λένε 37 και τρέχα γύρευε. Απλά καταγράφει μια κατάσταση, που δεν νομίζουμε ότι αμφισβητείται…