Νοκ άουτ ο ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Εφέσεων

***Απορρίφθηκε αίτημα να καταθέσει ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Μίλτος Καλόγηρος
***Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σε αδιέξοδο και το έριξε στο …σόου με τις κάμερες
***Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο… κενό έπεσε ο ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που μάταια προσπαθεί να πετύχει αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό για το πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ώστε να πάρει πρωτάθλημα στα χαρτιά, αφού δεν μπορεί να το καταφέρει στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που δεν είχε κανένα στοιχείο να προσφέρει στην υπόθεση, αν και έκανε πρόσθετη παρέμβαση, δέχθηκε ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν επέτρεψε να καταθέσει ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Μίλτος Καλόγηρος, που ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία. Και όταν μιλάμε για ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι η ένωση όπου πρόεδρος είναι ο Περικλής Λασκαράκης που έχει άριστες σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο.
Ο ΠΑΟΚ πίεσε, όμως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ήταν ανένδοτη («δεν καλέσαμε εμείς τον κ. Καλόγηρο, εσείς τον καλέσατε», ειπώθηκε από την έδρα), θεωρώντας ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει στη διαδικασία. Ο Μίλτος Καλόγηρος ήταν παρατηρητής τηλεοπτικών στο Γήπεδο Καραϊσκάκη και όπως ακούστηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στην έκθεσή του και ειδικά στο… κεφάλαιο «Γενικές Παρατηρήσεις», αναφέρει «ουδέν». Μάταια στον ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να πείσουν ότι το «ουδέν» έχει σχέση με τα τηλεοπτικά, καθώς η ερμηνεία είναι ότι μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, ειδικά αν υπήρχε (που δεν υπήρχε) επίθεση στον πρόεδρο της Ενωσής του, Περικλή Λασκαράκη.
Παράλληλα ο ΠΑΟΚ άρχισε και ένα σόου με τις κάμερες ασφαλείας. Οπως επεσήμανε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, «η αστυνομία είναι αυτή που διαχειρίζεται το υλικό. Αυτοί το καταγράφουν, αυτοί το αξιοποιούν. Πώς είναι δυνατόν να εγκαλούμαστε εμείς για το συγκεκριμένο θέμα; Δεν μπορεί να δημιουργούνται υπόνοιες για το υλικό».
Στο… επιχείρημα ότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε από την αστυνομία το υλικό από τις κάμερες, αλλά του απάντησαν ότι μόνο οι αθλητικοί δικαστές μπορούν υποβάλουν σχετικό αίτημα, υπήρξε ένα σούπερ… άδειασμα από την πλευρά του Ολυμπιακού, καθώς προέτρεψαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσκομίσει την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα οι νομικοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης να... δικαιολογηθούν πως τάχα «η απάντηση ήταν προφορική»!
Το νέο… άδειασμα στην πλευρά του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το αν υπάρχουν κάμερες της αστυνομίας στα αποδυτήρια, με τον Βρέντζο να υποστηρίζει ότι όλα γίνονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται και που η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. επιβάλλει. «Το σύστημα έχει φτιαχτεί με βάση τις προδιαγραφές της αστυνομίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο παράγοντας του Ολυμπιακού. Εκεί παρενέβη η έδρα, τονίζοντας πως αν αυτό ισχύει, τότε ευθύνη φέρει η αστυνομία και όχι ο Ολυμπιακός.
Με αφορμή το… σόου της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο έτερος δικηγόρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, αναρωτήθηκε: «Εχει πρεμούρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές;». Με τον τρόπο αυτό, ταυτόχρονα καυτηρίασε και την πρόσθετη παρέμβασή της, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν αβάσιμη.

«Η Superleague μάς έχει ζητήσει να βγάλουμε απόφαση μέχρι τη Δευτέρα. Θα προσπαθήσουμε, αν και είναι δύσκολο», αναφέρθηκε από την έδρα αναφορικά με τον χρόνο έκδοση της απόφασης. Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητήθηκε προθεσμία για υπομνήματα που όμως δεν δόθηκε. Η Επιτροπή Εφέσεων δεσμεύτηκε να υποβάλει αίτημα στην αστυνομία για τη χορήγηση υλικού από τις κάμερες, όμως αν υπήρχε κάτι επιλήψιμο δεν θα το έγραφε στην έκθεσή της; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός κατήγγειλε επίθεση σε βάρος παικτών και στελεχών της ομάδας, ενώ η ΑΕΚ ουδεμία καταγγελία έκανε για τη φιλοξενία.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, πρέπει να επισημάνουμε πως θα είναι σκάνδαλο να παραμείνει η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών και το πρόστιμο των 150.000 ευρώ της πρωτόδικης απόφασης. Για αφαίρεση βαθμών, ούτε συζήτηση. Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.