Μητσοτάκης: «Τσίπρας, Σαββίδης επιδιώκουν την «ουκρανοποίηση» της Ελλάδας»

www.parapolitika.gr

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα και τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη των τομεαρχών που συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης. «Επιδιώκουν την ουκρανοποίηση της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά. «Ο Καλογρίτσας είναι η μαρίδα» συνέχισε. «Το μεγάλο ψάρι είναι ο Σαββίδης! Και αυτήν την μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους βουλευτές της ΝΔ που απουσίαζαν της περασμένη Παρασκευή, από την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας που χάριζε πρόστιμα από λαθρεμπόριο και φωτογράφιζε την περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη και της εταιρείας ΣΕΚΑΠ.
Οι βουλευτές που απουσίαζαν έστειλαν επιστολές στον γενικό γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, ότι αν ήταν στη βουλή θα καταψήφιζαν την τροπολογία όπως έκανε το κόμμα τους. «Αλλά 19 απουσίες δεν είναι μικρό πράγμα» σχολίασε χαρακτηριστικά βουλευτής της ΝΔ. Ολοι ξέρουν τι συμβολισμούς στέλνει μία τέτοια κίνηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες. Εξαιρούνται οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι συχνά απουσιάζουν από ψηφοφορίες για τροπολογίες και επιλέγουν να είναι «παρών» στα μεγάλα θέματα (μέτρα κλπ). Αρκετοί βουλευτές, όμως, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας είναι γνωστό ότι έχουν σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και ενδεχομένως να υπολογίζουν στην στήριξη του (είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, συμμετείχε στο κονσόρτσιουμ που πήρε τον ΟΛΘ κλπ).
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και στην ομιλία του που προηγήθηκε της είδησης για την συνέντευξη Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα» στην οποία μεταξύ άλλων είπε ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» και ότι «ο Τσίπρας του θύμισε τον Πούτιν». «Αυτά που χαρίζονται είναι πρόστιμα από λαθρεμπόριο» τόνισε. «Και κάπως έτσι, πάνω στη διαγραφή προστίμων, χτίζεται η νέα διαπλοκή του κ. Τσίπρα. Η Κυβέρνηση περιφρονεί τη Βουλή. Εκτός βέβαια, αν πρόκειται για χαριστικές τροπολογίες τις οποίες προσέρχεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας για να τις υπερασπίσει, για να τις πάρει επάνω του. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί αντιπολίτευση, όπως είναι το καθήκον της. Με ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα, απέναντι στη χώρα, απέναντι στην αλήθεια. Γιατί οι πολίτες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια.»

ΝΔ σε Σαββίδη: Το μέλλον της χώρας δεν ορίζουν διαπλεκόμενοι ολιγάρχες

«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες» είναι η απάντηση της ΝΔ απέναντι στην «πρόβλεψη» του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο επιχειρηματίας σε συνέντευξή του στην οποία υπερασπίζεται τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάνει σφοδρή επίθεση και επί προσωπικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη.   Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  «Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή. Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».

Λοβέρδος για Σαββίδη-Τσίπρα: «Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμενο»

Οργισμένη ήταν η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή ευνοώντας τον επιχειρηματία.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για «διαπλοκή στην αποθέωσή της» και «ξετσιπωσιά που δεν έχει προηγούμενο», προσθέτοντας ότι «Η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο Πρώτο Θέμα και η απροκάλυπτη υποστήριξή του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία: Οι άνθρωποι τα 'χουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής. Τέτοια πράγματα δεν ξανάγιναν στην πολιτική ζωή του τόπου.
 «Το μόνο που απομένει είναι να έρχονται στη Βουλή με φανέλες "Σαββίδης", να του φτιάξουν και ένα θεωρείο-σουίτα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να κάθεται πλάι του και ο κ. Τσακαλώτος με κασκόλ», πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Η διαπλοκή στην αποθέωσή της! Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμενο! Ο Αλ. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστεί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρηματίας τον χειροκροτεί σήμερα δημόσια και με τα δυο τα χέρια», κατέληξε.