Παρατηρητής αγώνα μπαίνει… ασπίδα για να μην αφαιρεθούν βαθμοί σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Με ποια αρμοδιότητα προσπαθεί να προκαταλάβει τους αθλητικούς δικαστές και να «χαϊδέψει» τα αυτιά των ΠΑΕ; - Πότε έχουν ξαναγίνει αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε φορά μας επιφυλάσσει και μια νέα έκπληξη. Η καινούρια ακούει στο όνομα Παναγιώτης Διακοφώτης, γνωστή «Ολυμπιακάρα» και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Στον τελικό ήταν βου παρατηρητής αγώνα, δηλαδή ήταν βοηθός του Νίκου Βακάλη προέδρου της ΕΠΣ Σάμου, ο οποίος είναι αυτός που έγραψε την έκθεση για τα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό. Ο κ. Διακοφώτης σύμφωνα και με τον κανονισμό των παρατηρητών δεν έχει αρμοδιότητα αναφορικά με την έκθεση του παρατηρητή.
Όμως:
Με ποια αρμοδιότητα μπαίνει… ασπίδα για να μην αφαιρεθούν βαθμοί σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;
Ετσι δεν χάνει την αντικειμενικότητά του;
Μήπως επειδή είναι "Ολυμπιακάρα", αυτό τον κάνει και αντικειμενικό;
Η επιβολή ποινών, από τη στιγμή που ο κ. Διακοφώτης είναι θεσμικό πρόσωπο και ως θεσμικό πρόσωπο πήγε στον τελικό, δεν είναι αρμοδιότητα που εμπίπτει στην αθλητική δικαιοσύνη;
Πότε έχουν ξαναγίνει αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
Από τη μια παρατηρητές όπως ο Λασκαράκης και ο Βρακάς πήγαν να «κάψουν» τον Ολυμπιακό, από την άλλη παρατηρητές όπως ο Διακοφώτης κάνουν δηλώσεις από τις οποίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι μετατρέπονται σε μάρτυρες υπεράσπισης συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Αυτός είναι ο ρόλος των προέδρων των ενώσεων και των παρατηρητών αγώνων;
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή εμείς έχουμε άλλη άποψη;
Και μερικά ερωτήματα ακόμη για τον κ. Διακοφώτη: Είναι δυνατόν να μην αποδοθούν ευθύνες στις ΠΑΕ για επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου, με το πρόσχημα ότι οι αποστολές των ομάδων δεν ήταν στο γήπεδο; Γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί και βασικό επιχείρημα της προπαγάνδας τους; Διάβασε καλά την έκθεση του παρατηρητή κ. Βακάλη σύμφωνα με την οποία στις 20:44 υπάρχει είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ;
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Διακοφώτη:
Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο β’ παρατηρητής του τελικού και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης και αναφέρθηκε στα επεισόδια που «αμαύρωσαν» τον τελικό και στον κίνδυνο πιθανής αφαίρεσης βαθμών για τον ΠΑΟΚ.
Για τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Όταν έγιναν τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου, γιατί μόνο σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπει ο κανονισμός αφαίρεση βαθμών, κανένα από τα σωματεία δεν ήταν στο γήπεδο. Μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα λέει ο κανονισμός. Οι ομάδες δήλωσαν ότι θα ξεκινούσαν από τα ξενοδοχεία τους στις 6.30. Μάλιστα, δεν μπόρεσαν να έρθουν στην ώρα τους και γι’ αυτό κατατέθηκε αίτημα για καθυστέρηση ενός τετάρτου που έγινε δεκτό. Δεν ήταν παρόντες οι δύο ομάδες όταν έγιναν τα επεισόδια. Αυτό τις απαλλάσσει από ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών. Πιθανό να επιβληθεί μόνο πρόστιμο. Όποιος διαβάσει το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα θα δει ότι κάνει λόγο για ευθύνη των ομάδων μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Δε νομίζω, επομένως, ότι συντελεί λόγος για αφαίρεση βαθμών. Τα επεισόδια με την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και τη συμπλοκή με την αστυνομία ξεκίνησαν στις 6.15 μ.μ.. Είναι καταγεγραμμένα στην κάμερά μου και φαίνεται η ώρα που γίνονται. Είναι για την ακρίβεια στις 6.18 μ.μ.».


 Για τους λόγους που ο ταξίαρχος της αστυνομίας ήταν άφαντος και τις αιτίες των επεισοδίων: «Επικοινώνησα μαζί του. Μου εξήγησε ότι επειδή βρισκόταν στο γήπεδο και δύναμη εκτός Βόλου πιθανώς να μην τον γνώριζαν και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να τον εντοπίσουμε. Δεν αλλάζει την πραγματικότητα αυτό, βέβαια. Ότι τον ψάχναμε και δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Μου είπε ότι βρισκόταν σε ένα μπουθ όπου σχεδίαζαν τα μέτρα. Ίσως δεν υπήρχε η πείρα για έναν τελικό τέτοιας επικινδυνότητας».