Με τον «πόλεμο» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με αφορμή τη διαιτησία του Θάνου έλιωσε και η… καραμέλα περί ανθρωπίνων λαθών, όταν αδικούνταν ο Ολυμπιακός

***Από τις αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πλέον… συμμαχία «δικεφάλων» για την ΕΠΟ
Στη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής, όταν αδικούνταν μόνο ο Ολυμπιακός, οι… εξυγιαντές προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι επί ΠΔΕ/ΕΠΟ και με την ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη γίνονταν ανθρώπινα λάθη στη διαιτησία και ότι αυτή βελτιώθηκε! Λες και ήταν μέντιουμ ή βρίσκονταν μέσα στο μυαλό των διαιτητών και των βοηθών;
Όμως, ο… τροχός γύρισε και πλέον κανείς τους, δηλαδή οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν αποδέχονται ότι υπάρχουν τέτοια λάθη, παρά λάθη που οφείλονται στη φιλοσοφία με την οποία σφυρίζουν οι διαιτητές και αποφασίζουν οι βοηθοί. Προς Θεού δεν εννοούμε κάτι πονηρό, παρά το σχόλιό μας είναι αγωνιστικό και έχει σχέση με τη νοοτροπία των ρέφερι αλλά και την πολιτική των ορισμών. 
Όμως, και πάλι οφείλουμε να ρωτήσουμε το ίδιο: Οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ είναι μέντιουμ ή βρίσκονται στο μυαλό των διαιτητών; Με ποιόν τρόπο ξεχωρίζουν αν ένα διαιτητικό λάθος είναι ανθρώπινο;
Θυμίζουμε και τις βαριές καταγγελίες του Μελισσανίδη και της ΑΕΚ κατά του Καλφόγλου, ο οποίος δεν έπρεπε να μετρήσει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου.

Διαβάστε αναλυτικά τα επεισόδια της… μάχης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με αφορμή τη διαιτησία του Θάνου την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, που έληξε 1-0 με νίκη των γηπεδούχων:
Νο1: "Το παραμύθι του ευνοημένου ΠΑΟΚ βόλεψε πολύ όσους έψαχναν τα δικά τους άλλοθι. Ώρα το παραμύθι να τελειώσει. Οι δικές μας αγωνιστικές αδυναμίες δεν δίνουν καμιά δικαιολογία σε διαιτησίες σαν την σημερινή. Όποιος θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις εναντίον μας, θα μας βρει μπροστά του", ήταν η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως διατυπώθηκε λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ.
Νο 2: Η ειρωνική απάντηση της ΑΕΚ με διαρροή: "Επειδή εμείς αστείες δικαιολογίες και ανύπαρκτα άλλοθι δεν αναζητήσαμε ποτέ και στις νίκες μας δεν θέλουμε την παραμικρή σκιά, αν ο ΠΑΟΚ πιστεύει πραγματικά ότι αδικήθηκε απόψε, προτείνουμε να υποβάλλει αίτημα να ξαναγίνει το ματς και εμείς θα το αποδεχθούμε".
Νο 3: Δεν έμεινε ασχολίαστη από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο η ειρωνικη διαρροή της ΑΕΚ με αφορμή τη διαιτησία του Δημήτρη Θάνου.
Σ' αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Όταν θα καταγγέλλουμε "κλοπές" και "στησίματα" θα ζητάμε επαναλήψεις αγώνων ή θα αναλαμβάνουμε το κόστος της αντίδρασής μας όπως πέρυσι στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια σήμερα όπως και ο ΠΑΟΚ στον τελικό ήταν καλύτερος αλλά και "κατηγορούμενος" για ένα λάθος που δεν θεωρήθηκε ανθρώπινο.
Αυτοί λοιπόν που διαχωρίζουν τα λάθη σε ανθρώπινα ή σε κλοπές ανάλογα με το ποιόν ευνοούν ας κάνουν τις κρίσεις τους. Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος και καθαρός αντίπαλος μεγάλων στόχων και στο μέλλον ελπίζω να κοντραριστούμε αρκετά. Εμείς δεν υπονοούμε ότι ο Θάνος ενήργησε καθ´υπόδειξη, όπως υπονόησαν οι αντιδράσεις εν θερμώ της ΑΕΚ μετά τον τελικό.
Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους της ΑΕΚ που -σημειωτέον- πρόσφεραν μια άψογη φιλοξενία στο ΟΑΚΑ, καλό θα είναι να αντιληφθούν ότι από σεβασμό σε εκείνους κρατήσαμε πολύ αμυντική στάση στις κατηγορίες για τον τελικό που προήλθαν και από τη δική τους αντίδραση, την οποία και δικαιολογήσαμε εξαιτίας της πίκρας του αποτελέσματος.
Δεν σημαίνει ότι θα υπομένουμε εσαεί να ακούμε αναπάντητα "δράκους" για τις διαιτησίες του ΠΑΟΚ. Θα παλεύουμε πάντα για το 50-50, τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά και την ισονομία σε διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη.
Η στιγμή δίνει εντυπώσεις, ο χρόνος δίνει απαντήσεις".
Νο 4: Η πρώτη ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη στο instagram αναφέρει: "Καλύτερα να έχεις έναν εχθρό που σε χτυπάει στο πρόσωπο, από έναν φίλο που σε μαχαιρώνει πισώπλατα. ΠΑΟΚ εναντίον όλων".
Όσο για τη δεύτερη έχει τρεις φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη με τα σκυλιά του πρωτότοκου γιου του και αναφέρει: "Όσα περισσότερα μαθαίνω για τους ανθρώπους, τόσο περισσότερο μ' αρέσουν τα σκυλιά μου...".

Από αυτές προκύπτει επίσης ότι η δήθεν «συμμαχία» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την ΕΠΟ πήγε… περίπατο…