Διαγραφές (;)


Και επίσημα ο Περικλής Λασκαράκης, βοηθός παρατηρητή στον ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε αναξιόπιστος (για να μην χρησιμοποιήσουμε την πιο βαριά λέξη) και με τη… βούλα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Δηλαδή, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. «Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε  βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα)», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστικού οργάνου.
Παράλληλα ο βοηθός παρατηρητής του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, Παναγιώτης Διακοφώτης, πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου με δηλώσεις του έδωσε την εντύπωση πως μετατρέπεται σε μάρτυρα υπεράσπισης του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ετσι… έβγαλε δικαστική απόφαση ότι δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, πριν αποφασίσουν τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ, προσθέτοντας και το… επιχείρημα της προπαγάνδας ότι οι αποστολές των ομάδων δεν είχαν πάει στο γήπεδο, άρα δεν έχουν ευθύνη. Αρα, προσθέτουμε εμείς, τα εισιτήρια δεν τα έδωσαν οι ΠΑΕ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ πρέπει να τα πήραν από τους εξωγήινους! Μπορεί και η αστυνομία, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ καθώς είναι το μόνο για το οποίο δεν την έχουν κατηγορήσει ακόμα. Προσέξτε, αναφερόμαστε στον κ. Διακοφώτη με τον θεσμικό του ρόλο που μάλιστα είναι διπλός (πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και βοηθός παρατηρητής στον τελικό).
Κοινός παρονομαστής; Λασκαράκης και Διακοφώτης δεν έχουν αρμοδιότητα στη σύνταξη της έκθεσης του παρατηρητή. Στο Καραϊσκάκη πρώτος παρατηρητής ήταν ο Θεμιστοκλής Βαλσαμής, πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας που με πρωτόδικη απόφαση διεγράφη όχι επειδή έγραψε ψέματα στην έκθεσή του, όπως μας ενημέρωνε η προπαγάνδα που είχε αναλάβει εργολαβία να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό, αλλά για το φοβερό και τρομερό παράπτωμα επειδή δεν κατέγραψε τον ακριβή αριθμό πυρσών. Στην έφεση αναμένεται να δικαιωθεί… Στο Πανθεσσαλικό παρατηρητής αγώνα ήταν ο Νίκος Βακάλης, της ΕΠΣ Σάμου, και ο άνθρωπος έδειξε πόσο σοβαρός είναι. Εστειλε την έκθεσή του και απέφυγε τα μικρόφωνα. Φυσικά το ίδιο έκανε και ο Βαλσαμής, φυσικά σε αντίθεση με τον Λασκαράκη.
Εχουμε και λέμε: Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απεφάνθη ότι ο Λασκαράκης είναι αναξιόπιστος. Ο Λασκαράκης που κατέθεσε ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διακοφώτης που έδωσε την εντύπωση, παρότι έχει θεμισκό ρόλο, πως έβγαλε και απόφαση για τα επεισόδια στον Βόλο.
Αυτά τα πειθαρχικά παραπτώματα, των Λασκαράκη, ΔΙακοφώτη, δεν είναι σοβαρότερα από τους πυρσούς που δεν έγραψε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας Θεμιστοκλής Βαλσαμής που ελέω προπαγάνδας τον κατηγόρησαν ότι διεγράφη ως ψεύτης (ότι τάχα δεν έγραψε τα πραγματικά γεγονότα) ενώ η αλήθεια είναι ότι διεγράφη επειδή η έκθεσή του δεν συμφωνεί με αυτή της αστυνομίας (που σύμφωνα με τον κανονισμό δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη) για τον αριθμό των πυρσών;

Μήπως οι Λασκαράκης, Διακοφώτης δεν πρέπει να παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή, όπως κι άλλοι παρατηρητές πλην Βαλσαμή ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Βρακά μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού, επειδή ψηφίζουν …εξυγίανση; Υπάρχει κανονισμός ότι πρέπει να τους καλύψουν;


Σχόλια