Εξηγήσεις γιατί δεν ορίζεται ο Ηλίας Σπάθας ζητεί η ΕΠΣ Πειραιά – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους κομμένους διαιτητές αλλά… πέρα βρέχει για την ΠΔΕ/ΕΠΟ και την ΚΕΔ – Μόνο να στοχοποιούν ξέρουν

Στήριξη της ΕΠΣ Πειραιά στον Ηλία Σπάθα, ρέφερι που ανήκει στο δυναμικό της, και είναι αξιολογημένος στην Superleague, όμως δεν ορίζεται. Αρχικά ήταν ο ίδιος ο 37χρονος διαιτητής που απέστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για την… εξαφάνισή του από τους ορισμούς. Ακολούθησε, προχθές, και η επιστολή της ΕΠΣ Πειραιά, προς ΠΔΕ/ΕΠΟ και ΚΕΔ με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ζητεί εξηγήσεις για τη στοχοποίησή του, τονίζοντας ότι ο Ηλίας Σπάθας ορίζεται κανονικά τόσο στους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος, επίσης συμμετέχει και στα εκπαιδευτικά μαθήματα διαιτησίας που διοργανώνει η ένωση. Ακόμη τονίζει πως έβγαλε με ευκολία τα αγωνιστικά τεστ της Superleague, συμμετέχοντας και στο σεμινάριο της μεγάλης κατηγορίας. Η ΕΠΣ Πειραιά τονίζει πως η μη χρησιμοποίησή του έχει σαν συνέπεια να προκαλεί ερωτηματικά όχι μόνο στον ποδοσφαιρικό κόσμο αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Ο Σπάθας εμπλέκεται στην δικαστική υπόθεση του ποδοσφαίρου, όμως δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να απαγορεύει τον ορισμό του. Αρα, δεν έχουν δικαιολογία, ακόμη και αν υπάρχει γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας, πρέπει αυτή να βασίζεται σε κάποιον κανονισμό.

Εχει προηγηθεί ανάλογη επιστολή της ΕΠΣ Ρεθύμνου για τον Βοσκάκη που επίσης δεν έχουν απαντήσει οι (ανα)ρμόδιοι της ΠΔΕ/ΕΠΟ και ΚΕΔ.