Χειροκίνητη κομπίνα

Σύστημα σκαναρίσματος των αυτοκόλλητων ενδείξεων που θα τοποθετούνται στο εισιτήριο (κυρίως σώμα και απόκομμα προφανώς) και θα σηματοδοτούν σειρά και θέση για κάθε εισερχόμενο στο γήπεδο υπάρχει και προβλέπεται στα γήπεδα όλου του κόσμου ένα και μοναδικό, αυτό που συνδέεται άμεσα με σταθερά τουρνικέ με μπάρες και υποδοχή ακύρωσης του εισιτηρίου,τα οποία αποτελούν μέρος μιας ανάλογης περίφραξης της εγκατάστασης και είναι εφοδιασμένο με ένα αποδεκτό λογισμικό που αναγνωρίζει τα στοιχεία του κατόχου και επιβεβαιώνει, δια της ακύρωσης, την είσοδό του εντός της αθλητικής εγκατάστασης.
Σκάνερ μεταφερόμενα και χειροκίνητα, λες και είναι P.O.S. σε βενζινάδικα, που δήθεν σκανάρουν, έγκαιρα και έγκυρα, τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις διατάξεις του νόμου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν γίνονται αποδεκτά, δεν παράγουν έννομες συνέπειες και δεν μπορούν να στηρίξουν τις κομπίνες που σκέφτονται μερικοί για να πιέσουν τον κ. Βασιλειάδη να συναινέσει στην διεξαγωγή ενός παράνομου Τελικού.
Κι επειδή κυκλοφορούν, τόσο στο Βόλο όσο και στην Αθήνα, φήμες πως μία από τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες θα αναλάβει να μεταφέρει στο γήπεδο φορητά σκάνερ που η ίδια χρησιμοποιεί στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα για να σκανάρει τα εισιτήρια, μιας και τα σύστημα των τουρνικέ δεν λειτουργεί ενώ δεν έχει αγοραστεί και το αναγκαίο λογισμικό, καλό είναι να δηλωθεί έγκαιρα ότι αυτές οι φήμες δεν ισχύουν.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κληθεί η ομάδα να επιβεβαιώσει ή όχι τη φημολογία αυτή και να εξηγήσει πως και με τίνος πλάτες παραβιάζει ρητώς τη νομοθεσία και διαχειρίζεται το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με ένα σαφώς παράνομο τρόπο. Η εικόνα υπαλλήλου, προφανώς της ΠΑΕ., που έχει στα χέρια φορητό σκάνερ και απαιτεί από τον κάτοχο του εισιτηρίου να το σκανάρει για να περάσει (άραγε με ποιο τρόπο από το τουρνικέ;) στην εγκατάσταση δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική νομοθεσία. Είναι νεοελληνική ανακάλυψη, εφαρμόζεται μόνο σε κάτι εγκαταστάσεις για μουσικές παραστάσεις, δεν διασφαλίζει την παραμικρή αξιοπιστία και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς είναι σαφές πως η χειροκίνητη διαδικασία εύκολα υποκύπτει στην πίεση της στιγμής ή στην ευθεία απειλή του κάθε παρανοϊκού της εξέδρας, που απαιτεί άμεση και χωρίς πολλές διαδικασίες είσοδο.
Σκεφθείτε τι θα συμβεί αν μπροστά στους εντεταλμένους υπαλλήλους εμφανιστούν όλα τα μπουμπούκια της εξέδρας κατά ομάδες και απαιτούν "εδώ και τώρα" είσοδο, μεταφέροντας μαζί τους και δεκάδες τζαμπατζήδες ομοϊδεάτες, όπως κατά κόρο συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα.

Εξήγησε κανείς στον κ. Βασιλειάδη την κομπίνα με το μεταφερόμενο χειροκίνητο σκάνερ πριν τον στείλει άκλαφτο σαν τον λαγό στ΄αμπέλι;