Στη… φόρα τα αίσχη της ΕΠΟ (και όχι μόνον) στον τελικό

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΑΡΑ

Η έκθεσή του προέβλεπε επακριβώς όλους τους κινδύνους για τον τελικό του Πανθεσσαλικού. Και όμως αγνοήθηκε.
Ο Νίκος Παναγιώτου, υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ, μιλάει στο Gazzetta.gr κάνοντας φοβερές αποκαλύψεις για τα του τελικού αλλά κάνοντας λόγο για σχέδιο αντικατάστασής του και ότι σκοπίμως δεν τον λαμβάνουν υπ' όψιν τους στην Ομοσπονδία. «Εκτός από αυτά που γράψατε είχα κάνει μία έκθεση δύο σελίδων για το πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό το στάδιο. Συζητούσανε 2 μήνες για το Παγκρήτιο και το ΟΑΚΑ για να πάνε τον τελικό μέσα σε μισή μέρα εκεί. Δικαίωμά τους. Τους σοβαρούς κινδύνους τους ήξεραν. Και εάν δεν τους ήξεραν τους διάβασαν σε όσα τους ανέφερα. Η αστυνομία εξαρχής είχε αρνηθεί να κάνει τον τελικό εκεί για όλους αυτούς τους λόγους. Δεν υπήρχε καν σχέδιο εκκένωσης του γηπέδου. Δεν υπήρχε τίποτα. Ένα γήπεδο ανοιχτό από παντού και με κόσμο να παίζει ξύλο τόσες ώρες... Και αυτό διότι υπήρχαν πολλά μα πολλά ανοιχτά σημεία για να το κάνουν αυτό», μας μετέφερε αρχικά.
Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν λήφθηκε υπ' όψιν η έκθεσή του απάντησε: «Δεν μου είπαν τίποτα. Μόνο καλημέρα. Τι σκοπό είχαν το ξέρουν καλά οι ίδιοι και τι βλέψεις. Πιθανότατα να μην μιλάμε την ίδια γλώσσα. Προφανώς ισχύουν και άλλα πράγματα εδώ».
Ο ίδιος είναι κάθετος στο ότι ο τελικός αυτός «είναι με διαφορά ο χειρότερος τελικός που θυμάμαι εγώ. Υπάρχει και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο όμως αυτό το παιχνίδι είναι πολύ χειρότερο. Θυμάμαι τότε που μας είχε καλέσει ο εισαγγελέας και μου έλεγε ότι λυπάμαι διότι σε αυτήν την περίπτωση θα την πληρώσουν μόνο οικογενειάρχες αστυνομικοί που εκτελούσαν απλά άνωθεν εντολές. Καλά δεν μιλάω καν για τα περσινά επί Υπουργίας Κοντονή και το χάλι αυτό. Για να επανέλθουμε στο σήμερα ναι ήταν ο χειρότερος τελικός που έχουμε δει. Προσωπικά έχω εμπειρία πάνω από 500 αγώνες και πάνω από 15 τελικούς. Οι τραυματισμοί από το ξύλο ήταν πάνω από 120 να ξέρετε. Δεν πήγαν όλοι στο νοσοκομείο του Βόλου. Έχουν πάει και τραυματίες σε Λαμία και Λάρισα. Τέτοιας έκτασης επεισόδια με τέτοια αγριότητα, τόσο ξύλο έξω και μέσα από το γήπεδο και τόσους τραυματίες δεν έχει υπάρξει ξανά».
«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ»!
Συνεχίζοντας ο κ. Παναγιώτου σχολίασε πως «είναι απίστευτο το πως μαζεύτηκαν τόσοι άνθρωποι άσχετοι και ανίκανοι με το αντικείμενο. Έβαλαν πάνω σε εξόδους χημικές τουαλέτες, τις οποίες φυσικά έκαψαν οι οπαδοί. Μιλάμε για άτομα που όχι μόνο δεν είχαν πλάνο για το πως να λειτουργήσουν αλλά δεν ήξεραν τι έκαναν. Θα μας πουν για τα πλαστά εισιτήρια που μπήκαν τόσοι οπαδοί; Θα μας πουν για την δήθεν αρίθμηση που δεν λειτούργησε ποτέ γιατί έπιαναν τα αυτοκόλλητα και τα πέταγαν; Θα μας πουν για τα σκάνερ με το χέρι που δεν δούλεψαν ποτέ; Ποιός έλεγχος έγινε; Και πως να κάνεις έλεγχο όταν έχεις λειτουργήσει έτσι; Στον τελικό που είχαμε κάνει στο Παγκρήτιο ο Εισαγγελέας Ηρακλείου είχε στείλει τέσσερις δικούς ανθρώπους στο γήπεδο. Εδώ πήγε Εισαγγελέας; Λειτούργησε κάτι; Επίσης εγώ περιμένω να βγουν στο φως πόσοι παράνομοι φύλακες δούλεψαν. Έβαλαν φύλακες χωρίς άδεια εργασίας και πιστοποίηση να δουλέψουν. Ακόμα περιμένω να μάθω την εταιρεία που είχαν για την φύλαξη και εάν κόλλησαν ένσημα για τους φύλακες που δούλεψαν εκεί».

Επανήλθε δε για το θέμα της ΕΠΟ απέναντί του λέγοντας ότι «έχουν άλλες βλέψεις στην ΕΠΟ και γι' αυτό δεν με άκουσαν. Ήθελαν να με αλλάξουν καιρό τώρα και τώρα θεωρώ ότι θα το κάνουν. Σε μία με δύο μέρες ίσως μπορέσουμε να πούμε πιο πολλά. Έχουν τα σχέδιά τους. Νομίζω πως είναι προκαθορισμένο να αλλάξουν εταιρεία φύλαξης και να με αντικαταστήσουν και αυτό θα γίνει άμεσα».