Ποιες συμμαχίες; Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ είναι 100-0

***Όταν οι Θεσσαλονικείς ξεφεύγουν εντελώς
***Σιγά μην ξεχαστούν Κύζας- Καλφόγλου 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η τακτική του ΠΑΟΚ δείχνει και πώς αντιλαμβάνεται τη διοίκηση του ποδοσφαίρου, παρά τις φανφάρες ότι τάχα θέλει να αλλάξει. Δεν διστάζει ακόμη και τη γελοιοποίησή του, αρκεί να γίνει το δικό του.
Οι Θεσσαλονικείς αφενός έχουν αφεθεί σε ένα επικοινωνιακό παραλήρημα, όμως ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται να ξεχαστεί το λάθος του Καλφόγλου εξαιτίας του οποίου πήραν το Κύπελλο από την ΑΕΚ ή η διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό με τον ΠΑΟ. Αφετέρου επιδόθηκαν και σε δικαστικό παραλήρημα, καταθέτοντας τη μια προσφυγή μετά την άλλη.
Ακόμη δεν κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να πετύχουν αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό, παρά τις καταθέσεις σαν του Λασκαράκη (για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2) και τις εκθέσεις σαν του Βρακά (για τον δεύτερο ημιτελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, που όπως κατήγγειλε ο Ολυμπιακός είχε πολλές ελλείψεις, αλλά και άρωμα στοχοποίησης σε βάρος τους). Ακολούθησε η «μεθόδευση», όπως κατήγγειλαν οι «ερυθρόλευκοι» με ευθεία επίθεση στον ΠΑΟΚ, σχετικά με τα μυθεύματα για τον αγώνα με τον Πλατανιά, ενώ εσχάτως προσέφυγαν και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του Δ.Σ. της Superleague για την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1-5, την οποία καταψήφισαν μαζί με Κέρκυρα, Λάρισα. Παράλληλα με την τελευταία τους κίνηση δείχνει και πώς αντιλαμβάνονται στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης τη δημοκρατία, αφού η Λίγκα είναι συνεταιρισμός.
Ξανά μια τρύπα στο νερό θα κάνουν, όπως με τις πρόσθετες παρεμβάσεις σε βάρος του Ολυμπιακού στις προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις των αγώνων με την ΑΕΚ, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 απεφάνθη τελεσίδικα ότι δεν είχαν δικαίωμα. Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ ξεγυμνώνεται στις δικαστικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, όπου φυσικά ξεγυμνώνεται και η προπαγάνδα που τους υπηρετεί δουλικά.


Φιλοσοφία για… 100-0

Από τις κινήσεις που κάνει ο ΠΑΟΚ, που ακόμη ονειρεύονται πρωτάθλημα στα χαρτιά, φαίνεται ξεκάθαρα και η φιλοσοφία του. Δεν θέλει διαιτησία 90-10 υπέρ του, αλλά 100-0 υπέρ του, αφού δεν τόλμησε να ζητήσει επανάληψη του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αν και αρχικά το έθεσαν ως σκέψη. Ομως, έμειναν μόνο με τη… σκέψη, αφού δεν τόλμησαν να το προχωρήσουν. Και να σκεφτεί κανείς ότι με την έτερη φιναλίστ του Βόλου, ο ΠΑΟΚ υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος. Τέτοια… λυκοσυμμαχία που ο ένας περιμένει τον άλλον πώς να του τη φέρει!

Διαδικασία
Θυμίζουμε πως στην περίπτωση του Λασκαράκη, που πλέον ο βοηθός παρατηρητή του ημιτελικού Ολυμπιακός-ΑΕΚ και με τη… βούλα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι αναξιόπιστος, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να επιβάλει δική του διαδικασία στις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, καλώντας, με εξώδικες προσκλήσεις, ως μάρτυρες τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές. Ομως η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, επειδή τέτοια πράγματα δεν προβλέπονται από πουθενά.

 «Δηλώνει»

Ο ΠΑΟΚ κάνει κινήσεις ή καταθέτει προτάσεις δήθεν «για την ισοτιμία και για την εφαρμογή των κανονισμών». Στην Ελλάδα, ό,τι δηλώσεις είσαι, όμως αν κάποιος έχει δει τη διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ή το λάθος του Καλφόγλου, μπορεί να συμπεράνει πως «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».

Καμία έκπληξη
Αναμενόμενη η διαιτησία του Βάτσιου (Δυτικής Αττικής) στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0). Στη Νέα Σμύρνη διαμαρτύρονται για τον αποβολή του Μασούντ, η οποία γύρισε και την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ των γηπεδούχων. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, θεωρούν ανύπαρκτη την πρώτη κίτρινη και αυστηρή τη δεύτερη. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Ιρανός έγινε έξαλλος.