Τη Δευτέρα επικυρώνεται η βαθμολογία για τις θέσεις 1-5

***Προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες
Με ανακοίνωσή της η Λίγκα γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα (8/5) και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας. Προϋπόθεση ότι η επικύρωση, για τις θέσεις 1-5, θα γίνει ότι δεν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες, όπως ορίζει το άρθρο 20 παρ. 3 του ΚΑΠ. Η έφεση του Ολυμπιακού για τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (04/05) ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τη ρεβάνς.
Αναλυτικά αυτό αναφέρει τα ακόλουθα: «Η μερική ή ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μετά την περαίωση όλων των αγώνων πρωταθλήματος και αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος, μη συμπεριλαμβανομένου του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου, που μετέχουν οι ομάδες αυτές και με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. (δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή ή Επιτροπή Εφέσεων, ή Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου) για τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος ή του ομίλου, για τις ομάδες που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται σε άλλη κατηγορία και για τις ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προσφυγές ή ενστάσεις του άρθρου 23 του παρόντος Κανονισμού και των άρθρων 17 και 18 του Πειθαρχικού κώδικα που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας: «Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 08/05/2017 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Μερική Επικύρωση Βαθμολογίας Πρωταθλήματος θέσεων 1–5 (άρθρο 20 παρ.3 ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων), ορισμός χρόνου έναρξης, κλήρωση και ορισμός των Αγώνων Κατάταξης 2016-17.
2. Ορισμός χρόνου έναρξης νέου Πρωταθλήματος 2017-18.
3. Εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. για την επιλογή ηλικιακής κατηγορίας & συμμετοχή στο UEFA Youth League.
4. Σύμβαση Χορηγίας με τις εταιρείες «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD» – «ΣΟΥΡΩΤΗ AE» – «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ AE».
5. NOVA – Συζήτηση και λήψη απόφασης για τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού.
6. Επιλογή τόπου (γηπέδου) και χρόνου τελέσεως Τελικού FINAL FOUR Κ17.
7. Διάφορα».