Διόρισαν παρατηρητή UEFA έναν… κατηγορούμενο για την… κάρτα υγείας!

ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, ρε παιδιά. Κυριολεκτικά δεν έχουν το Θεό τους! Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο και από παρανομία σε παρανομία το πάνε. Στο καθημερινό τους ρεπερτόριο υπάρχει πάντα μία τουλάχιστον πράξη ασυδοσίας, μία παράβαση κανόνων, κανονισμών, ακόμα και νόμων. Αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση κάθε κανόνα, όταν δεν συμβαδίζει με τα μικροσυμφέροντα και τις εντολές που παίρνουν από τα άδηλα κέντρα αποφάσεων.
Ενα από τα πιο… «μυρωδάτα» σκάνδαλα της δοτής διοίκησης της ΕΠΟ, αποκαλύπτουμε σήμερα. Η δοτή «διοικούσα Επιτροπή» πρότεινε παρατηρητή αγώνων στην UEFA έναν… κατηγορούμενο για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας!
Πρόκειται για τον κ. Αριστείδη (Αρη) Σταυρόπουλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, πέραν του ότι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της PC SYSTEM, της εταιρείας δηλαδή που βρέθηκε σε αντιδικία με την αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ για την περιβόητη υπόθεση της Κάρτας Υγείας.
Η υπόθεση αυτή, ως γνωστόν, προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την διοίκηση παραγόντων της προηγούμενης διοίκησης Γκιρτζίκη. Μεταξύ των κατηγορουμένων, όμως, βρίσκεται και ο εν λόγω κ. Σταυρόπουλος, ως μέλος του Δ.Σ. της PC SYSTEM, o οποίος προφανώς έχει ισχυρότατες διασυνδέσεις στην UEFA, αφού και πέρυσι βρισκόταν στην ίδια λίστα των παρατηρητών αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος είχε προταθεί από τον Ελληνα γενικό γραμματέα της UEFA, τον κ. Θόδωρο Θεοδωρίδη, κάτι που πιθανότατα συνέβη και στην παρούσα φάση, αφού οι στενές φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Θεοδωρίδης με τους δοτούς της ΕΠΟ του επιτρέπουν να ζητήσει και εξυπηρετήσεις τις οποίες βεβαίως δεν πρόκειται να του αρνηθούν.
Ομως, στην τωρινή περίοδο τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο κ. Σταυρόπουλος πλέον, δεν έχει σημασία αν δικαίως ή αδίκως, είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ για την υπόθεση της κάρτας Υγείας, η οποία υπόθεση είχε γίνει… «σημαία» από τον Κοντονή και τους «εξυγιαντές» που στήριζε και τον στήριζαν, του αγώνα για την… «εξυγίανση»!
Με το πρόσχημα και την δικαιολογία της δίωξης για την κάρτα Υγείας, ο Κοντονής προκάλεσε και επέβαλε την απομάκρυνση όλων όσων κατηγορήθηκαν, πλην εκείνων οι οποίοι είχαν «προσκυνήσει» στη «συμμαχία» της… υγείας!

ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Είναι άγνωστο αν η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ είχε γνώση περί του προβλήματος του κ. Σταυρόπουλου, όταν τον πρότεινε στην UEFA (πιθανότατα εξυπηρετώντας εκδηλωθείσα επιθυμία του κ. Θεοδωρίδη), αλλά και αυτό να συμβαίνει, δεν δικαιολογείται η ανεύθυνη και επιπόλαια απόφασή της να προτείνουν εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς προηγουμένως να ερευνήσουν την δυνατότητα την υπόθεση σχολαστικά.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για ΑΤΟΠΗΜΑ  πρώτου μεγέθους, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τα μέλη της δοτής διοίκησης, αλλά και είναι ιδιαίτερα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ για το πώς και με πόσο… αξιοκρατικό τρόπο «αναδεικνύονται» τα φίλα προσκείμενα στελέχη, σε αντίθεση με άλλα, που δεν απολαμβάνουν καμίας συμπάθειας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να κατατάξουμε και άλλες περιπτώσεις, απόλυτα ενδεικτικές του τρόπου εν πολλοίς ΑΝΗΘΙΚΟΥ τρόπου επιλογής των «ημετέρων» σε βάρος άλλων, μη επιθυμητών.
Για παράδειγμα, ο επίσης κατηγορούμενος για την Κάρτα Υγείας πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, επελέγη για μία ακόμη χρονιά μεταξύ των παρατηρητών αγώνων της UEFA, αν και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κεφαλονιάς κ. Βαγγέλη Μαζαράκη, που ΚΟΠΗΚΕ από την ίδια λίστα, ως ανεπιθύμητος, αφού η Ενωσή του δεν ανήκει στην πλευρά των «εξυγιαντών» της «συμμαχίας»!